kavics írta:
De Izrael, mint nép nem tért meg az Úrhoz, de ennek is el fog jönni az ideje, mert ezt megígérte az SEREGEK URA!
Igen, Izrael, mint nép, nem ismerte fel Jézust, mint Messiást, egyes tagjai viszont minden korszakban felismerték. A többi népnél is így van; vannak, akik megismerték az Urat, de olyan nép még nem volt, ahol mindenki - de olyan sem, ahol a többség - hívő volt. (olyan volt, ahol felvették a "keresztyénséget", és kötelező volt mindenkinek templomba járni, és hallgatni a latin, ógörög, vagy ószláv misét) Gondolom ezekre a "keresztyén" államokra akart utalni Endi.
Ami pedig Izráelt illeti, valamikor valahogy vissza fog térni az Úrhoz (mint nép), csak egyelőre a sátán művei (ha akarjátok, írok erről bővebben) ezt nem engedik.
endi írta:
félelmetes hogy mi van Magyarországon, magukat kereszténynek tartó emberek között
sokat gondolkodtam kikből lettek a nácik annak idején
mindig is sejtettem
most már tudom
A nácik nem hívő emberekből lettek, hanem magukat vallásosnak gondolókból, úgyhogy szerintem legalább itt a parokia fórumon ne nácizzuk egymást.
Olvastad Robert Merlét? Úgy válogatták a nácikat, hogy legyen valami vallásos kötődése, vallásosan és hagyományszeretőn neveljék, de akiben több is megmaradt a keresztyénségből, minthogy vasárnap elmegyünk a templomba és hallgatjuk, mit mond az öreg, hanem mondjuk tényleg érdekelte az Úr szava, olvasta a Bibliát, komolyan vette, azokat kiszűrték. Ez azért volt szükséges, mert a nácik nagyon szerették félreértelmezni a Bibliát és arra hivatkozni, ezért kellett a vallásos alap, de, aki hívő volt, az átlátott az ilyen félreértelmezéseket, és egyrészt ismerte a tényeket, ezért nem hitte el a tévtanokat, másrészt erkölcsileg sem volt hajlandó ilyeneket támogatni.