belépés | regisztráció RSS

Publikációk Elküld Nyomtat

Adorján Kálmán

Szerelem

Az ünnepi legátus hozta el leveledet. Azonmód felnyitottam és olvasni kezdtem ott, ahol a Krisztus menyasszonya szokta hallgatni az Igét, mennyei Vőlegénye szerelmi vallomását. Az alkalmi postás hüledezve kérdezte: "De hát pont itt, a templomban?"


"Miért ne?", kérdeztem vissza, és soraidat olvasva távollétedben is elárasztott közelséged édes érzése, Édes.
Csak néhány hónap telt el, és már nem csupán leveleddel, hanem Veled magaddal lehettem ugyanott. Megőriztettünk egymástól - egymás számára. Együtt hallgathattuk a Vőlegény szavát, vagy róhattuk a város utcáit. Emlékszel, hogy egy este, amikor kerékpáron vittelek, megállított a rendőr, és birsággal fenyegetőzött a kettesben való kerékpározásért? (Vajon a rendőrök sohasem viszik kedvesüket kerékpáron?)
Első gyermekünket pár hónapos magzatként együtt szánkóztattuk meg, máskor pedig gyalogosan ereszkedtünk le a Cenkről, amelynek tetején a hóba léptük egymás nevét.
Immár csaknem két évtizede, hogy nem levelezünk (de jó, hogy nincs rá szükség!): megélhetjük az egymáshoz való közelség örömeit és kínjait, melegét és hidegét egyaránt. És ha alkalomadtán levelezőtávolba kerülünk, jó tudnunk, hogy Aki önmagának vérén megszerzett, megtart egymás számára is.
Ne haragudj, hogy most a megszokottól eltérő az aláírásom!

Megjelent a Kis Tükör 2004. májusi számában (Kolozsvár, Koinonia)

További cikkek:
2021. június 23., szerda,
Zoltán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 758
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49477535

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat