Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1012 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 68  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 04., szerda 21:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Huhh. Elolvastam két nap alatt a Popper-könyvet (ne kérdezzétek, hogy csináltam, mikorpedig tényleg nincs időm semmire).
Egy illúzió halála. Hát, nem lettem tőle vidám. Bebizonyította a bácsi, hogy a világ nagyon szar, és kb semmit nem lehet csinálni ellene. De tényleg semmit.
Ehhez képest nagyon kedélyesen mosolyog a hátlapon.
Egyébként sok olyan gondolata volt benne, amit olvastam már, vagy hallottam előadásaiban itt-ott, de így összerakva kicsit megdöbbentő. Nem mondja, hogy merre lenne a megoldás, hanem azt mondja, hogy a helyzet rossz, és kész.
Például a pedagógia abszolút és véglegesen kátyúba szorulni látszik. Ugyanígy a család és a házasság, ezért aztán a felnövekvő generációnak esélye sincs.
Nem léteznek szentségek, mert az egyház politizál, hatalom- és pénzéhes, nem szent a haza, mert akik szentnek mondják, azok azzal vannak elfoglalva, hogy kiket milyen alapon kéne kiebrudalni belőle.
Azt tanácsolja, hogy amikor a közéletet nem értjük, vigasztalhatjuk magunkat a felismeréssel, hgoy a politikusok fejében tényleg csak alig pislákol az értelem lángja, és ha majmok lennének, már rég leestek volna a fáról az ággal együtt.
Nincsenek tekintélyek, meg társas kapcsolatok, meg barátságok se. Meg semmi.
Ráadásul én eddig a buta öreg bácsik hülyeskégeiként tartottam számon az ilyen összeesküvés-elméleteket, erre ez az általam nagyon tisztelt pasi olyanokat ír, hogy a globális világ hatalmai direkt taszítanak minket perc-emberke létbe, és izé... az az érzésem lett, hogy kettőt lép, és eljut oda, hogy a francba, létezik ördög pont úgy, ahogy a keresztények gondolják. Mert egyébként ő az ördög fogalmát elég játékosan kezeli. De lehet, hogy csak játékból csinálja, és amúgy véresen komolyan veszi ezt is. A fene tudja nála :). Félreértések elkerülése végett: nem vagyok okosabb, mint Popper Péter. Csak lett egy érzésem, azt jóvan.

Én latin-ógörög szakos egyetemista akartam lenni 18 éves koromban. És egy rohadt ponttal maradtam le, viszont Adamik Tamás a felvételin megdicsért, hogy szépen skandálok (Aeneist húztam. És most sóhajtottam egyet).
És azóta már tudom, hogy
1. soha nem fogok a klasszikus műveltségnek olyan szinten a birtokába jutni, hogy azt mondhassam, hogy tudok valamit - egyetemista már nem leszek, autodidaktának meg lusta vagyok
2. az egésznek tényleg semmi értelme. Vagy három éve még én magyaráztam pár gyereknek, hogy néha muszáj olyan dolgokat csinálni, amiknek semmi értelmük (plö a latin nyelvtan), mert csak. Ráadásul, aki mindig csak olyasmit csinál, ami hasznos, az is csinál majd egy rakás értelmetlen hülyeséget pótcselekvésből és kényszeresen, mert ezt meg, hogy nincs semmi szép, csak minden hasznos, nem lehet bírni. Csak azt még nem is maga választja. Aztán összeomlott az egész, és lám, nem védett meg a latin nyelvtan se, meg semmi se. Nem érdemes halott dolgokba belekapaszkodni. Még a kultúrába se. Hiába szép. Ott lehet valahol az ember zsebében, de ejtőernyő helyett.....

Nem tudom, honnan mászott most elő belőlem az a kis 18 éves, aki csodálta Ciceró mondatait, és miért mondja, hogy szomorú, mikor már egyszer összeomlott az egész világa úgy, ahogy van, ciceróstul mindenestül. De tényleg :). De jó hír :)))). Nem fog összeomlani, már összeomlott.

(kicsit késő van, azér vagyok ilyen hülye).

És hogy hogy jön ide a repülő, amelyiknek nem az a dolga, hogy piruetteket csináljon a kifutópályán? Úgy, hogy most ezt elkezdtem jó rondán átérezni ettől a könyvtől :).

A zapukám azt írta, hogy:

"ha öreg leszel, és ronda
hát mit tudsz majd csinálni?
és súlyos tévedésnek tűnik
szoláriumba járni
és dezodor se kell
és a frizurád se lesz modern"


Lehet, hogy kevesebbet lógok majd itt, mert nincs akkora jelentősége, hogy mindenki látta-e, milyen okosat írtam már megint.

És holnaptól fogyó, nagyonkomolyan :).
És Tündi napirendjét fokozatosan közelítjük a bölcsis napirendhez.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kamilla 2007. júl. 05., csütörtök 05:45-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 04., szerda 21:44 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Szeretem P.Pétert :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 06., péntek 09:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
A fogyó megint nem sikerült :(.
És hideg is lett. Ha nem esik az eső, este gyüliiii :).
Éjszaka volt egy sikítvaébredős rémálmom, aminek, mint tudjuk, feszültségoldó funkciója van, és egy szép-érdekes álmom, aminek, mint tudjuk, vágyteljesítő funkciója van. Nahát, vágyaim is vannak és feszültségeim is. És végül is az érdekesálom mesélhető: Angelo Branduardi, a nagyonhíres olasz zenész (nálunk mindenki úgy ismeri, hogy a Legyetek jók ha tudtokból a böngyör - tizenévesen rajongtam érte, és még most is szeretem, pl. a szüléshez is Branduardi-CD-t kaptam a tesómtól), megjelent itt Magyarországon, valami színházban egymás mellett ültünk. És persze sokkal fiatalabb volt, és levágatta a nagy göndör haját, helyette rövid egyenes haja volt. De ez még semmi: Endrének hívták. Erre magyarosította az Angelót. De szerintem ennek semmi köze az itteni Endihez, mert ő álmomban nem jutott eszembe. És próbáltam neki mesélgetni, hogy mennyire sokat jelentett nekem a zenéje tizenévesen, de voltak nyelvi akadályok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 07., szombat 12:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Nem esett (mikor indultunk), ígyhát voltunk tegnap gyüliben. Nem a teremben volt, ahol múltkor, hanem az egyik családnál, kevesebben is voltunk, beszélgetős-családias-jóhangulatú este volt.
Tündi sokkal kevésbé viselte jól, mint a múltkor. Útközben például hányt egyet - pár centin múlott, de végül is jól alakult, mert se saját magát, se a kárpitot nem hányta össze. Aztán ott is mindenféle volt. Egyfolytában mászkáltunk ki-be (merthogy én úgy voltam vele, hogy ha már eljöttünk, szeretném hallani, úgyhogy amikor lehetett, bementem, de Tündi sokszor kirángatott.). Egyszer beszabadult, és beállt a kör közepére, és mutatta mindenkinek, hogy ő most almát eszik, és egyáltalán nem értette, hogy hogy van az, hogy bácsik-nénik ülnek körben, és mégse vele foglalkozik mindenki. Aztán később egyszercsak hallottam, hogy ordít kint, hogy be akar jönni... és akkor már hiába mentem ki hozzá, még nagyon sokáig ordított, hogy de, be akar menni, aztán bementünk, de ott meg megint nem bírta ki csöndben, kimentünk...
De lehet, hogy pont így volt jó, mert én amúgy ilyen helyzetben elbújni szeretek valami jókis sarokba, hogy lehetőleg észre se vegyen senki... és ehhez képest most mást se csináltam, mint kínos feltűnést keltettem. És akkor ez még megy is ahhoz, amiről amúgy szó volt. (de lehet, hogy erre az előző mondatra Isten a nagy költővel együtt azt mondaná, hogy gondolta a fene, viszont most egyértelmű lett, mennyire különlegesen nagy szó volt múltkor, hogy Tündi olyan szépen elmaradt.)
Fantasztikus volt, ahogy egy irányba haladt az egész. Az elején volt egy olyan, hogy akinek volt valami mesélnivalója, az mesélhetett - és egészen érdekes és komoly dolgok is történtek emberekkel - és ezeknek a tanulsága ugyanarra mutatott, amiről végül a tanítás is szólt.
Aztán a tanítás is ilyen beszélgetős lett, és már majdnem hozzászóltam én is, de mivel nem is volt rá garancia, hogy bármit nyugodtan végigmondhatok, aztán ki is kellett mennem, és mire visszamentem, már máshol tartottak, hagytam, és jobb is volt így. Majd lehet, hogy beírom a levelezőlistára, ami ottakkor eszembe jutott (nem volt amúgy egy korszakalkotó).

Tündi-Tamara párbeszéd a kertben:

Tamara: Nézd, ott a cica, világít a szeme!
Tündi: Hol?
Tamara: Ott, bent, világít a szeme!
Tündi: (odaguggol, egészen odadugja a fejét a lukhoz)
Tamara: Ne hajolj olyan közel, mert megijed és elszalad!
Tündi: És miért?
Tamara: Mert te pici vagy, és megijed tőled, és elszalad.
Tündi: Miért pici vagyok?
Tamara: Hát mert pici vagy, még nem nőttél fel!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kamilla 2007. júl. 07., szombat 16:10-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 07., szombat 16:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
:) a példabeszédeket olvasom (nem emlékszem, hogy olvastam-e már egyáltalán, ha igen, nagyon régen lehetett), és egész érdekesek vannak benne.


Példabeszédek 10:19
"a sok beszédben elmaradhatatlan a vétek; aki pedig megtartóztatja ajkait, az értelmes."

Ha bibliai idézetet akarnék kirakni aláírásnak, ezt raknám ki. Ha az ember időtöltésből beszél (mint ahogy én is itt), akkor e szerint egy idő után száz, hogy hülyeséget fog beszélni. Hümm.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 07., szombat 20:26 
....töröltem, kedves Kamilla, kérlek folytasd :-)


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 16., hétfő 21:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Csak simán tartok egy kis szünetet, aminek semmii köze a beírásodhoz, mint ahogy ezt tisztáztuk is.
Nyaralok egy kicsit :).


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 10:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Lehet, hogy lassan vége a nyaralásnak, újra itt vagyok. Sziasztok :). Látom, nem sokminden változott. Majd mesélek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 11:10 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Kedves Kamilla!
Nemtudom miért nem engedi a beírásod után a hozzászólás gomb a hozzászólást, visszavisz a tartalomhoz De megoldottam :-)

Lényeg a prophet által hozott könyv margójára:
http://www.parokia.net/ext/forum/viewtopic.php?p=25914&sid=61952d81576ae24178109e4818031695

Nem lehet hogy pont az a célja a "bácsinak", hogy omoljon össze a kis világod?
Nem az a célja az ördögnek hogy,: minden mindegy, nincs menekvés jöhet a mulatozás mert vígadjunk amíg eljön az ítélet?
Veszítsd el az utolsó védőbástyádat a menekedés reménységében :arrow: Krisztusban?

Van rá példa mulatozás erkölcsi fertő :arrow: Sodoma & Gomora
Aztán jöjjön aminek jönnie kell!

Jézus él és ma is könyörög az Atyánál érettünk, akik az Övéi vagyunk, :arrow: mondjon a világ bármit is! :-)

Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 12:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Ha Popper bácsira gondolsz, neki nem hiszem, hogy ilyesmi célja lenne, ő nem keresztény.
Azt pedig nem tudom, hogy Prophet melyik beírására gondolsz, az utóbbi időben nem követtem a fórumot.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Kamilla kérdéséhez!
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 12:06 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Svedenborgra! Hú de mellé lőttem :oops: popper helyett prophet jött be ahogy átfutottam! :oops:
jajaj de szégyellem magam!

Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 12:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
:) semmi gond.
A Svedenborg nem tudom, kicsoda :oops:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Kamilla kérdéséhez!
HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 13:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Tamás12 írta:
Svedenborgra! Hú de mellé lőttem :oops: popper helyett prophet jött be ahogy átfutottam! :oops:
jajaj de szégyellem magam!

Szeretettel Tamás


({)

accem EBBŐL kéne itt a fórumon több: ELISMERNI, ha mellélőttünk!!! de jó is lenne!!

na, kezdjem is akkor: MELLÉLŐTTEM, hogy meglengettem itt a CsPttal kapcsolatos "negatív értesüléseimet"!!

IGAZ, hogy a dolog TÉNYSZERŰEN igaz (tesztelve, adminnal megbeszélve), viszont ugyanakkor KEVÉS SZÁMÚ EMBER merőben SZUBJEKTÍV benyomására alapul, tehát: kisebbségi vélemény, nem ad képet az egészről

sajnálom, hogy szóba hoztam...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 14:39 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Én bocsánatot Kérek Prophettől! :oops:

Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. júl. 24., kedd 21:08 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
Net, köszi, hogy elmondtad! Nincs harag. (részemről meg aztán végképp) :-)

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1012 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 68  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség