cilla írta:
Április elsejétől az eltartott közeli hozzátartozók és az alkalmi munkavállalók is csak járulékfizetés fejében vehetik igénybe az egészségügyi ellátásokat. Az előzetes híresztelésekkel ellentétben a potyautasok nem az esetleg igénybe vett orvosi ellátás térítési díját, hanem az összes elmaradt járulékot kötelesek utólag megfizetni.
A nem fizetőket átadják az APEH-nek
A jogviszony-ellenőrzéskor kiszűrt betegek adatait az OEP január elsejétől köteles átadni az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak. Az APEH ezt követően vizsgálatot kezdeményezhet az érintettel szemben, és az elévülési időn belül behajthatja az összes elmaradt járulékot. Eltartott hozzátartozók esetében ez azt jelenti, hogy 2007. április elsejétől kezdődően követelhető tőlük az elmulasztott járulék pótlékkal növelt összegének a megfizetésére.
Haj, haj, haj vagyis ájvé córesz!
Ja, és ez nem elég!!!
Április elsejétől viszont - a munkabalesetet kivéve - egészségügyi ellátást sem lehet már az alkalmi munkavégzés alapján igénybe venni.
Szia Csilla!
A hír engem is megdobott egy pillanatra, pedig én is, meg a nejem is dolgozhatunk. A kollégám szerint ugyanis az egyetemista gyerekek után is fizetni kell. Mint mondtam kereső vagyok, de még így is megijedtem. El tudom képzelni, hogy az emberek százezrei, akik nincsenek bejelentve, csak zsebből kapnak fizetést, ha kapnak, azok most teljesen frászban vannak, hiszen fejenként a havi 6000 Ft elvonás az egy újabb taszítás a csúszás felé.
Ma a rádióban hallgattam egy esszét, amely egy képviselőről szól. A képviselő az álmában, december 23-án viszi az állapotos feleségét a sivatagban szamárháton, mint József Máriát. Majd a következő képen már egy mai kórházhoz érnek, ahol nem a vajudó feleségével foglalkoznak, hanem azzal, hogy van-e Taj kártyája, hol biztosította magát, hol az igazolványa, stb. Miután kiderül, hogy munkanélküli már több, mint egy éve, közlik vele, hogy a szűlés kórházi költségeit évekig részletekben fizetheti. Aztán felébred a képviselő, rájön hogy biztonságban van, az állapotos nejét aznap viszi kivizsgálásra a magánkórházba, és utána elmegy a parlamentbe, hogy megszavazza a törvényt.
Amikor ezt hallottam elgondolkodtam azon, hogy vajon mi lehet ez a nagy pálfordulás az otthoni szűlésekkel kapcsolatban, hogy hirtelen engedélyezi a törvény az otthon szűlést. Hát a fenti esetre gondolhattak a törvényhozók, amikor engedélyezték az otthonszűlést. Aki nem tudja fizetni a kórházi szűlés költségeit, azok ezentúl otthon is szülhetnek.
Hogy milyen előrelátó, és gondoskodó ez a mai kormány, hát ez valami egészen elképesztő...