Nem olvastam végig a topikot.
Nem igazán szeretnék részt venni felesleges nem Jézushoz vezető vitákban így ebben sem.
Ez színtiszta politika.
Nem az én asztalom.
Felmerült bennem egy kérdés.
Miért tesztek tönkre magántulajdonban lévő dolgokat (de köztulajdont is) miért törnek zúznak?
Gyújtogatnak kocsikat?
Ezzel kinek is ártank?
Néztem a Tv (több csatornáz) és a rendőrkel szem vizelő, törő-zúzó embereket is láttam.
Persze csókolózó párokat is, (nem tudom mi készteti csókolózásra embereket míg a hátérben barikádokat emelnek?)
Tiszta sor hogy ilyen tömegben lesznek ártatlan emberek akik talán nem tudták kikerülni vagy nem garázda szándékkal mentek ki az utcára.
De pont ezért mert sok ember csak dolgozni megy (pl. feleségem kórházba) bizony nem csak a rendőröktől van ilyen helyzetben veszélyben de a garázda emberkéktől is.
A kiváltó okot sem értem amiért ennyire tüntetnek.
Gy F. beszédét amit ennyire felfújnak.
Olyan érzésem van mintha nem is akarnák megérteni mit mondót, inkább jó lehetőség hogy hazug és alkalmatlan politikusként leírják.
Én nem szavaztam és számomra lényegtelen O V. vagy Gy F. a miniszterelnök.
De ha már az, mert megválasztották akkor jobban tartok a jogok tiprójától mint az alkalmatlan hazugtól.
-
O V is látom a hazugságot, ugyan azt teszi mint Gy F.
Megvezeti a tömegeket és olyankor állít amit nem tud és nem is lehet alkotmányos kereteken belül megcselekedni.
--
A hatalomra jutás érdekében akár az ország is rá mehet.
Bár biztos nem hallgatnak D Ibolyára de valóban megoldás lehetne mindkettőnek elütni a politikából.
Ettől még ugyan úgy megtudnák a pártok valósítani elképzeléseiket (programjaikat)
Viszont most Gy F-nek van esélye programja meg valósításának. (az más kérdés ki ért egyet vagy nem vele).
Sajnos én azt látom eddigi kormányzásukból hogy egyikőjük sem tud igazán segíteni az országon.
O V. törvényt nem tisztelő beszólásai meg egyenesen félelmetes. (ilyenkor eszembe jut a törvénytipró Ige ha valaki ismeri és megérti mire gondolok, nem arra gondolok hogy ő lenne hanem inkább hogy sok ilyen kicsi emberke lesz ilyen)
--
Az egyik műsorban jól mondta egy vendég (nem tudom ki csak felfigyeltem szavaira)
Sok ember balra is jobbra is hitből szavaznak és hitből állnak valamelyik oldalán.
Ezért van az hogy nagy ellentét és ellenszenve van egymással szemben. ( sokszor gyűlölet)
Furcsa módon szólt hívő emberekről is mint kívül állókról kis zárt közösségekről mint akik nem részesei ennek a gyűlölködésnek.
Én is így látom.
Nem hiszem hogy Jézus Krisztust bármelyik oldalra belehetne állítani.
Ő felettük áll ennek és nem is a célja hogy a világ megjobbuljon.
Jeruzsálemet sem mentette meg a pusztulástól csak az övéit válogatja ki és tarja meg.
Ha vonzolódsz is bármelyik párthoz jusson eszedbe Jézus vezet téged (ha engeded) és nem te vezeted Őt.
Ha mégis emberekben bízva, emberi csoportot választasz elképzeléseid álmaid megvalósításának elérésére.
Megint csak jusson eszedbe, ez nem Isten vágyai álmai, ha Isten elé helyezel bármit, még álmaidat elképzeléseidet sőt politikai meggyőződésedet az akár bálvány is lehet és fal lehet közted és Jézus között.
Jézusnak nem az a célja hogy jó magyar vagy bármelyik párt tagja (szimpatizánsa) légy.
Hanem hogy Isten fiaivá legyetek.
Emlékezetek a tanítványokra honnan jöttek és bizony mindent lekellet tenniük politikai beállítottságukat is.
Lehet megmagyarázni, ki magyarázni nekem.
De Jézusnak nem fog menni. Szeretnélek arra buzdítani benneteket hogy Jézusnak tetsző életet éljetek és nem saját vagy emberek elképzelésének.
Tehát vizsgáljátok meg hogy Ő hogy is viselkedett a földi hatalmasságokkal szemben és tanítványai is. Akkor talán rá jöttök mi is igazán fontos életünkben (akik még nem jöttek rá) és vissza tértek hozzá.
Míg magad vágyait és elképzeléseid éled addig nem ISTENNEK ÉLSZ.
Mit is mondót Jézus miért jött? A családnál és mindennél fontosabbnak kelleni e számunkra, ha ez nem így van, gond van mégpedig elég nagy. Mert akkor csak szánkkal közeledünk hozzá és szívünk még mindig távol van tőle. (nem tőle várjuk igazán a segítséget hanem látszólagos biztonságban vagy épp bizonytalanság rettenti el életünket, pedig életünk kezében van és nem mástól hanem tőle függ)
Mt 10. 33-38
http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=10&v=34#v32
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
34. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38. És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.