Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 74  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 14:15 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
net2rist írta:
azt hiszem, minden igyekezetem ellenére be kell fejeznem veled kapcsolatosan a "zsidónak zsidó, görögnek görög" hozzáállást... van, amit nem lehet tolerálni...

én nem mondok semmit a BENNED munkálkodó szellemről...

ÉN félek attól, hogy esetleg Isten ellen harcolónak találtatok, és ÉRDEKBŐL valami másnak nyilvánítom a Szentlelket...

ezt hagyjuk is

csak egyetlen GONOSZ CSÚSZTATÁSODAT szeretném leleplezni:

tulip írta:
Pál nem hiába mondja, hogy bár minden címzettnél inkább tud nyelveken szólni, mégisinkább szól 5 szót értelemmel mint 10000 szót nyelveken .


Pál apostol írta:
8. Hálát adok az én Istenemnek, hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni;
19. De a gyülekezetben inkább akarok öt szót szólani értelemmel, hogy egyebeket is tanítsak, hogy nem mint tízezer szót nyelveken.


azt hiszem hiába kérnélek meg, hogy hagyd abba a Biblia TUDATOS FERDÍTÉSÉT... így nem is teszek ilyet... csak jelzem, mint a partjelző: LES VAN... a többi a BÍRÓ dolga


Megint az állatorvosi lónál vagyunk. Így most csak demonstrációs céllal válaszolok. Ősi fórumos trükk, hogy az embertől úgy idéznek vissza valamit, hogy egy apró vagy lényeges elem az adott idézetből hiányzik, s ezt a hiányt jó durván számon kérik rajta. Minél jobban hatásvadász a vád, annál jobb, így könnyebben elhiszik, ha az illető nem reagál rá. A vitapartner, meg nem tud mást tenni, mint vagy hallgat – a hallgatást meg sokan beismerésnek értelmezik - vagy saját magát idézi – ami meg unalmassá teszi a témát, főleg ha a vita partner folytatja a hasonló trükközést, amiből van elég készlet egy-egy téma vagy akár fórum züllesztéséhez.
Jöjjön hát a magyarázkodás, magam idézésével: ”Már 1Kor14-ben azt olvassuk, hogy a nyelveken szóló magát építi. Pál nem hiába mondja, hogy bár minden címzettnél inkább tud nyelveken szólni, mégis inkább szól 5 szót értelemmel mint 10000 szót nyelveken. Pál figyelmeztet, hogy a gyülekezet építő karizmákra törekedjenek.” Szóval egyértelműen kiderül, hogy gyülekezetről van szó. S arról is hogy 1Kor14-ről, amiről amúgy is elég köztudott, hogy gyülekezeti rendről szól.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 14:32 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nincs ínyemre (szegény kavics ínyéről ne is beszéljünk...) de muszáj SZEMBESÍTÉST alkalmaznom:

kedves tulip barátom: ha én OTTHON szólok nyelveken, egyedül, magamat építve... ugye azt teszerinted nem tehetem a Szentlélek által?

- NEM TEHETEM

- DE TEHETEM

nem kívánt törlendő...


ha lehetne, egy EGYENES válasszal örvendeztesd meg a fórumot...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 14:57 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
kavics írta:
Miért figyelmeztet Isten Igéje arra, hogy NE TILTSÁTOk


Idézzük pontosan hogy net2rist ne kösön bele: 1Kor14,39 "Azért atyámfiai törekedjetek a prófétálásra és a nylveken szólást se tiltsátok."

Montanus magával hozta pogány vallásából a nyelveken szólást. Ha ma megtér egy afrikai törzs varázslója, ő is magával hozhatja a nyelveken szólását? S mindkettőre igaz lenne az iménti igevers? Nyilván nem. Az igevers kizárólag a biblikus nyelveken szólásról szól. S amint látható még csak kísérletet se tesz rá senki, hogy igazolja, hogy amilyen nyelveken szólást támogat az nem Montanussal bekerült lelkiség időszakos fellángolása, hanem valóban Istentől ered.
Isten megparancsolja, hogy vizsgáljuk meg a lelkeket! S ez bizony nem megy másképp, mint megbolygatással. Ha érzelmileg reagál, tudhatjuk mivel is állunk szemben. Amíg nem piszkáljuk jól meg van, s szivárogtatja a mérgeit. Ha ellenben tartalmasan reagál, akkor elkezdhetünk gondolkodni, hogy nem voltunk-e túl gyanakvóak. Fekete Péter esetében nem hagyták, hogy szembesítse őket az igével.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. júl. 11., szerda 18:37-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 15:24 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
net2rist írta:
: ))))))))))))))))))))))


szándékosan törlöm a törlendőt a mondatból, de a KÉRDÉSEM akkor is fennáll:

tulip írta:
Ma nincs például se biblikus ___________, se biblikus gyógyítás, se halott feltámasztás. Ezeknek ugyanis az első gyülekezetek alapításakor volt szerepük és ezt be is töltötték, s azután megszűntek. A karizmák egy része fennmaradt, például tanító, evangelista, pásztor, lelkek megítélése, és így tovább.


köszönjük, ismerjük, önök a szesszacionista teológia zanzásított összefoglalását hallották...

a halott-feltámasztást hagyjuk is, messze volt, afrikában, akárkimondhassa... de... a csőlátásos asszony gyógyulása OTT TÖRTÉNT A SZEMEM ELŐTT!!! (ahogy le is írtam a fórumon valahol, "rajongó lelkesedésemben")

kedves tulip barátunk! akkor én most egyenesen megkérdezem tőled:

a múlt hétvégén meggyógyult agyinfarktusos VAK asszonyt MILYEN LÉLEK gyógyította meg? (közben a Názáreti Jézus Krisztus evangéliumát hirdettük, a megtérők Őhozzá tértek meg, és minden DICSŐSÉGET is Őneki adunk mindezért...)

keressek sürgősen egy exorcistát?


Erre már válaszoltam. Olvasd vissza, hogy mivel határolódtak el Montanustól! Az igerészt most bővebben kifejtem, hogy akiben maradt a rajongás iránt némi kétely, az elgondolkodhasson, hogy pont ezen jelenségekre oly büszkék az ún. karizmatikusok.
Mt7,13-29 írta:
Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de + belül ragadozó farkasok.
Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
Eképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
Azért az õ gyümölcseikről ismeritek meg őket.
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
És lőn, mikor elvégezte Jézus e beszédeket, álmélkodik vala a sokaság az ő tanításán:
Mert úgy tanítja vala őket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: tulipnak
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 16:05 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
prophet írta:
Te bölcselkedsz, de nem vagy bölcs Isten szerint. Ez pedig nem személyeskedés, hanem olyan tény, amely elszomorító. Az alap: Krisztus. De - ahogy az Ige mondja - "ki-ki meglássa mi módon épít rá." Mert a szalma, széna, pozdorja, megég. Az illető ugyan megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül.
Mondtam neked, hogy nemcsak jobbra, hanem balra is el lehet térni az Igétől. Te balra térsz el, mégpedig alaposan. Nem lesz ennek jó vége, ha hiszed, ha nem.


Nesze semmi fogd meg jól. Ez így üres személyeskedés, egy saját bevallása szerint ébredés előkészítésére elhívott személytől. Persze nem mered leírni miben is tértem el balra – akármit is jelentsen -, mert akkor félő, hogy te találtatol önmagadtól bölcselkedőnek. Az üres vádhoz meg még könnyebb is egyetértőket szerezni, mert mindenki saját szája íze szerint tölti ki.

5Móz5, 32-33 Vigyázzatok azért, hogy úgy cselekedjetek, a mint az Úr, a ti Istenetek parancsolta néktek; ne térjetek se jobbra, se balra. Mindig azon az úton járjatok, a melyet az Úr, a ti Istenetek parancsolt néktek, hogy éljetek, és jó legyen dolgotok, és hosszú ideig élhessetek a földön, a melyet bírni fogtok.

Amúgy a fórumon - néhányad magammal - tudom, hogy nem vagyok bölcs, s ezért nem is a saját bölcsességemet szólom, tudván, ha embereknek akarnék tetszeni Krisztus szolgája biztosan nem lennék. (Pál idézve szabadon.) A karizmatikus mozgalomtól pont azok a dolgok választanak el, amik hamis karizmákhoz kötődnek,s amik levisznek a keskeny útról, azaz, amik szalma, széna és pozdorja. Alföldy-Boruss Dezső előadásában komolyan figyelmeztet rá, hogy mély lelki sebek maradhatnak vissza még annál is aki kijött a rajongás lelke alól.

1Kor2,6-7 „Bölcsességet pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcsességét; Hanem Istennek titkon való bölcsességét szóljuk, azt az elrejtetett, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;”


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 16:35 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
net2rist írta:
nincs ínyemre (szegény kavics ínyéről ne is beszéljünk...) de muszáj SZEMBESÍTÉST alkalmaznom:

kedves tulip barátom: ha én OTTHON szólok nyelveken, egyedül, magamat építve... ugye azt teszerinted nem tehetem a Szentlélek által?

- NEM TEHETEM

- DE TEHETEM

nem kívánt törlendő...


ha lehetne, egy EGYENES válasszal örvendeztesd meg a fórumot...


Ó milyen egyenes kérdés, egyenesen megköveteli, hogy egyenesen válaszoljak rá. Két eset van.
1. Teheted. Ekkor vedd fel MP3-ban és tedd ki nyilvános tárhelyre megadva azt is miben épültél. Azután majd csak akad aki minimum angolra át tudja fordítani, onnan meg magyarra valaki. S mindjárt kiderül, hogy 1Kor14-bei esetről van-e szó, vagy másról.
2. Nem teheted. Ekkor nincs miről beszélni.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. júl. 11., szerda 19:06-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 16:53 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
köszönöm, magáért beszél a válaszod...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 18:34 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
net2rist írta:
köszönöm, magáért beszél a válaszod...


Akkor már csak keresni kell valakit akire 1. pont illik, ha esetleg rád a 2. pont áll.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 18:50 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Tényleg Net, őszinte kérdés: volt olyan, hogy valakinek az ilyen beszédét valaki, akinek meg a magyarázás az ajándéka - lefordították? De mondjuk úgy, hogy 2 független magyarázó ajándékot nyert ember is ugyanazt mondja. Vagy bármi egyéb kézzelfogható pozitív megerősítés.

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 19:10 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 14:02
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Budapest, Rákosborzasztó (É.sz. 47°29'42.86'', K.h. 19°15'51.77'')
Ugye van olyan, hogy valaki kiesik a kegyelemből. A Biblia is említi ezt. Hogy történhet meg? Hogyan lehet felismerni ezt? És mit lehet tenni?

_________________
"Bizony boldog ember, akit Isten megfedd! A mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5, 17-18


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 19:30 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Őszinte kérdésre őszinte válasz: viszonylag ritkán engedi magát a Szentlélek "boncasztalon vizsgálni"... ezzel együtt van fent a neten is olyan gyógyítás, még jócskán a múlt századból, mikor egy gyereknek az egyik lába a kamerák előtt lesz ugyanolyan hosszú, mint a másik...

hasonlóképpen tudok olyan esetekről, mikor valakinek az evangéliumot hirdette egy másik ember, ráadásul egy olyan ősi dialektusban, ahogy az adott nép tagjai közül is csak kevesen beszélnek (mondanom se kell, hogy az illető, aki szólt, NEM ÉRTETTE, amit beszélt)

a kettő vagy három tanu kérdését Pál MÁS összefüggésben veti fel, de kétségtelen, hogy Magyarországon a prófétálásnál is viszonylag ritka, hogy valaki is MEGÍTÉLNÉ az ott lévő próféták közül...

személyesen egy olyan esetről tudok beszámolni, ahol - prophet barátunk által kedvelt - Pintér Béci barátom szolgált egy próféciával, amit AZONNAL VISSZAIGAZOLT a "címzett", viszonylag egyszerű "teszt" alapján: béci volt a HARMADIK, aki ugyanazt mondta pár napon belül neki :D (nyilván anélkül, hogy az egész kérdésről bármit is tudott volna természetes szinten)

az, hogy az EVANGÉLIZÁCIÓT jelek és csodák kísérik amúgy elég egyértelmű az Apostolok Cselekedetéből (nyilván amennyiben nem tagadjuk le "savanyú a szőlő" alapon jó szesszacionista módjára az egészet)

még akkor is kérdés persze, hogy akkor most egy ilyen evangélizáción, ahol a vak (amúgy a szemem láttára) meggyógyul, és Krisztus evangéliuma hirdettetik, a megtérők akkor most nem Krisztushoz térnek meg? vagy MI VAN???


bocsánat, az egyenes válaszom: még soha nem vetettem alá laborkísérletnek a Szentlelket, valószínűleg nem is fogom, valahogy a GALAMB-természete ellenkezik ezzel... ami "bizonyítékot" fel tudtam sorolni, felsoroltam....

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 20:33 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Teomo írta:
Ugye van olyan, hogy valaki kiesik a kegyelemből.


Nincs. A Fontos kérdéseink több előadása is szól erről a mély biblikus tanításról, amit a reformátoraink újra elővettek és hűségesen ragaszkodtak hozzá.

26. Sípos Ete Zoltán: Elkárhozhat-e a hívő ember?
63. Szalay Szilárd: Ki lehet-e esni a kegyelemből?
69. Alföldy-Boruss Dezső: Ki a terméketlen szőlővessző?

Teomo írta:
A Biblia is említi ezt.


Gal5 említi azokkal kapcsolatban, akik törvény által akarnak megigazulni. Ám a 10. vers a lényeg. ami biztosítja, hogy lehetetlenség, hogy egy kegyelembe fogadott ily módon kiessen a kegyelemből. Aki megkísérti elnyeri ítéletét.

Teomo írta:
Hogy történhet meg?


Nem történhet meg, csak a kísértés. Ám a kimenekedés útja adva lesz.

Teomo írta:
Hogyan lehet felismerni ezt?


Szentlélek által.

Teomo írta:
És mit lehet tenni?


Használni kell ellene a lelki fegyvereket, melyeket Ef 6 leír.

S két ígéret: Jn10,29 és Róm8,38-39! Ezek igaz ígéretek, tehát a kegyelemből, ha valaki már ott van nem lehet kiesni!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 20:53 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Teomo írta:
Ugye van olyan, hogy valaki kiesik a kegyelemből. A Biblia is említi ezt. Hogy történhet meg? Hogyan lehet felismerni ezt? És mit lehet tenni?


Aki megcsalja Istent és a lelkében paráznává válik az kiesik a
kegyelemből.

Hogy,ezt hogyan lehet felismerni ?

Más ember esetén leginkább"talán"a cselekedetein keresztül.

Saját magunk esetében?

Erre talán más tudna válaszolni :D

Azt mondanám,hogy minnél közelebb kerül valaki az Atyához,annál nagyobbat tud bukni ha megcsalja Őt.

"magasról mindig nagyobbat lehet esni mint alacsonyról "


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 20:55 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 14:02
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Budapest, Rákosborzasztó (É.sz. 47°29'42.86'', K.h. 19°15'51.77'')
Köszi szépen a válaszokat.
tulip írta:
Aki megkísérti elnyeri ítéletét.
Megkísértés alatt mit értesz?

_________________
"Bizony boldog ember, akit Isten megfedd! A mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5, 17-18


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 11., szerda 21:29 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
net2rist írta:
Őszinte kérdésre őszinte válasz: viszonylag ritkán engedi magát a Szentlélek "boncasztalon vizsgálni"... ezzel együtt van fent a neten is olyan gyógyítás, még jócskán a múlt századból, mikor egy gyereknek az egyik lába a kamerák előtt lesz ugyanolyan hosszú, mint a másik...


Ugyan nem adtad meg, hogy hol, de az ilyen események léte nem vitás. A kérdés, hogy ki van a háttérben. Mt7-ből Jézus szavait idéztem, ami bizony azokhoz szól, kik az Ő nevében tettek hatalmas dolgokat!

net2rist írta:
Hasonlóképpen tudok olyan esetekről, mikor valakinek az evangéliumot hirdette egy másik ember, ráadásul egy olyan ősi dialektusban, ahogy az adott nép tagjai közül is csak kevesen beszélnek (mondanom se kell, hogy az illető, aki szólt, NEM ÉRTETTE, amit beszélt)


Hol olvasunk a Bibliában olyat, hogy valaki nyelveken evangelizált volna? Első pünkösdkor nyelveken beszéltek Isten dolgairól, amit a körülöttük levők saját nyelvükön hallottak, így megértettek- Ám utána Péter felállt és a közös nyelven, amit mindenki értett, - ha tolmács útján is esetleg – tartotta az evangelizációs prédikációját. Mitől ősi egy dialektus, ha ma is beszélik? A jelenlevők mind beszélték, vagy voltak akik egy kukkot se értettek az evangelizáció szavaiból?

net2rist írta:
a kettő vagy három tanu kérdését Pál MÁS összefüggésben veti fel, de kétségtelen, hogy Magyarországon a prófétálásnál is viszonylag ritka, hogy valaki is MEGÍTÉLNÉ az ott lévő próféták közül...


Pedig meg kellene, ahogy az özvegyasszony esete intő példa rá.

net2rist írta:
személyesen egy olyan esetről tudok beszámolni, ahol - prophet barátunk által kedvelt - Pintér Béci barátom szolgált egy próféciával, amit AZONNAL VISSZAIGAZOLT a "címzett", viszonylag egyszerű "teszt" alapján: béci volt a HARMADIK, aki ugyanazt mondta pár napon belül neki :D (nyilván anélkül, hogy az egész kérdésről bármit is tudott volna természetes szinten)


A reinkarnációs tanúságtételek mind ilyenek. A sötétség erői jelentenek meg dolgokat. Ez található meg Swedenborg eseti mögött is. S ez téveszt meg sok hívőt is, hogy lám ez az ember ismer engem. Ám ez is csak hamisítvány utánzat. Utánozza Jézust, aki kimutatta, hogy ismeri Natánaelt (Jn1,49) és a samaritánus nőt (Jn4,29). Borbély Béla bácsi mondta aki a BSZ első főtitkára volt, hogy bárki állna fel ás bármit olvasna a szemére, azt felelné, ami Jézus vére alatt van, ahhoz senkinek semmi köze.

net2rist írta:
Az, hogy az EVANGÉLIZÁCIÓT jelek és csodák kísérik amúgy elég egyértelmű az Apostolok Cselekedetéből (nyilván amennyiben nem tagadjuk le "savanyú a szőlő" alapon jó szesszacionista módjára az egészet)


Ahol jelek és csodák kellenek az újjászületéshez és a megtéréshez, ott bizony később is a jelek és csodák körül forog minden, s nem lesz soha olyan békesség és olyan üdv bizonyosság, mint ahol nem láttak, hanem hittek, mert boldogok, akik nem látnak, hanem hisznek. A jelek és csodák célja próféciák beteljesedése volt, s hogy világosan felismerjék, hogy a samaritánusoknak és a pogányoknak is megnyílt az út a mennybe. Miután ezt a szolgálatot betöltötték megszűntek. Azóta rajongók izzítják fel időről időre. Látni akarnak, s ezzel megszűnik a hit bizonyossága.

net2rist írta:
Még akkor is kérdés persze, hogy akkor most egy ilyen evangelizáción, ahol a vak (amúgy a szemem láttára) meggyógyul, és Krisztus evangéliuma hirdettetik, a megtérők akkor most nem Krisztushoz térnek meg? vagy MI VAN???


Más Krisztus prédikálásáról is szól az ige. S megint csak Mt7-ből „... nem ismerlek benneteket ...”

net2rist írta:
Bocsánat, az egyenes válaszom: még soha nem vetettem alá laborkísérletnek a Szentlelket, valószínűleg nem is fogom, valahogy a GALAMB-természete ellenkezik ezzel... ami "bizonyítékot" fel tudtam sorolni, felsoroltam....


Ezek mind beleférnek az utánzó megtévesztés esetei közé, amiket a Biblia is említ. Mindent megvizsgáljatok!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tulip 2007. júl. 12., csütörtök 16:24-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség