Cikkek

Recept

Az egyetlen máglya, ami helyénvaló egy református templomban


Többen kérték a március 20-i közös ebéden "elhangzott- máglyarakás receptjét. Nos íme a laktató és egyszerű édesség elkészítésének módja a Buenos Airesben fellelhetô alapanyagokból:
Hozzávalók 8 személyre: 1 liter tej, 450 g kifli, bagett vagy pan mignon, 250 g cukor, 2 alma, 1 kávéskanál vaníliaaroma, 6 tojás, 2 evôkanál baracklekvár (damasco), 100 g mazsola, 100 g darált dio.
Elkészítése: a kenyeret kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A felmelegített tejbe belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját, majd ezt a keveréket ráöntjük a kenyérre. Kivajazott tepsibe öntjük a lucskosra ázott kenyér felét. Erre rászórjuk a mazsolát (ezt bele is keverhetjük a tésztába), és a diót (ezt ne), és lefedjük az egyik meghámozott, kicsumázott alma szeleteivel. Erre rátesszük a lucskos tészta második felét, és a levet is ráöntjük, majd befedjük a másik alma szeleteivel. Közepes lángon kb. 1 órát sütjük. Ka elkészült, kivesszük a sütôbôl és hűlni hagyjuk. Ha már nem forró, a tojásfejérjékbôl cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a két kanál lekvárt, rákenjük a tetejére és visszatesszük a sütôbe. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Vigyázat, a tojáshab hamar megég! Jó étvágyat!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél