32ezüst írta:
Indu írta:
Kedves Ezüst!
Te hiszel, vagy legalábbis szimpatizálsz a reinkarnációval?
>És azt tudjátok-e, hogy én milyenről?
Te milyenről?
>És hogy az miért nincs vagy van?
És van, vagy nincs?
Üdv:
Indu
Vannak dolgok, amiket tudok. Arról szoktam beszélni. Vannak dolgok, amiket nem tudok. A reinkarnáció egy ilyen dolog.
Vannak a reinkarnációval kapcsolatban dolgok, amiket ki tudok zárni. De hogy az egészet úgy ahogy van szőnyeg alá söpörjem, annyi tapasztalatom még nincs.
Nem azon múlik nálam, hogy szimpatizálok-e valamivel vagy sem. A tényekkel nem lehet szimpatizálni, csak ismerni lehet őket vagy nem ismerni. Esetleg félreismerni.
Kedves Ezüst!
Annyit fűznék a témához kiegészítésként:
Gandhi – aki tényleg ismerhette annak gyümölcseivel együtt – népe számára ELVISELHETETLEN tehernek nevezte a reinkarnáció tanát.
Indiában járt misszionáriusok beszámoltak arról, hogy igen nehéz közöttük szolgálni, ugyanis nem értik, miért kell az elesetteken, szegényeken, betegeken segíteni, hiszen ha valaki ezt teszi, rosszat tesz nekik.
Hasonlóan - a krisnahívők missziós „irgalmas tevékenysége -” – mivel nem párosul a hitből hirdetett Igazsággal, nem békességet, hanem meghasonlást hoz számukra, és azok számára, akik hallgatnak rájuk, és hisznek nekik.
(a reinkarnáció tanának. Amikor beszélgetni akartam velük erről az ellentmondásról, rendszerint gyorsan tovább álltak almát kéregetni, meg sem várták, hogy adjak nekik valamit.)
Hogy ettől szabaduljanak, szükségük van különböző meditációs technikákra, hogy pótolják valahonnan az irgalmas Atya Isten Jézus Krisztusban adatott kegyelmét, a Szent Lélek megtartó erejét a lelki szorongatás idején, ez azonban csak megvakítja és még jobban bebetonozza őket ebbe a körforgásba.
Vagyis – döntse el mindenki magában – Mi az Igazság és melyik az Igaz.
Az irgalmas Atya Isten kegyelme az Úr Jézus Krisztusban, és a Szent Lélek, vagy ….