belépés | regisztráció RSS

Archívum 2014. március 03., hétfő

mno.hu

Felújított templomoktól lesz vonzóbb a Tisza-tó környéke

A vallásturisztikai fejlesztés félmilliárd forintba került, az ötletgazda egy hétszáz lelkes falu, Tomajmonostora volt. 

Nyolc református, illetve katolikus templomot, négy kegyhelyet és egy turistaszállót újítanak fel a Tisza-tó környékén. A részben uniós forrásból finanszírozott turisztikai beruházás nyitórendezvényét a kunmadarasi református templomban tartották. Az istentiszteleten részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki református presbiter Karcagon és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.

– Összefogta azokat a jóakaratú embereket, akiknek fontosak a mi vidékünk értékei, és ezáltal új lehetőségek nyíltak – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A templomok közös felújítása azt üzeni, hogy a Nagykunság lakói készek az összefogásra – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter. „Itt nemcsak arról van szó, hogy egy felújítás és egy vallási turizmust bővítő lehetőség indul el, hanem arról is, hogy szellemi, anyagi megújulása történik az országnak, ennek az országrésznek."

Felújított templomoktól lesz vonzóbb a Tisza-tó környékeFelújított templomoktól lesz vonzóbb a Tisza-tó környéke
facebook
twitter
link
embed
Varga Mihály és Fazekas Sándor közösen ültetett el egy őshonos tiszafát a tiszántúli református püspök áldásával.

– Minden kegyelem Istene őrizze, oltalmazza ezt a hajlékot, ezt a most elültetett növényt, hogy hirdethessék az Ő dicsőségét és az itt élőknek örömét és reménységét a mi Urunk, Krisztus által. Ámen – fogalmazott Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök.

A vallásturisztikai fejlesztés költsége félmilliárd forint, a felújítási munkákkal a tervek szerint szeptemberre végeznek. 

Kapcsolódó link
2021. június 23., szerda,
Zoltán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 576
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49477353

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat