Cikkek

Külmissziós híradó

Erdélyben igen sokan azt tartják, hogy a református vallás magyar vallás. Persze nem gondoljuk, hogy azok közül, akik így vélekednek, volnának olyanok, akik ne tudnák, hogy Kálvin János maga sem volt magyar, és hogy Európában még rengeteg református él rajtunk kívül is (pl. a hollandok, akik gyakran megfordulnak az erdélyi gyülekezetekben). A kijelentés inkább arra utal, hogy szomszédaink, például a románság körében csak elvétve találni kálvinistákat, és nincsenek románnyelvű református gyülekezetek. De ki gondolná, hogy nemcsak Európában, hanem szerte a nagyvilágban, számunkra egzotikus helyeken is milyen sokan vannak Krisztus követői között olyanok, akik reformátusoknak mondják magukat, és kálvinista tanokat vallanak. Olyan távoli országok polgárai is, akiknek nagytöbbsége valószínűleg nem is hallott a magyarok létezéséről. Óceániában például 19 országban, illetve szigetcsoporton találunk reformátusokat (a presbiteriánusokat, az egyesült reformátusokat és a kongregacionalistákat is beleértve). Óceánia térségéhez tartozik Ausztrália, Új Zéland, a Fiji-szigetek, Francia-Polinézia, a Marshall-sziget, Mikronézia, Új-Kaledónia, Pápua Új-Guinea, a Salamon-szigetek. A nagy kiterjedésű területen 58 református, illetve reformátusokhoz közeli ország szolgál, angol, francia és törzsi nyelveken. Az egyházak 33 bibliaiskolát, bibliai kollégiumot, teológiai szemináriumot, ökumenikus intézetet, tréning-központot, teológiai szemináriumot, kollégiumot és teológiai fakultást tartanak fenn lelkészutánpótlás és presbiterképzés céljából.


Imádkozzunk azért, hogy tovább terjedjen és Óceánia valamennyi lakosához eljuthasson Jézus Krisztus örömhíre! A Csendes-óceánban található Gilbert-szigeteken például a lakosságnak csak 12%-a keresztyén.

Aki többet is szeretne olvasni az óciániai keresztyénekről, az keresse a Kis Tükör legfrissebb, pünkösdi számát. Gyülekezetünk iratterjesztésében is megvásárolható. Az iratterjesztés felelőse Deák Gyöngyi presbiterasszony testvérünk, nála lehet érdeklődni, vásárolni. A templom kijáratainál levő könyvespolcokon a Koinónia Kiadó egyéb kiadványai is várják a vásárlókat. Áhítatos könyveket és más keresztyén kiadványokat, gyermekkönyveket és szépirodalmat kínálunk. Ne feledjék, nemsokára jön a ballagás ideje, és a könyv a legszebb ajándék a jó bizonyítványért!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél