belépés | regisztráció RSS

Archívum 2014. március 08., szombat

Irf.in.ua

Felhívás Ukrajnáért

Az ukrán egyházak és vallási szervezetek felhívása az idegen agresszióval szemben. 

Kedves Testvérek!
Ezekben a nehéz időkben - mikor az Oroszországi Föderáció katonai egységei nemzetközi- és kétoldalú egyezményeket megsértve beléptek Ukrajna szuverén területére és a Föderáció orosz elnök képviselte Tanácsa engedély adott az orosz csapatok ukrajnai bevonulására – valamennyi testvérünket és minden jóakaratú embert arra hívunk, hogy vállaljon szolidaritást velünk és imádkozzon Ukrajnáért és az ukrán nemzetért.

Felszólítjuk az orosz hatóságokat, hogy térjenek észre és vessenek véget az Ukrajnával szembeni agressziónak, illetve haladéktalanul vonják ki orosz csapatok az ukrán területekről. A helyrehozhatatlan következményekből fakadó, Isten és emberiség előtti összes felelősség az orosz vezetésre hárul.

Országunkban nincs nyelvi, nemzeti és felekezeti alapon történő elnyomás. Ezért tanusítjuk,, hogy az orosz propaganda minden erőfeszítése, mely az ukrán eseményeket fasiszta államcsínyként vagy szélsőségesek győzelmeként tünteti fel, egyáltalán nem felel meg a valóságnak.

Kedves orosz Testvérek!
Az ukrán emberek csak barátságos és testvéri érzéseket táplálnak az orosz emberek iránt. Ne higgyetek a propagandának, mely ellenségeskedést szít közöttünk! Ahogy eddig, a jövőben is törekszünk a baráti és testvéri kapcsolatok kiépítésére Oroszországgal, de csak önálló, független államként.

Kérjük a nemzetközi közösséget, és az Ukrajna biztonságát garantáló országokat- az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, az Európai Uniót, az ENSZ-t és az EBESZ-t- hogy állítsák meg a idegen behatolást, és a belügyeinkbe való brutális beavatkozást!

A béke és a stabilitás aláásása Ukrajnában a világbiztonság modernkori rendszereinek összeomlásához vezethet. Ezért minden intézkedést meg kell tenni, hogy Ukrajnában a háború véget érjen.

Testvérek!
Ukrajna egyházai és vallási szervezetei az ukrán emberek mellett állnak! Bizonyosak vagyunk abban, hogy Isten nem a hatalom, hanem az igazság oldalán áll. Az igazság pedig az ukrán nép oldalán van! Ezért győzni fogunk!
Az Úr védelmezzen bennünket!


Filaret (Denysenko) pátriárka, a Kijevi Pátriárchátus Ukrán Ortodox Egyházának érseke
Sviatoslav (Shevchuk) érsek, az Ukrán Görög Katolikus Egyház előljárója
Viacheslav Nesteruk, az Ukrán Evangéliumi Baptista Unió elnöke
Mykhailo Panochko vezető püspök, az Ukrán Evangéliumi Hit Keresztényeinek Egyháza
Victor Alekseenko, az Ukrán Hetedik nap Adventista Egyház elnöke
Leonid Padun vezető püspök, Ukrán Keresztyén Evangéliumi Egyház
Vyacheslav Horpynchuk pöspök, az Ukrajnai Evangélikus Egyház
Jacob Dov Bleich rabbi, Kijev és Ukrajna, és az ukrán egyesült zsidó vallási szervezetek főrabbija
Petro Malchuk érsek, az Ukrajnai Római Katolikus Egyház Állam és Egyházközi Kapcsolatok Tanácsának vezetője
Akhmed Tamim sejk, az Ukrajnai Muzulmánok Spirituális Igazgatóságának elnöke


Kijev, 2014. március 1.


Külügyi Iroda
Forrás: Irf.in.ua
Fordította: Csobán Nóra 

Kapcsolódó link
2019. szeptember 20., péntek,
Friderika napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3955
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 45334685

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat