Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 74  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 18:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
:*: köszönöm

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 19:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
>G7>És sokszor oda jukadtál ki,hogy nem tartom hitelesnek azt amit Jézus mond a Bibliában.

Ha elfogadod Jézus szavait vita nélkül, örülök neki, magadnak teszel jót vele. Amit a Biblia hitelességéről el tudtam mondani, azokat már elmondtam neked.


Ezért Jézus szavait idézem:

Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.
De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.
Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.
És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.
Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak. Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!
A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 19:39 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
admin írta:
Kedves Gabriel!

Kérlek, ne moderáld a fórumot.
Miért gondolod, hogy tőled vár választ Indu, Tulipnak feltett kérdésére?
(A kérdés elvi volt, kérlek ne válaszolj rá, vagy ha mégis, inkább folytassuk-folytassátok PM-ben.)


Kedves Tamás

Most egy olyan magas labdát adtál nekem ,amit leütnöm már sportszerütlen lenne :D

Ezért inkább azt kivánom Neked és Indunak,hogy Erikáéknél,Krisztus szeretetében teljes találkozón vegyetek részt.

Szeretettel gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Egyházunk válságának élő példája
HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 20:43 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Rosta ma illusztrálta egyházunk válságát. Egy lelkész kihasználva az önkormányzatiság halálát jelentő közönyt, banánköztársasággá avatta a parókiáját. A tagság ám ezután se Istenhez fordult, hanem fűnek fának panaszolja, hogy őket mekkora sérelem érte. Itt gyülekezetről nem beszélhetünk. Missziós terület! Nem a lelkész megtérésére kell felszólítani őket, mert ha jó sejtem még a saját megtérésükért se imádkoztak. Ha egyház a talpán állna, igeszerűen csak férfi presbitereket engedne, akkor ez a helyzet se jöhetett volna létre, hanem már régen feloszlott volna a gyülekezet, s az egyház tudná, hogy missziós terület. Isten szemében ez már régen nem gyülekezet. Ezzel kellene összhangba jönni egyházunkban is.

rosta írta:
Egy nagyon sok éve húzódó, egyedi gyülekezeti problémáról szeretnék beszámolni.

Egy Debrecen melletti kisváros két gyülekezettel rendelkezik. Létavértesen egy nagylétai, és egy vértesi gyülekezet található egy-egy templommal. A gazdagabbik városrész, a nagylétai rész gyülekezetével vannak komoly bajok, erről szól a híradás.

Már a városka helyi lapjában is cikk jelent meg arról, hogy a lelkész, és a nagylétai hívek között botrányos mértékű az ellentét. A pozícióját kihasználó pap pénzéhsége, és uralma már tűrhetetlen mértékű a gyülekezeti tagok számára. Az újságot olvassák a görög keletiek, a katolikusok, az ateisták is, szóval kezd dagadni a botrány. Kínos a dolog. Olyannyira, hogy a hívők végső kétségbeesésükben azon törik a fejüket, hogy élőláncot alkotnak, hogy megakadályozzák a lelkész templomba bejutását.

A gazdag városkában, ahonnan Magyarország egyik milliárdosa is származik (Vértesen született Irinyi János), a gyülekezet képtelen megválni a nem kívánt lelkészétől. A templomban vasárnaponként 7-10 ember üldögél, a pap az ellenlábasait a szószékről prédikálja ki, a falu a pap viselt dolgai miatt egyházi bíróságtól kezdve minden fórumot megjárta, ennek ellenére a pap biztosan ül a helyén.

A papnak külön tarifája van a harangozásra, a temetésre, egyáltalán minden szolgáltatásra, még akkor is, ha nem tesz semmit a pénzért. Húszezer forintot kér csak azért, mert létavértesi volt az elhunyt, még akkor is, ha nem ő temeti el a megboldogultat. A harangozási pénz egy napra 4000 Ft.

A gyülekezet gazdag, hiszen az államtól 10 év alatt 50 millió körüli összeget kapott a rengeteg épületért, amit elvettek a gyülekezettől a kommunista érában. A pap kontroll nélkül gazdálkodik a persely pénztől kezdve az összes bevétellel.

No de ez miként történhet meg, hiszen elméletileg a presbitérium, és gondnok ellenőrzi a papot? Hát úgy, hogy a kezdetben keményen ellenálló presbitériumot a pap sok évvel ezelőtt valami egyéni puccsal leváltotta, ma már csupán lelkes, idős, befolyásolható asszonyok a presbiterek, akik szó nélkül megszavazták pl. a lelkész 200 000 Ft havi nettóját is. Nem akarom elhinni, de állítólag a felesége is ezt az összeget kapja. A lelkészt pártoló gondnok lemondott, mert hát nem akar börtönbe kerülni, legalább is ezt mondják a kisvárosiak.

A probléma az, hogy mindez az egyházi hatóságok hallgatólagos beleegyezésével történik. Az ügy megjárta évekkel ezelőtt az egyházi bíróságot, de mint az öregemberek mondják a faluban, holló hollónak nem vájja ki a szemét. Egyházi ember egyházi embert nem bánt. Állítólag most már személyesen Bölcskey úr elé viszik az ügyet a kisvárosiak, de igazából senki sem bízik a változásban. Lassan kihalnak azok az öregek, akik kezdetek óta tiltakoznak a lelkész ellen, de az ügy tovább folytatódik. Ma már a fiatalok azok, akik elszámoltatnák, és távozásra bírnák a lelkészt.

A kérdés messze nem politikai, hiszen a presbitériumban ül a volt kádári párttisztséget betöltött elöljáró is, no meg hagyományos családból származó asszony is, no és a lelkészt elküldeni akarók is a mindenféle pártra szavaznak. A probléma maga a pap, akit pont a problémák megoldása miatt fizetnek. Többek között.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 20:52 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Tamás12 írta:
tulip írta:
Fontos kérdéseink sorozat következő előadásai:

09.09. 17:00 Egyház vagyunk-e - vagy igaza van a Vatikánnak?
10.14. 17:00 Mindig a tudomány birtokolja az igazságot?


http://www.sola.hu/ezredf/ezredf_7.php

Ha nem érted keress rá a "Dominus Iesus" név alatt !

Nem kérek belőle!

Szeretettel Tamás


Ez egy hatalmas anyag, a Reisinger-féle adventisták tanításában. Kérlek konkretizáld miből nem kérsz, s hogy miként jön ez két még el se hangzott, azaz tervezett előadáshoz.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 21:48 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Indu írta:
Régóta szomorúan olvasom ezt a topikot. A szomorúságom fő lényege az, hogy - bár elég sok kérdésben még egyet is értenék veled - de a stílusos olyan támadó, hogy még mikor a hitpontban ugyan veled is értenék egyet, akkor is gyakran inkább a támadott ember oldalán érzem magam. Én most nem támadlak ezekkel a soraimmal, bár nem tudom sikerül-e érthetően leírni, amit szeretnék.


Elismerem stílusom és kiállásom a reformátori eszmékért, e keresztyén értelmiségi klubban fehér posztó. Vállalom. Azt kérem tőled is amit Admintól, példát a „de a stílusod olyan támadó” kinyilatkoztatásodra.

Indu írta:
Nem azzal van a baj, hogy végsőkig kiállsz egy-egy pont mellett, hanem inkább azzal, hogy úgy érzem az írásaidból, hogy te hívő keresztényekkel vitázva úgy írsz nekik, mintha magával a sátánnal küzdenél.


Tény, hogy nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk. A megbánhatatlan megtérést megbánhatóvá degradálása mögött bizony a gonosz áll, aki bizony minket is megkísért a tanítás terén is. S ezen kellene megszomorodni, de úgy tűnik ez nem akar menni. Katalizátornak javaslom a következő igehirdetést: http://www.ujszeged.ref.hu/downmp3.php? ... 70617i.mp3

Indu írta:
A másik észrevételem, hogy elvakultságot eredményez, ha annyira bebetonozódsz a saját álláspontjaidba, hogy nem is vagy hajlandó érdemben megviszgálni a másik érveit. Nekem pont egy előrelépés volt, mikor le mertem állni Jehova tanuival, és azt mondtam magamban, jó tegyük fel, hogy Jézus nem volt Isten. Nézzük az érveiket. Aztán nézzük a Bibliát. Ami igazság, az úgyis kiragyog, azt nem lehet lesöpörni az asztalról.


Ez tévedés. Az a néhány eset amikor valami tartalmi elhangzott meg lett válaszolva. Legutóbb net2rist adott egy linket nem kis angol nyelvű anyaggal. De valahogy nem találtam benne a választ arra, a kérdésre, hogy hogyan lehet megbánni az üdvösségre való megbánhatatlan megtérést. Azaz igen is megnéztem az érveket, csak hát pont olyan gyengének találtattak, mint az Őrtorony társaság Jézus istenségét tagadó érvei. Ha valaki be van betonozódva, akkor szerintem – jé letudtam írni: szerintem - az aki a tagadja Jézus istenségét, holott le van írva a Bibliában világosan, illetve aki a megtérés megbánhatósága mellett érvel, holott világosan le van írva, hogy megbánhatatlan. Eddig még nem sikerült olyan érvet előadni, amivel a reformátori tanok feladását komolyan fontolóra kellett volna vennem, de remélem e tehetetlenségért nem én leszek a bűnbak.

Indu írta:
A harmadik, amit egy hívő, Bibliát ismerő ember azért bekalkulálhat, hogy mi van, ha bizonyos kérdésekben mégis téved? Mi van, ha mégsem pont úgy működik valami, ahogy azt érteni véltük itt a földön? Ha ezt a fajta alázatot belekalkuláljuk a hitünkbe (mint értelmében korlátozott porszemek) - máris nem érezzük úgy a másik porszemmel kapcsolatban, hogy ő maga a sátán, aki ellen tusakodásunk van.


Alapelvem, hogy aki ismer valamit, még semmit se ismer úgy, mint ismernie kellene. Éppen ezért is nem személyek ellen, személyekért küzdök. (S fordítva is ezt remélném, vagyis ha valaki a Bibliából jobbra tanít tegye meg velem is!) Emlékezz, Jézus Péter szavaira Sátánnak felelt. Ám ez egy pillanatig se Péter ellen, hanem Péterért volt. Péter lehet, hogy akkor magára vette, de később tanult belőle. Itt is sokan magukra veszik már évek óta, ha rámutatnak a tanításbeli tévedésükre. Gyakran ezért nem is tartalmi hanem személyeskedő választ adnak. S az olvasók egy része meg azt hiszi tiszta személyeskedés folyik, Holott nem. Az egyik fél képvisel egy tévtanítást, azt a másik tartalmában támadja, mire az egyik fél magára veszi és tartalomtól elrugaszkodva válaszol. Állatorvosi ló gyanánt végig nézhető a rovat, hogy hány ilyen tartalmatlan választ kaptam eddig, amire igyekeztem mégis tartalmi választ adni. A szeretet ... nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazságnak. Hát azt szeretném, ha együtt tudnánk örülni az üdvösségre való megbánhatatlan megtéréseknek, s nem azon folyna a szó bizonyítékok nélkül, hogy de így megbánható, meg úgy megbánható, mesterségesen kreált „életszagú példákkal”.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 14., kedd 21:57 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Nos a Vatikán szerint nem vagyunk egyház !

Idézet:
IV.
Az Egyház egyetlensége és egysége

...A hívőknek vallaniuk kell, hogy - az apostoli jogfolytonosságban gyökerező [53] - történeti folytonosság van a Krisztus által alapított Egyház és a katolikus Egyház között: ,,Krisztus egyetlen Egyháza, (. ..) melyet Üdvözítőnk feltámadása után a pásztor Péternek adott át (Jn 21,17), és őrá meg a többi apostolra bízta terjesztését és kormányzását (vö. Mt 28,18), és mindörökre az igazság oszlopának és erősségének rendelte (1Tim 3,15), e világban mint alkotmányos és rendezett társaság a Péter utóda és a vele közösségben élő püspökök által kormányzott katolikus Egyházban létezik [subsistit in].'' [54]

A subsistit in (,,létezik'') kifejezéssel a II. Vatikáni Zsinat két tantételt akart összhangba hozni: az egyik az, hogy Krisztus Egyháza a keresztények megoszlásai ellenére a maga teljességében csak a katolikus Egyházban létezik; a másik, hogy ,,a megszentelés és az igazság sok eleme létezik határain kívül'', [55] vagyis azokban az egyházakban és egyházi közösségekben, melyek még nincsenek teljes közösségben a katolikus Egyházzal. [56] De ezen utóbbiakra vonatkozóan állítanunk kell, hogy ,,hatékonyságuk a kegyelemnek és igazságnak abból a teljességéből ered, amely a katolikus Egyházra van bízva''. [57]

17. Krisztusnak tehát egyetlen Egyháza van, mely a Péter utóda és a vele közösségben lévő püspökök által kormányzott katolikus Egyházban létezik. [58] Azok az egyházak, melyeket, bár nincsenek teljes közösségben a katolikus Egyházzal, nagyon szoros kötelékek - az apostoli jogfolytonosság és az érvényes Eucharisztia - fűznek hozzá, valóban részegyházak. [59]


A tudományról :
Idézet:
"Ne felejtsük el, hogy mi okozza a legélesebb törést a tudomány és a különböző vallások szellemi rendszere között: az az elképzelés, hogy az objektív világ térben és időben szigorúan meghatározott oksági törvényeknek engedelmeskedik. Ha a tudomány túllép ezen a szigorú meghatározáson - márpedig a relativitáselmélet pontosan ezt tette, és a kvantumelmélet minden bizonnyal még tovább fog lépni -, akkor még egyszer meg kell változnia a tudomány és a vallásos nézetek közötti kapcsolatnak." (Werner Heisenberg: A rész és az egész, Budapest, 1983, 116.)

"A tudomány megmutatta Bohr és Heisenberg személyében, hogy a jövő bizonytalan; kell, hogy bizonytalan legyen. Éspedig azért, mert a legkisebb részecskék, vagyis az atomok nem olyanok, mint a gépek, hanem bizonyos szempontból olyanok, mint az élőlények... Hogy egy atom mit fog csinálni? Rájöttünk: azt csak úgy lehet megmondani előre, hogy ez a valószínű és az nem. De hogy ez határozottan lesz - azt nem lehet megmondani. Ez a Heisenberg-féle határozatlansági elmélet... Mi ma tudjuk, hogy minden atom és minden csillag és minden élőlény bizonytalan jövőbe irányul." (Teller Ede nyilatkozata, Kossuth Rádió, 1989. október 29., Vasárnapi újság c. műsor)

Mindez a változás körülbelül így csapódik le a közgondolkodásban: "Megtudtuk, megtanultuk, hogy személyes Isten, isteni kinyilatkoztatás nincs. Ugyanakkor nem tudjuk - a leghaladóbb természettudomány sem tudja -, hogy mi van ténylegesen, sőt azt vallja, hogy a jövőben sem tudja ezt kideríteni a maga eszközeivel.


Én a témát átrágtam -nem kérek az első válasz alapján a "dominus Iesus" megállapításaiból!
A második kérdésre a válaszból, nem kérek mert:
1Kor 1:18 Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
1Kor 1:19 Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcseségét és az értelmeseknek értelmét elvetem.
1Kor 1:20 Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-é Isten e világnak bölcseségét?
1Kor 1:21 Mert minekutána az Isten bölcseségében nem ismerte meg a világ a bölcseség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.

Gondoltam megosztom! :-)
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 15., szerda 04:38 
Örülök :)
üdv.
T


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 15., szerda 08:40 
Kedves Hunor!

Rosta írását kérlek a Rosta által létrehozott topicban válaszold meg, mert ott szeretnék neked válaszolni és nem szét offolni ezt a topicott.
Köszönöm!

A másik, hogy jobb lenne a "Fontos kérdéseink" előadás sorozatnak témánként létrehozni topicot, mert nekem így ez a topic túl áttekinthetetlen lesz egy idő után.

Valóban fontos, hogy a személyeskedésnek azt a szintjét, amit néha jó magam is képviselek, igyekszed elkerülni. Ez nem kérdés a számomra!
Azonban tudnod kell, hogy amikor Krisztusról tanítasz, akkor az ember életének az alapjait érinted, ami csak akkor nem személyes, ha az írásodat egyfajta szellemi játéknak veszem. Azonban sokunk számára a Krisztusról való beszéd és bizonyság tétel az életünk ALAPJÁT képezi, tehát nem csak hogy személyes, hanem egyenesen ÉLETBE vágó.
Ezért kéri Péter azoktól, akik Jézushoz tartoznak, hogy NÖVEKEDJENEK a kegyelemben és a Jézus Krisztus ismeretében.
Köszönöm a "szerintemet", jót nevettem rajta, jól esett!

Van olyan amiben bizonytalan vagy?
:-)

Péter


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 15., szerda 14:58 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
kavics írta:
Rosta írását kérlek a Rosta által létrehozott topicban válaszold meg, mert ott szeretnék neked válaszolni és nem szét offolni ezt a topicott.
Köszönöm!


Nyugodtan másold oda és reagálj rá ott.

kavics írta:
A másik, hogy jobb lenne a "Fontos kérdéseink" előadás sorozatnak témánként létrehozni topicot, mert nekem így ez a topic túl áttekinthetetlen lesz egy idő után.


Elég erre az egyre figyelnem, mert szerintem igen csak párhuzamos rovatok lennének, mert ennek a fő profilja tulajdonképpen éppen ezen előadások lennének.

kavics írta:
Valóban fontos, hogy a személyeskedésnek azt a szintjét, amit néha jó magam is képviselek, igyekszed elkerülni. Ez nem kérdés a számomra!
Azonban tudnod kell, hogy amikor Krisztusról tanítasz, akkor az ember életének az alapjait érinted, ami csak akkor nem személyes, ha az írásodat egyfajta szellemi játéknak veszem. Azonban sokunk számára a Krisztusról való beszéd és bizonyság tétel az életünk ALAPJÁT képezi, tehát nem csak hogy személyes, hanem egyenesen ÉLETBE vágó.
Ezért kéri Péter azoktól, akik Jézushoz tartoznak, hogy NÖVEKEDJENEK a kegyelemben és a Jézus Krisztus ismeretében.
Köszönöm a "szerintemet", jót nevettem rajta, jól esett!


Pontosan erről van szó, hogy életbe vágó. Azzal semmi bajom, ha valaki személyes életét érintőnek találja a leírtakat. Még a személyeskedő reakció is elmegy, mert megmutatja ki hol áll éppen. Csak ezen valahol túl kellene lépni. Másik véglet a szellemi játéknak vétel. Igazából innen is el lehet indulni. S érdekes módon mindkét felől ugyanaz a fő kísértés, hogy mennyire vesszük komolyan az Írásokat. Lehet például fokozatokat felállítani, tisztán szellemi játékként, de lehet személyes sértésnek venni, ha valakinek nem tetszik, hogy mondjuk a Szentek állhatatossága mellett kiállunk.
A szentek állhatatossága szerintem életbe vágó tanítás. Persze meg kell alapozni, mert hamis alapban bízni rosszabb mint szilárd alapban kételkedni. A szilárd alap ugyanis megtart ha kételkedünk benne akkor is, a hamis alap, meg hihetünk benne akármilyen stabilan, jön a vihar és összeomlik. Az alapozásnál meg igen fontos az igaz és hamis megtérés elválasztása. Volt-e feltétel nélküli életátadás Krisztusnak vagy sem. ha nem volt még, akkor nincs miről beszélni tovább, az illető még nincs a kegyelem alatt. Ha viszont volt – s ezt igazából csak Isten és az egyén tudja -, akkor onnantól viszont a kiesésről való gondolkodás (energia)pazarlás.

kavics írta:
Van olyan amiben bizonytalan vagy? :-)


Kik fognak megtérni a meg nem tértek közül a családi környezetemben. Mit fogok csinálni mondjuk 1 év múlva. Milyen apró lépéseket tesz Isten, hogy időmet hatékonyabban használjam ki. Kik fognak a fórumon a református szellemiség felé megváltozni. Stb.

Befejezésül álljon itt egy részlet a következő igehirdetésből:

http://www.ujszeged.ref.hu/downmp3.php? ... 70701i.mp3

Szerkesztve egy részlet, a [28:54] időponttól.
Idézet:
[28:54] Aztán testvérek benne van ebben a korban a relativizmus is, vagyis az, hogy minden viszonylagos. Erről beszéltünk múlt vasárnap is, hogy emiatt kerül értékvákuumba az egész emberiség. Erkölcsi mocsárba süllyedünk, mert nem lehet megmondani, hogy most mi jó meg mi nem jó; mi helyes, mi nem helyes; mi igaz, mi nem igaz. Mert minden relatív, mondják az emberek. A tényekre ma azt mondják, azok nem tények, azok szubjektív vélemények. Magánügy, hogy te mit hiszel az Istenről, meg mit nem hiszel. Meg hogy házasságot törsz vagy nem. Okkultizmussal foglalkozol, magánügy. A te véleményed szerint ez bűn, de az enyém szerint nem az, és ez akkor így is van. De nem így van! Nem minden relatív testvérek. Én amikor ide kell, hogy álljak e szószékre, hogy prédikáljak nektek, akkor nem mondhatom, hogy mindaz, amit itt elmondok az én véleményem. Nem ezt mondom nektek, hogy ez az én véleményem. Hanem azt mondom, hogy ezt mondja nekünk az Isten. Én csak közvetítem. Ha bárki közülünk Isten Igéjét mondja, magyarázgatja valakinek, ne engedje, hogy azzal kérdőjelezze meg a másik, hogy ez csak a te véleményed, és ezzel le vagy söpörve az asztalról. Akkor mondjuk meg, hogy igen ez az én véleményem is, de itt nem az én véleményemről van szó, hanem arról, hogy mit mondott Isten a Bibliában. Nem véleményeket képviselgetünk testvérek(!) egy relativista világban. Hanem a létező Istent, aki Jézus Krisztusban megjelent ezen a Földön, a történelem színpadán élt és elvégezte a megváltás munkáját, föltámadt harmadnapon és visszatért a dicsőségbe. Mi ennek az Istennek a követei és képviselői vagyunk. Nem egyéni kis szándékokat, meg véleményeket, légből kapott ötleteket képviselünk a világban. Ne engedjétek, hogy bennünket így lesöpörjenek, de ne gondoljátok ti magatok is, hogy ezt a Zoltán mondja, a tiszteletes úr mondja, és hát ez az ő kis külön bejáratú véleménye, de hát ez körülbelül ugyanannyit ér, mint Gyurcsánynak a saját véleménye. Ne is legyetek testvérek anyagiasak, materialisták.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 15., szerda 19:48 
Kedves Hunor!

Én is hiszem, hogy ha valaki megismerte az Isten szeretetét, amit az Ő Fiában megmutatott a világnak azzal, hogy a bűneink bocsánatára Őt adta a keresztre és ezzel bűntelennek nyilvánította az ezt elfogadót, az arra a kérdésre, hogy "Ti is elmentek", egy féle képpen reagálhat.
Ezért adott Jézus Krisztus örök életet is a bűnbocsánatot nyerteknek!
Ő a szilárd alap és tudom, hogy egyszer hit nélkül is kapcsolatban leszünk vele, mert látni fogjuk Őt!

Az a szeretet juttat minket el az Atyáig, amibe belekostolhattunk akkor, amikor Jézus Krisztusban először láthattuk meg igazi lényünket és ezzel egy időben az Isten szeretetét!

Én még is csak a Fontos kérdéseink előadás sorozat egy-egy témáját külön topicban dolgoznám fel :-)


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 17., péntek 09:07 
Bocsánat az off hozzászólásért, de a mai Ige ide kapcsolódik:
János 6

47. Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak.
48. Én vagyok az életnek kenyere.
49. A ti atyáitok a mannát ették a pusztában, és meghaltak.
50. Ez az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá, hogy kiki egyék belőle és meg ne haljon.
51. Én vagyok amaz élő kenyér, a mely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, a melyet én adok, az én testem, a melyet én adok a világ életéért.
52. Tusakodának azért a zsidók egymás között, mondván: Mimódon adhatja ez nékünk a testét, hogy azt együk?
53. Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.
54. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.
55. Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital.
56. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
57. A miként elküldött engem amaz élő Atya, és én az Atya által élek: akként az is, a ki engem eszik, él én általam.
58. Ez az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá; nem úgy, a mint a ti atyáitok evék a mannát és meghalának: a ki ezt a kenyeret eszi, él örökké.

63. A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, a melyeket én szólok néktek, lélek és élet.

Amikor ma reggeliztünk, akkor a 14 éves lányommal olvastuk ezt a kemény beszédet.
Olyan jó volt elmondani és megmutatni neki, hogy a kenyér ami az asztalon van egy külön anyag tőlem.
Aztán a számhoz vettem, megrágtam és ha bizalmam volt, akkor már a testemmel keveredve - nyálammal, bocsánat - lenyelhettem. Ez a kenyér pár óra múlva felismerhetetlen lesz a testemben, mert átalakul azzá, amire a szervezetemnek szüksége van. Szétbontódik és eljut oda, ahol sejtek épülnek belőle, vagy olyan anyagok, amik a sejtek működését segítik, stb.

Így lehet csak közösségre lépni és közösségben lenni az Úrral hit által!
Isten Jézusban öltött "kenyér" formát.
Vetted már Őt - Igéjén és Lelkén keresztül -, mint egy szelet kenyeret?
Beengedted már őt a szívedbe?
Veszed /eszed/ őt naponként? Növekedsz Jézus Krisztus ismeretében?
Engedted őt a szíved méllyére jutni, mint ahogyan a kenyér eljut a tested legbelső részére is és cselekedtél / cselekszel már Általa?
Ittad már a vérét? Iszod naponként a vérét? Növekedsz a kegyelemben? Azt a vért, ami halála után jött ki a testéből, ami által bármikor és bármilyen állapotban oda mehetsz az Atyához? Ami által tudhatod, hogy Isten eltörölte bűneid adósságát?
Ha igen, akkor Ő maga mondja, hogy ÖRÖK ÉLETED VAN!


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 21., kedd 09:53 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
32ezüst írta:
Ez tetszett már a multkor is. És érdekes véletlen, hogy férjemmel is pont erről beszéltünk ma. Ő is egy ilyen fura "tökéletes" közösség tagja, és ugyanezt az érvet hozta fel, miszerint a történelmi egyházak már semmit nem érnek, mert kikopott belőlük az Isten. De nekik van valami új ajándékuk Istentől, ami sehol másutt nincs meg, és ez fogja őket megmenteni.


Ehhez egy fél gondolat.
Nem a történelmi egyház a fontos, hanem a tag. Hisz, vagy nem.
Aztán elvonatkoztatva a hivőtől talán érdemes egyházi tanokról beszélni stb. De, az már más kérdés, és komoly megosztás (megoszlás)-hoz vezetne.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 21., kedd 10:12 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
tulip írta:
Pedig roppant egyszerű a válasz. A Református Egyház ezen kérdésekben elhajlott az Igétől. Reformációra szorul. Ha egyszer a Biblia leírja, hogy milyen férfiak lehetnek presbiterek, ha leírja, hogy nem megengedett asszonyoknak férfiakon uralkodni és tankérdésekben megszólalni, akkor ezen nincs mit vitázni. (Alföldy-Boruss Desző előadása: Haragudott-e Pál apostol a nőkre? )


Az asszonyok, nők is megszólalhatnak tankérdésekben, mitöbb oktathatnak, vagy akár férfi szerepét átvéve imádkozhatnak az élen. erről szól 1Kor 11:1-10. Nagyon érdekes rész. Elmondja a miértet is.
Valamint egy nagyon érdekes és fontos előrelátásról is gondoskodik Isten. Előfordulhat, hogy egy hitében gyengébb, tudásában kevésbé jártas embert (férfit) akár egy nő is felvilágosíthasson bizonyos dolgokról. Ha épp nincs arra megfelelő férfiu a közelben. Pusztán egy aprócska dolgot kell tennie. Elismerni az Isteni elrendezést, és ezt kinyílvánítva takarja be a fejét.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. aug. 21., kedd 10:15 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
32ezüst írta:
Én azt mondom, hogy egyetlen BSZ sem ér annyit, és egyetlen ideális érvrendszer sem, hogy így egymásnak essetek.

Ismerjük meg egyelőre egymás álláspontját vita nélkül, szerintem. Úgyis akkor kezd vitatkozni valaki, ha saját magának akarja az igazát bebizonyítani.

Tulip: ez nekem is az eddigi egyetlen tapasztalatom a BSZ-el. Hogy aki az ő álláspontjukat védi, előbb-utóbb a földbe döngöli a másikat. Vigyázzunk arra, hogy egymás hitét építsük, és ne romboljuk, ha lehet.


:)
Örülök.
Szép, jó, szeretetreméltó hozzáállás. Különösen a hit építése c. gondolat.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1097 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség