Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 18:04 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Lucius írta:


Így aztán jónak látjuk, és a szent lélek, hogy ne legyen...
Felismerték, a tanult dolgok alapján, és mivel többedmagát említi, így ki is mondja, hogy bizonyos dolgokban a vezetőknek össze kell ülniük, hogy döntéseket, ill kinyilatkoztatásokat hozzanak. Amihez Istentől kérik a megvilágosodást, értést. Amit megkapva; és tetszék a szent léleknek is. (nem személy, hanem megszemélyesítés. Mivel istentől kérték, gyakorlatilag Istenre hivatkoznak.)

Akkor miért is keresztel még JT is a Szent Lélek nevében úgy minta az Atya, és a Fiú nevében?
Egy tudást egy eszmét, erőt miért kell ilyen szintre emelni?

Mt 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
--
Tudom hogy meglehet magyarázni, de ez sablonos magyarázat, amit már amúgy is ismerek (gondolom tudod).
Gondolom tudod hiszen említteted hogy személy ként van felruházva.
Vigasztaló, tanító, stb.
--

De neked valóban megszállásnak tűnhet, hiszen Jt szerint (látod megint itt a tanításuk)
egy élő, gondolkodó oszthatatlan ember vagy. (szó szerint idézd te ) :)

Nem lehet benned mert így már nem te vagy, ha viszont test, lélek, szellem.
Akkor megint más a helyzet hiszen az Ige mondja.
1Kor 15,50 Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.


Róm 8 nagyon is külön választva az embert a testtől.

Bár ez magyarul érthetően van leírva, csak épp ott a hátérben egy tanítás ami mindent másképp
értelmez.

7. Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti.
8. A kik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.
9. De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
10. Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
11. De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.
12. Annakokáért atyámfiai, nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk:
13. Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.
14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
15. Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!

16. Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.
--

Mi is Ő is bizonyságot tesz.

Szóval megint egy tanítás nem engedi hogy elhidd ami teljesen érthetően le van írva.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 08., szerda 20:17 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tiv írta:
....
Számára nem volt lényeges mit írunk neki hanem hogy a válaszok bent legyenek.
--
Gondolom téged is zavarna ha egy könyvel beszélgetsz. :)

....


Pont erről beszélek.
Nemzavar, ha valaki, mondjuk te besorolsz valahova ahova nézeted szerint a leginkább illek. (az ember ilyen, én is. A dolgokat igyekszünk a helyére tenni.) Amikor ezt a dolgok helyére rakását, nem következetesen, hanem reflexből tesszük első benyomásra. Akkor beszélhetünk a skatulya elméletről. Valakit beteszünk egy skatulyába, ami felvan cimkézve, és úgy kezeljük. [Életem nagyrészét, ilyen skatulyákban éltem :) ]

Természetesen az "idézgető gépek" amit említesz zavarnak. De, elötte, azért megnézem az indittatását, hogy miért idéz. Mózes nem volt egy jól fogalmazó ember, de hitében hűséges, oly mértékben, hogy a törvényeket, is álltala közölte Isten. Áron bizonyára szépbeszédű, (lehet, hogy mózes dadogós is volt?) jól fogalmazott, és ő szólt testvére helyett.
Ha valaki idéz, akkor én az idézetett nézem, hogy illik-e oda. Mert lehet, hogy a beszélőkéje nem olyan, hogy kifejtse nézetét. De emlékszik arra, hogy hol mit olvasott, és felkutatja azon helyeket, majd idézetek, vagy akár bemásolással válaszol. mert jónak látja azon megfogalmazást.
Persze ez nem zárja ki, hogy némileg sötét van, és csak homályosan látja a dolgokat.... De, ez hamar kiderül.

Az elöbb (korábbi szólásom) teljesen függetlenitettem. És emberi logikával közelítettem. Ahogy a tagadók teszik.
De, reagálásod nem változott meg. :) továbbra is úgy kezelted a beszédem, mint J.T.

Namost én nem akarok bebízonyitani semmit.
célom a kölcsönös meglátások közlése, meghallgatása.
De, csak akkor ha látom, hogy valóban egymásra figyelünk.
(Vannak így is elértések, és elsiklások, ne tetézzük hát figyelmetlenséggel.)

Hiszen megrettentés a céljuk, … itt a vég siess gyorsan JT közzé.
Kinek rettegés? Ha megfenyegetnek, hogy nekem annyi. Akkor elgondolkodom, hogy vajon van-e a fenyegetésnek alapja. Adtam-e okot?
Vagy csak, szórakozásból fenyeget? stb...
Te pl nagyon jól tudod, hogy legutóbb elhangzott világméretű felszólítás nem az első. És nem is az utolsó (gondolom én) Maguk közt 37 számú Királyság felszólításként kezelik. Tehát már volt 36 felszólítás.

De a próféciáikról elég szépen van írva mi teljesedett be és mi nem
Jézus világosan kifejtette, milyen lesz a vég. A jelenések ismét csak képi formában elmondja milyen lesz.
A statisztikák igazolják vissza a Biblia szavait. Nem J.T. szavait, hanem az írásét. Én pedig abban hiszek. Előbb néztem tv- ez az új tbc. Jézus pedig azt mondja betegségek ütik fel fejüket, egyik hely után a másikon. Itt az AIDS, az ebola, vagy más újleketű betegségek. (amitől retteg a világ az meg a csirekór =madár-influ ) 8) Szóval látjuk. nem kell ehhez a Tanúk kinyilvánítása. Ahogy látjuk a pusztulást, halált, éhséget stb. 'Azok a lovasok'.. Mind itt van elöttünk. Egyértelműen és világosan. A biblia pedig rámutat, arra, hogy miért.
És úgy gondolom, hogy nem mi döntjük el, hogy mi teljesedett be, és mi nem. Mert saját korunkra nem lehet teljes rálátásunk. Hiszen egy csomó eseménynek csak holnap fogjuk megtudni a hátterét.

Amikor felosztották a bibliát és abban fejezeteket, és verseket hoztak létre. Sajnos nem vették figyelembe, a gondolatok összetartozását. Nem figyeltek eléggé. (habár így is használható, és ki lehet emelni a lényeget. célírányosan.) Azért a jelenések könyvénél érdemes további felosztásokat is figyelembe venni. összesen 16 látomás vann benne. Egy-egy látomás több dolgot is tartalmaz, amik összekapcsolhatóak, vagy épp fordítva pro, kontra egymást egészítve, egyetlen irányba mutatnak. Vannak közös pontjaik amikben megegyeznek, és vannak eltérő pontjaik, amik más-más dologra mutatnak rá a jövőnemzedékeknek. (Azaz napjaink, vagyis mi.)

És mivel tudjuk, hogy jelenések, és azok a jovőre vonatkoznak. így is kezeljük azt. ezért képi megfogalmazásban úgy kell az információt tartalmazniuk, hogy ezen nemzedék számára legyen egyértelműen világos annak értelme. Bíbor, skarlát, arany, drágakő, gyöngy, csupa ékesítő kifejezés. mégis utálatos, és parázna. A paráznáról tudjuk, hogy mindegy ki fizeti a 'kört', megteszi amire kérik. (Szolgáltat)

Én tanulmányoztam a Babilóniai hiteket, sőt korábban nem egy istenségnek szolgáltam, nem keveset még egészségemből is.
Mik találhatóak ott? Hatalmas papi uralom, Ráéneklés a démonok kibékítéséhez, Képek használata az imádatban, Spirizmus, a halottakkal való beszélgetés, emberi lélek túléli a halált, Több istenségek, háromságok, vagy három személyű istenek. És sorolhatnám a sort. ezek mind régészetileg igazolható tények. Tehát megent csak elvonatkoztatható J.T. tanításoktól.
Mégis megegyezik azokkal.

De nem bonyolódók bele, hogy mitől részegült meg, mert pohár is van a kezében, és abban mi van, és részegségében mit tesz.... ezek mind olyan dolgok, amikhez egy-egy látomási képhez külön tanulmányt lehetne szerkeszteni. az pedig nem célom. :)

Igen, valóban nem csak J.T. gyülekezete foglalkozik a Jelenések könyvével. Minden vallás ami a bibliát tekinti alapnak fontos záró hangként kezeli ezt a könyvet. mert a látomások értelmezéséhez szükségvan az egész bibliára. Dániel könyvében megírt látomások nélkül nem sokat értenénk meg amikor a Jelenések könyvét olvassuk, mert ott Isten szavára egy angyal elmondja értelmét.
De, hogy valójában ki az aki végig érti, és megtudja mondani, mit tartalmaz az a könyv, azt csak Isten által kiválasztottak tudhatják, hitük mértékében. De, mivel ők emberből vannak, kivannak téve a Sátán hatásának is. Ha jézus megkisértette, akkor a tanitványokat is. Amiből adódhat, hogy félreértelmezik, majd rájönnek, és ismét helyesen értelmezik.

De, az időpontról jézus egyértelműen azt mondta, hogy senki még az ég angyalai sem tudják az időt. De, már 2000 éve azt írták, hogy nincs messze az az idő. azóta sokan jelöltek meg időpontot. (Sáfárkodtak lehet, hogy még csak nem is szándékosságból. Ki ne szeretné tudni a holnapot? :) Még én is, pedig tartozkodóm a jósóktól, [Volt idő amikor én készítettem horoszkopót másoknak pénzért.]

Ha most azt kérdem tőled; milyen messze van a 'világvége' Armageddon?
Azt mondod, Közel, nagyon közel.
Amikor látsz katasztrófákat, és olyan eseményeket, amikről Jézus szavai jutnak eszedbe azt mondod; Tényleg közel a világvége.
Én is így vagyok vele. És így vannak ezzel J.T. is. kifejezik azon nézetüket, hogy szerintük itt a vég, közel van. De, tudjuk jól, hogy a döntés istené, és ő kegyelmi időt ad. Egy normális hivő ilyenkor azt mondja; igen. Mára vártam, hogy Isten majd eltörli a gonoszt. De, ki vagyok én? Ha ezen a napon akár csak egy is megtalálta Istenhez az utat, hát nem kibirom? és várok türelemmel egy másik napra. :)

De, idéztél a 11. látomásból. majd a 9.-ből és a 4. látomásból.
Engem az összefüggés érdekel, mert nem látom át a mondandód.
ha kiegészítenéd!
Ahogy a végén kérded is. érthető-e? Sajnos nem. pedig szeretném.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 11:22 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Kedves Lucius
Bocs nagyon hosszú de amint írtam nehéz röviden és egyben érthetően leírni. Ha van energiád olvasd el. :)

Nem skatulyázlak be. :)
Egyszerűen szeretnék rá mutatni, hogy előbb fogadtál el egy tant és utána abból ki indulva fogadod el a Bibliát.
Ha valami szó szerint le van írva, de mégis mást értesz ezért van.
Ez már neked nem is tűnik fel. Egy magyarázat van benned róla.

Most lehet hogy azt gondolod hogy mégis csak beskatulyázlak. :)
Nem csak rá mutatok miből is indulsz ki.
Több mint 10 évig építettem tanítottam családoknak JT tanait. Bár rég nem foglalkoztam vele de azért emlékszem mi mire épül fel és arra is hogy építettük fel tudásukat.

Egy elméletet tanítottunk ami nem mindig ( van ami megegyezik) egyezik Isten Igéjével.
Ez általában úgy tér el mint Pál esetében.

Pál leírja hogy Jézus testébe hogy oltatónak be a népek és hogy tartozik Ábrahám magvához és hogy Izrael népe félre tétettet (kivágatott) ez viszont az érem egyik oldala.
Pál ugyan is elmondja ne képzeljük hogy ez végleges csak Jézus testének teljességéig érvényes.
Utána Izraelnek maradékának megkegyelmez Isten az atyáknak így Ábrahámnak is tett ígérete miatt.
--
Gyakorlatilag erről írtam hogy a Jelenések könyve erről ír. (nem csak a Jel könyv)

Most Jézus teste épül ha betelik elragadtatik így a Szent Lélek is vissza megy a földről hiszen elsősorban bennünk van.

2Thess 2:
6. És most tudjátok, mi tartja vissza, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni.
7. Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.
8. És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

--

Jézus teste nincs szét választva és nincs olyan hogy földi meg mennyei.
Az sincs hogy 144000 mennyi, és a többi így te is földi megváltásban részesül.
Főként azért sem mivel a földi megváltottak nem is tartoznának Jézus testéhez.

Így nem is az Övéi. Tehát nem megváltottak hiszen nem fogadták be úgy ahogy kellett.
Ezt nem én állítom hanem az Ige.
Róm 8
9. De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
10. Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.
--

Neked ez annyira taszító (a tanítás miatt) hogy megszállást jelenet ha Jézus benned lakna és így vállalnál vele közösséget.
Pedig az Ige végig Isten templomának mondja Jézus testét azaz minket.

1Kor 3,16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?
--

Erről szól Jel 7, 9-17

Itt már megvan Jézus teste félre állt a földön uralkodó Szent Lélek és a mennyekben látható.

És az ígéret szerint Isten kiönti kegyelmét Izraelre az evangéliumra nézve voltak ellenségek.
Rm 11,28 Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
--
A test kész most ők következnek az atyákért.

Zak 12,10 A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.

Ez azért elég világos ha elakarod fogadni.
És az előzőekben leírtam a 144000 Izrael maradékát és hogy közben Jézus teste fent van a mennyekben, ahogy az Ige írja már csak az új ég és új földre jön le mint Isten sátora, temploma. (végig írva van)

1Kor 3,16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?
--

Amikor a földről mint örökségről beszélsz igaz pl,
Mt 5,5 Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

De amint láthatod ilyen értelemben.
Jel 21
1. Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
2. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.
-

Persze elő jöhetsz jóta vagy pontocskával, de ez valahogy elfelejtődik amikor Ábrahámnak vér szerinti leszármazottairól van szó. :)
--

Miért is? Megint jövök JT tanításával de ha egyszer ez vezet félre nem tehetek mást.

--
JT tanítása Izraelt teljesen kivágottnak tekinti és már szellemi Izraelnek Jézus testét pont Pálnak az érme felére utalnak (beoltatnak) de a másikat nem veszik figyelembe. (evangéliumra ellenségek, de az atyákért megtartatnak)
--
Te is írtad JT felvette ezt a nevet 38 -ban, utalva

kedvenc Igéjük amire hivatkozva mutatnak hogy róluk van szó. Ez is egy prófécia nekik

Ézs 43,10 Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!
Ézs 43,12 Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok.
-

De az e?


Mert bizony az egész Ézs 43 harmadik részt ha végig olvasod akkor bizony az mást mond.

1938-ban valóban úgy látszót hogy Hitler megvalósítja kiírtja a zsidókat.
Itt kénytelen vagyok újra elő venni http://exjt.hu/standfirm.html
és idézni belőle.

„"Könyveink és írásaink alapos vizsgálata egyértelműen megmutatja majd, hogy azokat a magasztos eszméket, melyeket a nemzeti kormány célként tűzött ki maga elé, és amelyeket hirdet, a mi kiadványaink is kifejtik, helyeslik és különösen kihangsúlyozzák."
(Részlet az Őrtotony Társulat által Adolf Hitler Birodalmi Kancellárnak is megküldött Nyilatkozat a tényekről c. kiadványukból) „


Azt gondolták próféciájuk (vagy inkább jóslatuk) bevált.

De mit is ír Ézs 43.
Ezt érdemes el olvasni. Ugyan is pont azt hogy egybe gyűjti még vak, süket népét akik még nem ismerik fel (gyakorlatilag Jézust) Istenüket.

1. És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
-

Mi ez ha nem ígérte? De kiknek is?

5. Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat, és napnyugotról egybegyűjtelek.[/]
6. Mondom északnak: add meg; és délnek: ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen, és leányimat a földnek végéről,
7. Mindent, a ki csak az én nevemről neveztetik, a kit dicsőségemre teremtettem, a kit alkottam és készítettem!
[b]8. Hozd ki a vak népet, a melynek szemei vannak, és a süketeket, a kiknek füleik vannak!

--

Ez viszont meg történt mégpedig 1948- ban.
Még vak nép de láthatjuk hogy ott van és Istennek terve van velük.
Emellet bizony tanúskod hatunk is hogy igen Isten nem feledkezik meg népéről.
Bár láttuk rájuk nehezedő kezét de csodálatos megmentését is. Ezt minden nép láthatja ma is mint az állapotukat is hogy ez még vak és süket nép Jézus elfogadására való tekintettel.

Ez számunkra is tanulságos.

9. Minden népek gyűljenek egybe, és seregeljenek össze a népségek: ki hirdethet közülök ilyet? Vagy a régieket tudassák velünk, állítsák elő tanuikat, hogy igazuk legyen, hogy ezek hallván, ezt mondják: Igaz.
10.Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!
--

Miről is tanúskodnak jelen esetben?
A népek akik látták megvalósulni újra Izraelt, és mag a vaknép is aki várja messiását csak nem látja ki is az.
--

Nem csoda ha meglátják sebeit mennyire meglepődnek.

Zak 12,10 A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.
--

Ha nem vagy elfogult nagyon is van benne valami amit írok.
Mivel egy elképzeléssel állnak a Bibliához így nem csoda hogy mást értelmeznek, az viszont látszik hogy mesze nem az teljesedik amit ők állítanak.

Így jutottak más következtetésre, mivel már akkor tévedtek, lett volna lehetőség korrigálni, de még azt sem.
Inkább maradtak annál a verziónál hogy ez a szám 144000 Jézus teste és mint egykor egyiptomi kivonulás idején Izraelhez csapodat más népek (akik később fa vágok, víz hordók lettek náluk)
Így ketté vágták az evangéliumot és az üdvösséget. Mennyeire és földire.

Más juhai is vannak címmel.

Csak hát az Úr Jézus nem ezt mondta.
Hanem ezt
Jn 10,16 Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.

Nem két akol hanem egy.
Az pedig a mennyi és után az új földre jövünk vissza. Így minden ígéret teljesül.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 11:43 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Kedves Tivadar ezt nem is hallottam eddig, hogy a JT Hitlerrel közösséget vállalt, és a zsidóságot amblock leírta.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 12:04 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
FM írta:
Kedves Tivadar ezt nem is hallottam eddig, hogy a JT Hitlerrel közösséget vállalt, és a zsidóságot amblock leírta.


Mint ahogy azt sem hallottad, hogy a Katolikusok, egyezményt írtak alá Hitlerrel, és még azt sem hallottad, hogy a Református egyház milyen szerepet játszott. stb. Sok dolgot nem tudunk.
Ne érts félre, pusztán azért mert megemlítem, nem azt mondom, hogy a jelenlegi egyház is részese azoknak a dolgoknak.
Ahogy a keresztes háborukért sem felelős a mai Kat. egyhász, vagy boszorkányégetésekért. stb.

Akkor és ott olyan vezetők voltak, akik hajlandók voltak a hatalomért, (vagy hitük, gyülekezetük megóvásáért alkukat kötni. Paráznaság volt.)

De, most ami fel van vetve. "hogy J.T. irományukban" ez szerepelt nem nyílatkozom addig amíg utána nem jártam.
Mert utána járok, és elkérem az eredeti másolatát. Ha öszinték, akkor kiadják nekem. Ha nem adják ki, tudni fogom, hogy van mit rejtegetniük. :)
Szóval addig amíg azt megkapom. Részemről nem szólók (nem foglalok állást.)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 12:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Moment a többiekről hallottam :wink:

Ja és képzeld el én felelősnek tartom a jelenlegieket, mint ahogy Ádám bűnét hordozom test szerint mind azokat hordozom akikkel azonosulok.

Megöltétek a prófétákat és meszelitek a sirjukat és bizonyságot tesztek róla ....

Ez örökérvényű tétel.
Te ezt nem így gondolod?
Akinek az elgondolásával azonosulsz te is azzá válsz, ezt nem tudtad?
Szellemi törvény ugyan úgy érvényes mint a fizikai, attól még, hogy nem látod attól még működik, mint a denevér radar készüléke :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 13:01 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
FM írta:
Moment a többiekről hallottam :wink:

Ja és képzeld el én felelősnek tartom a jelenlegieket, mint ahogy Ádám bűnét hordozom test szerint mind azokat hordozom akikkel azonosulok.

Megöltétek a prófétákat és meszelitek a sirjukat és bizonyságot tesztek róla ....

Ez örökérvényű tétel.
Te ezt nem így gondolod?
Akinek az elgondolásával azonosulsz te is azzá válsz, ezt nem tudtad?
Szellemi törvény ugyan úgy érvényes mint a fizikai, attól még, hogy nem látod attól még működik, mint a denevér radar készüléke :wink:


Tehát amikor az izraeliták azt mondják: Mat 27:25. az egész nép Krisztus halálát kérte. Ennek alapján van-e joguk a megváltásra? Vissza tér-e Isten hozzájuk, hogy megmentse azokat, akik nem kis szerepet játszottak Fia halálában?
Vagy lezárta, és úgy tekint rájuk mint a többi népre.

Az azonosulásról;
azon gondolkodom, hogy részleges, vagy teljes azonosulásról beszélsz-e?
Mert van egy másik vallási rendszer, ami itt nem igazán érvényes.

Hagakure c. könyv. nem más, mint Cunetomo szenvedélyes gyűjtésének eredménye, amelyet békeidőben állított össze a Szamuráj Útjáról.
"úgy halj meg, mint egy igazi szamuráj" alapgondolatán, azaz a bátor, igazságos és erényes harcos ideálján nyugszik.

A négy fogadalom
Átültethető-e?
1. Soha ne maradj le másoktól a Busido követésében.
Soha ne maradj le másoktól a keresztényi hit követésében, ill. gyakorlásában. Tehát a gondolat adoptálható, és alkalmazható, ha azt áthozzuk a keresztény hitbe.
2. Tedd magad urad számára hasznossá.
Igen. Tudok ezzel az intéssel is azonosulni.
(Uram, Jézus. Isten akaratából.)
3. Teljesítsd gyermeki kötelezettségeidet.
Ezzel is tudok azonosulni
4. Lelkedben a legnagyobb jóakarattal dolgozz mások javára.
És ezt is megtalálom a Bibliában.

Attól, hogy vannak olyan tételei a Busidónak, amik jók, elfogadhatóak, adaptálhatóak. Nem leszek ugyan követője annak a hitnek, vallásnak. De az értelmet ki tudom szedni abból. Azonosulni tudok azon részekkel, mert igaznak találom, és visszatudom igazolni a Bibliából.
Persze vannak olyan tanaik, tételeik, amikkel nem értek egyett. Ezért tartom magam kereszténynek. :)

Apám bűneihez semmi közöm. habár a tökéletlenséget örököltem, de bűneit nem. az én bűneim az enyémek. Ha pedig aztokat le akarom tenni, nem másokra teszem le, hanem magára Istenre. zsolt 55:22. Terheim, bűneim elhordozására a Fiát jelölte ki. Tehát sem apám bűnéért, sem a magam bűneiért nem kell számot adnom. Ha! valóban bizalommal, és hittel rá hagyom, és a megoldást Tőle várom.
Ő pedig meg is teszi, mert megígérte.

Nem azt akarom mondani, hogy mindegy miben hisz az ember, csak hit legyen. :) Hanem, hogy keresse a jót mindenhol.
Én a más hitüeknél nem azt keresem, hogy miben bukik el hite Isten elött. Ez Isten dolga. Én azt keresem, hogy miben találok jót. ezért hát megismerem hitét, nézetét, hogy ezeket tisztelni tudjam.

Pál szavai szerint 1Kor 9:19-27 nagyon érdekesen fogalmaz.
megemlíti, hogy mivé lett (azaz, hogy ismerete van a másik hitéről, nézetéről) Mindezt azért, hogy mások hasznára legyen.
És mivel megtalálta bennünk azt a közös pontot, amiben egyeznek, máris volt miről beszélni.
(De, úgy gondolom, hogy más hitek, vallások megismerése, és abban való jó felismerése, még nem jelent azonosulást. hanem csak egy adott pontban való egyezést.)
Vagyis; Pál amikor más hitekből kiragadott, részeket, hogy értse a másik ember nézeteit. akkor azonosult? és azzá vált?

Szerintem semmiképpen sem. :)

De, szerintem ismét én értem el a dolgot, és te inkább a teljes azonosulásról beszélsz, vagy arra gondoltál.
Az pedig távol van tőlem.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 13:13 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Az a katyvasz amit te összegyűjtöttél kérem a TEREMTŐ a MINDENHATÓ ISTENT, hogy ürüljön ki minden fejből, hogy az IGAZSÁG hassa át, és eljussanak az IGAZSÁG megismerésére.

A poklosságot úgy ahogy van eddig félretetted, pedig azzal kellene foglalkoznod, és a többit sem elhanyagolni.

Szükséges neked újjonnan születned.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 13:20 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
a Királyság Harcosainak Útja....

jól hangzik, nem? ( :'( )

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 14:29 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tiv írta:
Lucius írta:
....
Akkor miért is keresztel még JT is a Szent Lélek nevében úgy minta az Atya, és a Fiú nevében?
Egy tudást egy eszmét, erőt miért kell ilyen szintre emelni?

Mt 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
....
Róm 8 nagyon is külön választva az embert a testtől.
Bár ez magyarul érthetően van leírva, csak épp ott a hátérben egy tanítás ami mindent másképp
értelmez.
....
Mi is Ő is bizonyságot tesz.
Szóval megint egy tanítás nem engedi hogy elhidd ami teljesen érthetően le van írva.


Akkor miért is keresztel még JT is a Szent Lélek nevében úgy minta az Atya, és a Fiú nevében?
Így van meghagyva. Azaz parancsba adva.
Amikor Jézus feljött a vízből, akkor a Szent Szellem galamb formájában szált rá. Isten kitöltötte rajta ezt a hatékony erőt.

Mindenki aki megkeresztelkedik, ugyanezen szellemből kap. Ezért van oda írva. Mert az őszinte önátadással együtt jár. (Isten cselekvő ereje. Ezért is emeli ki Jézus, hogy aki a Szellem ellen szól, annak nincs bocsánat.) Mert Isten jogos hatalmát vonja kétségbe.

Ján 3:5: „Hacsak valaki nem születik víztől és szellemtől, nem léphet be az Isten királyságába.” („Szellemtől” született lesz valaki a szellem¬mel való alámerítése után. A Lukács 12:32 arra utal, hogy csak egy „kicsiny nyáj” előjoga ez a kiváltság. Jel 14:1-3.)

Kol 2:12: „Mert ti [a kolossei gyülekezet élő tagjai] vele vagytok eltemetve az ő alámerítésében, és vele együtt támadtok is fel az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül."

De, szerintem azért nem értjük egymást pár dologban, mert nem tisztáztuk, hogy miért is van két ’csoport’ megjelölve? 144 ezer. Miért van ez kiemelve az irásokban? Ha mindenki megváltására van. Minek a számszerűsítés, Miért mondja azt az írás, hogy minden nemzetből való nagysokaság? Itt pedig nincs számszerűsítve. Miért mondja, hogy kicsiny nyáj?, és azt, hogy más juhaim…?
Mert ahogy értem, Te mindenkire érvényesnek tartod. És mindenki a mennyekbe megy.
De, mikor? Már most? Vagy majd csak akkor? Kik maradnak a földön? Ezek azok amik miatt nem értjük egymást. :)

És ezek után, van az, hogy ki Isten? Ki Jézus (ki) Szent szellem.?
Mert szerintem akkor kapunk érthető képet, ha ezek a dolgok a helyükön vannak.

De neked valóban megszállásnak tűnhet, hiszen Jt szerint (látod megint itt a tanításuk)
egy élő, gondolkodó oszthatatlan ember vagy. (szó szerint idézd te )

Az előbb hoztam FM-nek a Busidó-ból egy részt. Csak azért mert egyezik nézetem azokban a dolgokban, mert jók, és komoly intések. Még nem leszek annak a vallásnak követője. Nem az Ő tanításuk, csak azért mert szerepel ott is. Hanem a Bibliáé.
Mindketten azt mondjuk, hogy Jézus a megváltás kulcsa. Rajta keresztül van, lehetőségünk elfogadni Isten ajándékát.
Na most, akkor ez J.T. Tanítás? Vagy Református hittétel, vagy katolikus vallás? Vagy akármely más Jézust Krisztusként elismerő hitek tanításai?
Én röviden azt mondom, A Biblia tanítása.
Viszont, pont te, aki részese voltál annak a gyülekezetnek teljességgel, átlátod, hogy az a megközelítésem, amit a megszállásról hoztam teljesen, eltér tőlük. Ők ugyanis nem érvelnének így. (De, ha nem láttad a különbséget, akkor nem láttad. :) Rosszul fogalmazok, és ezért merült fel bennem a skatulya elmélet. Amit remélem, nem vettél zokon.)

Nem lehet benned mert így már nem te vagy, ha viszont test, lélek, szellem.
Akkor megint más a helyzet hiszen az Ige mondja.
1Kor 15,50 Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.

És ez így is van. Mármint ami a Bibliai idézetett, illeti. És egyben ki is mondja, hogy oda ember nem jut be. Testileg. Aminek alapján.
1. a nagy sokaság nem állhat azon trón előtt. (hacsak nem szellemi testben.)
Tegyük fel így van. Milyen gonosz dolog lenne. Egy kis időre mindenki szellemi testet kap, hogy dicsőségben láthassa Jézust ahogy a trónon ül. Ezzel láthatná a mennyei seregeket. Olyan létformába kerülne, ami meghaladja korábbi emberi létformáját. Majd ezt követően Isten visszateremti őket a földre. Milyen nagy sóvárgás maradna az emberben? Hogy ismét oda kerüljön
2. Énókh, Illés, sem jutottak oda be. Mert Jézus az aki megnyitotta a mennyeket, és oda szellemi személyek léphetnek be. Énók, Illés, pedig Jézus váltsága előtt haltak meg, tehát a váltság előtt nem léphetnek be. Sőt! Még maga János (alámerítő, keresztelő) sem. Mat 11:11.
És ismét ott vagyunk, hogy szellem által. Szellemi testben, akik jézus elsősszázadi követői, sokuk vele társörökösök, ők a Krisztus teste. Ezek a kicsiny nyáj, a kiválasztottak 144 ezren akik majd ítélkeznek, angyalokat ítélnek (bukott angyalok.)
De, a földön több millió ember van,(volt) akik hisznek, ők is kapnak a Szellemből de, nem olyan mértékben.
Számomra ez elfogadható. Isteni felépítés, elrendezés, a család feje a férfi (nem önkény uraságra gondolok. :) ) a gyülekezet feje Krisztus, Krisztus feje pedig Isten.
Az angyaloknál is következtethetünk szerkezeti felépítésre, angyalfejedelmek, vagy Ark angyal…
Engem nem zavar, ha a földön maradok, és állatokat nevelek. Mi több! Örülök annak, és tudom kedvem lelem abban.

Róm 8 nagyon is külön választva az embert a testtől.
Bár ez magyarul érthetően van leírva, csak épp ott a hátérben egy tanítás ami mindent másképp
értelmez.

Látom; nem csak publikálod azt az oldalt, hanem olvasod is. :wink:
És ez így is van rendjén. Ha felmerül a kétely, akkor annak korrekt módon hangot kell adni, és kutatni a kérdésre a választ.
Ami engem motivál; kikhez szól?
Jézus azt mondja: Ján 14.2, 3
„Az én Atyám házában sok lakóhely van. Máskülönben megmondtam volna nektek; mert elmegyek, hogy helyei készítsek számo¬tokra. Ha pedig elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és hazaviszlek magamhoz titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (Jézus itt rámutat arra, hogy hű apostolai, akikhez beszélt, idővel Jézussal együtt lesznek az Atya „házában", vagyis a mennyben. De nem beszél itt arról, hogy hány további személy fog még a mennybe jutni.)
Ján 1:12, 13: .Ahányan befogadták őt [Jézust], azokat feljogosította arra, hogy Isten gyermekei legyenek, mivel hitet gyakoroltak az ő nevében; és nem vérből, sem test akaratából vagy férfi akaratából, hanem Istentől születtek." (Figyelembe veendő, hogy a szövegösszefüggés a 11. versben Jézus 'saját népére', a zsidókra utal. Ahányan elfogadták őt, amikor az első században hozzájuk ment, azok mind Isten gyermekei lettek a mennyei élet kilátásával. Az igék a szövegben múlt időben állnak; így ez az írásszöveg nem vonatkozik minden azóta kereszténnyé lett emberre.)

És itt veszem sorba a Rómabeliekhez irt részt.
Róma 8:14, 16, 17: „Az Isten fiai mindazok, akiket az Isten szellemé vezet. Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel, hogy Isten gyerme¬kei vagyunk. Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is; valójában Isten örökösei, Krisztussal pedig társörökösök; feltéve, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt dicsőüljünk is meg." (Amikor e sorokat megírták, valóban igaz volt, hogy mindazok, akiket Isten szelleme veze¬tett, Isten fiai lettek, és azt remélhették, hogy ők is megdicsőülnek Krisztussal együtt. De ez nem mindig volt így. A Lukács 1:15 azt mondja, hogy Alámerítő János betelt szent szellemmel, a Máté 11:11-ből azonban egyértelműen kiderül, hogy ő nem lesz részese a mennyei Királyság dicsőségének, így a mennyek Királysága örököseinek összegyűjtése után is lesznek olyan emberek, akik Fiának követőiként szolgálják Istent anélkül, hogy a mennyei dicsőség részesei lennének.)

Nos, ha ebben J.T tanításait látod, akkor nem tévedsz. Igen. Valóban így gondolják, és hirdetik.

Én pedig a Bibliát látom ezen levezetésemben. Isten Szavát.
Ha pedig rosszul értem, akkor adja, hogy megértsem. Mit és hol értek rosszul.
Mert ezt kérem minden nap, (vagy amikor ide ülök, hogy gondolataitokat olvassam. :) )

A Lélek, Szent szellem úgy tesz bizonyságot, hogy aki kéri, annak Isten adja a szellemét, ezt a vezető irányító erőt, ami megmutatja az ő igazságát. Ezzel tesz bizonyságot, és hirdeti Jézust, a megváltót. Akiben reménységünk van.
(én így látom.)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 14:36 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
FM írta:
Az a katyvasz amit te összegyűjtöttél kérem a TEREMTŐ a MINDENHATÓ ISTENT, hogy ürüljön ki minden fejből, hogy az IGAZSÁG hassa át, és eljussanak az IGAZSÁG megismerésére.

A poklosságot úgy ahogy van eddig félretetted, pedig azzal kellene foglalkoznod, és a többit sem elhanyagolni.

Szükséges neked újjonnan születned.


Nyiltan megkövetlek; Elnézésed!, ha hitnézeted bántja a beszédem.

Kérlek! magyarázd meg nekem, hogyan értsem pál gondolatait?
Vezesd le! Hiszen erről szól a fórum. Ha érdemesnek tartasz arra, hogy kifejtsd nekem. És időd is engedi..

A poklossággal való értetlenségem is nyilvánvaló számodra, mert azt mondod félre értem, tehát birtokában vagy a helyes értelmezésnek.
Erre is kérlek, ahogy itt fentebb. Fejtsd ki!
Ne hagyj tudatlanságban.
Mert eljön az óra amikor engem tőled kérnek számon.

Ismételten Bocsánat, tőled is és másoktól is!
Nézzétek el nekem, mert nem tudom mit cselekszem.
Nyított vagyok, és tudásra vágyok. Tehát Te, vagy valaki "vegye a petrencés rudat, és mutassa az utat Budára! :) "

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 14:43 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tiv írta:
....
Akkor miért is keresztel még JT is a Szent Lélek nevében úgy minta az Atya, és a Fiú nevében?
Egy tudást egy eszmét, erőt miért kell ilyen szintre emelni?

Mt 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
....
Róm 8 nagyon is külön választva az embert a testtől.
Bár ez magyarul érthetően van leírva, csak épp ott a hátérben egy tanítás ami mindent másképp
értelmez.
....
Mi is Ő is bizonyságot tesz.
Szóval megint egy tanítás nem engedi hogy elhidd ami teljesen érthetően le van írva.


Akkor miért is keresztel még JT is a Szent Lélek nevében úgy minta az Atya, és a Fiú nevében?
Így van meghagyva. Azaz parancsba adva.
Amikor Jézus feljött a vízből, akkor a Szent Szellem galamb formájában szált rá. Isten kitöltötte rajta ezt a hatékony erőt.

Mindenki aki megkeresztelkedik, ugyanezen szellemből kap. Ezért van oda írva. Mert az őszinte önátadással együtt jár. (Isten cselekvő ereje. Ezért is emeli ki Jézus, hogy aki a Szellem ellen szól, annak nincs bocsánat.) Mert Isten jogos hatalmát vonja kétségbe.

Ján 3:5: „Hacsak valaki nem születik víztől és szellemtől, nem léphet be az Isten királyságába.” („Szellemtől” született lesz valaki a szellem¬mel való alámerítése után. A Lukács 12:32 arra utal, hogy csak egy „kicsiny nyáj” előjoga ez a kiváltság. Jel 14:1-3.)

Kol 2:12: „Mert ti [a kolossei gyülekezet élő tagjai] vele vagytok eltemetve az ő alámerítésében, és vele együtt támadtok is fel az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül."

De, szerintem azért nem értjük egymást pár dologban, mert nem tisztáztuk, hogy miért is van két ’csoport’ megjelölve? 144 ezer. Miért van ez kiemelve az irásokban? Ha mindenki megváltására van. Minek a számszerűsítés, Miért mondja azt az írás, hogy minden nemzetből való nagysokaság? Itt pedig nincs számszerűsítve. Miért mondja, hogy kicsiny nyáj?, és azt, hogy más juhaim…?
Mert ahogy értem, Te mindenkire érvényesnek tartod. És mindenki a mennyekbe megy.
De, mikor? Már most? Vagy majd csak akkor? Kik maradnak a földön? Ezek azok amik miatt nem értjük egymást. :)

És ezek után, van az, hogy ki Isten? Ki Jézus (ki) Szent szellem.?
Mert szerintem akkor kapunk érthető képet, ha ezek a dolgok a helyükön vannak.

De neked valóban megszállásnak tűnhet, hiszen Jt szerint (látod megint itt a tanításuk)
egy élő, gondolkodó oszthatatlan ember vagy. (szó szerint idézd te )

Az előbb hoztam FM-nek a Busidó-ból egy részt. Csak azért mert egyezik nézetem azokban a dolgokban, mert jók, és komoly intések. Még nem leszek annak a vallásnak követője. Nem az Ő tanításuk, csak azért mert szerepel ott is. Hanem a Bibliáé.
Mindketten azt mondjuk, hogy Jézus a megváltás kulcsa. Rajta keresztül van, lehetőségünk elfogadni Isten ajándékát.
Na most, akkor ez J.T. Tanítás? Vagy Református hittétel, vagy katolikus vallás? Vagy akármely más Jézust Krisztusként elismerő hitek tanításai?
Én röviden azt mondom, A Biblia tanítása.
Viszont, pont te, aki részese voltál annak a gyülekezetnek teljességgel, átlátod, hogy az a megközelítésem, amit a megszállásról hoztam teljesen, eltér tőlük. Ők ugyanis nem érvelnének így. (De, ha nem láttad a különbséget, akkor nem láttad. :) Rosszul fogalmazok, és ezért merült fel bennem a skatulya elmélet. Amit remélem, nem vettél zokon.)

Nem lehet benned mert így már nem te vagy, ha viszont test, lélek, szellem.
Akkor megint más a helyzet hiszen az Ige mondja.
1Kor 15,50 Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.

És ez így is van. Mármint ami a Bibliai idézetett, illeti. És egyben ki is mondja, hogy oda ember nem jut be. Testileg. Aminek alapján.
1. a nagy sokaság nem állhat azon trón előtt. (hacsak nem szellemi testben.)
Tegyük fel így van. Milyen gonosz dolog lenne. Egy kis időre mindenki szellemi testet kap, hogy dicsőségben láthassa Jézust ahogy a trónon ül. Ezzel láthatná a mennyei seregeket. Olyan létformába kerülne, ami meghaladja korábbi emberi létformáját. Majd ezt követően Isten visszateremti őket a földre. Milyen nagy sóvárgás maradna az emberben? Hogy ismét oda kerüljön
2. Énókh, Illés, sem jutottak oda be. Mert Jézus az aki megnyitotta a mennyeket, és oda szellemi személyek léphetnek be. Énók, Illés, pedig Jézus váltsága előtt haltak meg, tehát a váltság előtt nem léphetnek be. Sőt! Még maga János (alámerítő, keresztelő) sem. Mat 11:11.
És ismét ott vagyunk, hogy szellem által. Szellemi testben, akik jézus elsősszázadi követői, sokuk vele társörökösök, ők a Krisztus teste. Ezek a kicsiny nyáj, a kiválasztottak 144 ezren akik majd ítélkeznek, angyalokat ítélnek (bukott angyalok.)
De, a földön több millió ember van,(volt) akik hisznek, ők is kapnak a Szellemből de, nem olyan mértékben.
Számomra ez elfogadható. Isteni felépítés, elrendezés, a család feje a férfi (nem önkény uraságra gondolok. :) ) a gyülekezet feje Krisztus, Krisztus feje pedig Isten.
Az angyaloknál is következtethetünk szerkezeti felépítésre, angyalfejedelmek, vagy Ark angyal…
Engem nem zavar, ha a földön maradok, és állatokat nevelek. Mi több! Örülök annak, és tudom kedvem lelem abban.

Róm 8 nagyon is külön választva az embert a testtől.
Bár ez magyarul érthetően van leírva, csak épp ott a hátérben egy tanítás ami mindent másképp
értelmez.

Látom; nem csak publikálod azt az oldalt, hanem olvasod is. :wink:
És ez így is van rendjén. Ha felmerül a kétely, akkor annak korrekt módon hangot kell adni, és kutatni a kérdésre a választ.
Ami engem motivál; kikhez szól?
Jézus azt mondja: Ján 14.2, 3
„Az én Atyám házában sok lakóhely van. Máskülönben megmondtam volna nektek; mert elmegyek, hogy helyei készítsek számo¬tokra. Ha pedig elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és hazaviszlek magamhoz titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (Jézus itt rámutat arra, hogy hű apostolai, akikhez beszélt, idővel Jézussal együtt lesznek az Atya „házában", vagyis a mennyben. De nem beszél itt arról, hogy hány további személy fog még a mennybe jutni.)
Ján 1:12, 13: .Ahányan befogadták őt [Jézust], azokat feljogosította arra, hogy Isten gyermekei legyenek, mivel hitet gyakoroltak az ő nevében; és nem vérből, sem test akaratából vagy férfi akaratából, hanem Istentől születtek." (Figyelembe veendő, hogy a szövegösszefüggés a 11. versben Jézus 'saját népére', a zsidókra utal. Ahányan elfogadták őt, amikor az első században hozzájuk ment, azok mind Isten gyermekei lettek a mennyei élet kilátásával. Az igék a szövegben múlt időben állnak; így ez az írásszöveg nem vonatkozik minden azóta kereszténnyé lett emberre.)

És itt veszem sorba a Rómabeliekhez irt részt.
Róma 8:14, 16, 17: „Az Isten fiai mindazok, akiket az Isten szellemé vezet. Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel, hogy Isten gyerme¬kei vagyunk. Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is; valójában Isten örökösei, Krisztussal pedig társörökösök; feltéve, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt dicsőüljünk is meg." (Amikor e sorokat megírták, valóban igaz volt, hogy mindazok, akiket Isten szelleme veze¬tett, Isten fiai lettek, és azt remélhették, hogy ők is megdicsőülnek Krisztussal együtt. De ez nem mindig volt így. A Lukács 1:15 azt mondja, hogy Alámerítő János betelt szent szellemmel, a Máté 11:11-ből azonban egyértelműen kiderül, hogy ő nem lesz részese a mennyei Királyság dicsőségének, így a mennyek Királysága örököseinek összegyűjtése után is lesznek olyan emberek, akik Fiának követőiként szolgálják Istent anélkül, hogy a mennyei dicsőség részesei lennének.)

Nos, ha ebben J.T tanításait látod, akkor nem tévedsz. Igen. Valóban így gondolják, és hirdetik.

Én pedig a Bibliát látom ezen levezetésemben. Isten Szavát.
Ha pedig rosszul értem, akkor adja, hogy megértsem. Mit és hol értek rosszul.
Mert ezt kérem minden nap, (vagy amikor ide ülök, hogy gondolataitokat olvassam. :) )

A Lélek, Szent szellem úgy tesz bizonyságot, hogy aki kéri, annak Isten adja a szellemét, ezt a vezető irányító erőt, ami megmutatja az ő igazságát. Ezzel tesz bizonyságot, és hirdeti Jézust, a megváltót. Akiben reménységünk van.
(én így látom.)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 14:58 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
net2rist írta:
a Királyság Harcosainak Útja....

jól hangzik, nem? ( :'( )


Nem ezt mondtam... :)

Hanem azt, hogy vannak máshol is értékek. És az értékeket felkutatva, párhuzamokat lehet vonni. Nem azt mondtam, hogy a Busidó a helyes út.
Félreértés, ha úgy érted.

Hanem az azonulásról beszélek.
2kor 6:7 Igazmondásban, Isten erejében; az igazságnak jobb és bal felõl való fegyvereivel;
Ha pedig fegyver van akkor harc is van, és vannak harcosok.
nem küzdenek azok az emberek akik Istennek szolgálnak?
habár ez a küzdelem nem az övék, de az igazsággal mint fegyverrel igen, küzdenek a gonosz ellen. Jézus pedig az út, igazság, élet.
Ezeket a Biblia jelenti ki.
Tehát igazság útján jár a keresztény, és az ő fegyvere az igazság.

De, pusztán azért, mert elhangzik egy másik vallásban,. Akkor ez nem lesz igaz? Elveszti erejét a Biblia Szava?
Ellenkezőleg. Láthatová vállik, hogy mennyire komoly és igaz dolgokat közöl.
Azért hoztam fel, mert felmerült, hogy az ember azzá lesz amivel egyetért.
Nos. Én a magam részéről az igazsággal, azaz Istennel értek egyet.
helyesebben mondva azt tartom igaznak, amit Ő kijelent.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 15:09 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
ahelyett, hogy MEGKÖSZÖNNÉD, hogy kitaláltam egy tetszetős, könnyen megjegyezhető nevet a vallási irányzatod számára ;)

ebben jó vagyok, a mi gyülinket is én kereszteltem el (na jó, volt néhány elvetélt ötletem is, de azt villámgyorsan leszavazták)

nem értelek én félre... TÚL JÓL értelek asszem...

kicsit lefestenéd nekünk SZEMÉLYES KAPCSOLATOD természetét Istennel?

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 09., csütörtök 15:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Mt 15,6 És erőtelenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.

Ezt soha nem hallottad?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 578 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség