Köszönöm a bíztatást, Szilveszter, jól jön ez nekem nagyon

. Tényleg szépen megfogalmaztad. Ezt a pirospont korszakot már majdnem el is felejtettem

. Szerintem igazából az van, hogy az olvasás mindig is a kisebbség szórakozása volt, és az is marad. És szép dolog a kultúra, de még ez a szép dolog sem alkalmas arra, hogy megvédjen bennünket a bennünk lakó vadállattól. A mi szüleink és nagyszüleink korosztályából például mindenki tudta, kik voltak a Baradlayak. És? Ettől olyan nagyon emberséges lett a huszadik század?? A világ nem lesz élhetőbb sem a civilizációtól, sem a kultúrától, sem a civilizáció hiányától, sem a kultúra hiányától. Nem ettől függ. Ajánlott olvasmány ehhez Vörösmarty Gondolatok a könyvtárban c. verse.
És akkor naplót is írok: Megjött hozzánk is a Mikulás

. Tündit nem tudtam lebeszélni, azt ordította folyamatosan, hogy "Zsák zsák teli zsák / Piros alma mogyoróóóóó"

. FEl akartam venni videóra reggel, ahogy megtalálja az ajándékot a csizmájában - hogy meg tudjam mutatni apának. És az került a felvételre, hogy "Nincs benne semmi! Nem nézem meg! Nézd meg te! Én itt megvárlak!"

. Kis bátor tintanyúl.

. Ma ment hozzájuk a bölcsibe, kíváncsi leszek.
A suliban is rendben vannak a dolgok, Isten jó fej volt, tegnap a gyerekeim nagy része elment színházba (Kolibribe, Mama kerestetikre hova máshova?

), úgyhogy csak pár gyerekem volt, nem kellett rögtön mélyvízbe ugranom. Egy ötödikes sráccal beszélgettem az írás történetéről és a házi sertésről, a hetedikeseknek meg meséltem Szabó Magdáról - aztán szóba kerültek az ötvenes évek, jót beszélgettünk. Aranyos gyerekeim vannak. Most meg megyek mindjárt hozzájuk újra. Fel-fel hazánk hős nehemzehedéke!!!!!