Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csütörtök 16:13 

Kedves Centralpark, teljesen egyetértek veled abban, amit a gyűlölködésről és a szeretetlenségről írsz.

Éppen ezért nem szívesen veszek részt politikai "szimpátia" vitákban, mert értelmetlennek tartom: a politikusokat mi úgysem érdekeljük, csak egymással veszünk össze feleslegesen. Ezért nem nézek TV-t, és csak gazdasági lapokat olvasok.

Ebbe a topikba sosem írok - elvből (egyszer írtam, azt is félreértették...) mert szerintem 1) a politikai meggyőződés semmilyen összefüggésben nem áll az egyházi hovatartozással 2) a politikai vitának nincs helye egy hívő fórumon, ahol sokkal fontosabb dolgokkal kellene foglalkozni. Aki vitatkozni akar, persze az ő dolga.

Kivételesen a kedvedért mégis megszegtem a magamnak tett ígéretet, mert úgy látom, NYC-ből nem igazán látod, hogy mi rejlik az indulatok mögött.

A magyar politikai életben sorozatosan olyan döntések születnek, amelyek tönkreteszik a gazdaságot. Mivel a döntéshozók közül soknak közgazdasági végzettsége is van, tehát pontosan tudja, mit csinál, még azt is megkockáztatom, hogy szándékosan. A vállakozások nehéz helyzetbe kerültek, az emberek pedig eladósodottak, kiszolgáltatottak, kétségbeesettek.

A barátaim - fiatal, tehetséges, idegen nyelveket beszélő emberek - 2/3 - a már kivándorolt, a többiek tervezik. A néhány itt maradót sem a nagy magyar szíve tartja vissza, hanem hogy nincs más lehetősége (pl. beteg, vagy a férje nem beszél idegen nyelvet).

TISZTESSÉGES ember nem gondolhatja, hogy mindez helyes és jó. Mindegy, hogy milyen párthoz tartozik, kivel szimpatizál vagy milyen a vallása.

Aki mégis így gondolja, az igazán megtehetné azt a szívességet, hogy nem oktat ki más topikokban a kereszténységről - a felebaráti szeretettel nehezen egyeztethető össze, tapsolni annak, aki a felebarátomat megnyomorítja.

Keresztényeknek inkább azzal kellene foglalkozni, hogy miben segíthetünk azoknak, akik bajba kerültek. Mert abban biztosak lehettek, hogy a politikusok nem fognak (legfeljebb szavazatszerzési célból fogadnak el néhány látszatintézkedést, aminek a káros gazdasági hatásai általában már rövid távon mutatkoznak).

Igen, felhoztál néhány jó példát, ezt kellene folytatni...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csütörtök 16:27 
Bentlakó

({)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csütörtök 16:30 

Nagyon egyetertek azzal amit irtal...
Orulok hogy megis raszantad magad es hozzaszoltal....
A lenyeg az tokeletes megoldas nincs ..keptelenseg..
A vilag romlott es a vezetok sot nagy tekintelyek sem mentesek ez alol....

A Bibliat nem egy orszag kormanyzasara talaltak ki igy nem is kell beleultetni...

A Biblia mennyei kiralysagrol szol...

Politikaval evilagival keverni felesleges....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csütörtök 19:21 

Navracsics: A gyülöletet Gyurcsány Ferenc hozta be a mindennapokba

Tegnap délután érkezett egy levél a Fidesz központjába Navracsics Tibornak címezve, feladóként pedig "a zalai szavazók, Zalaegerszeg" szerepelt. Szijjártót és őt, valamint családjukat életveszélyesen megfenyegették.

A dokumentumban Navracsics Tiborra, Szijjártó Péterre, illetőleg családjaikra nézve életveszélyes fenyegetést fogalmaztak meg az ismeretlen személy vagy személyek - tájékoztatott a Fidesz szóvivője a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A levél címzése Zalából származik, nem gondoljuk azonban, hogy ez valós lenne, valószínűleg álnévről és ál címről van szó - jelentette ki Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy nem az ő személyünk az érdekes, hiszen az az ember, aki ezt a fenyegetést megírta, az tulajdonképpen egy kortünet.
"Egy olyan kortünet, amely 2001 végén kezdődött a 23 millió román munkavállalóval, és folytatódott a köteles beszéddel, és azzal a kormányzati kampánnyal, mely az ellenzék folyamatos támadás alatt tartását tűzte ki célul" - fogalmazott Navracsics, kiemelve: ennek központi figurája az előző miniszterelnök főtanácsadója, a későbbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc volt.

Mint folytatta, a gyűlölet politikája a mindennapokban is meghozta a gyümölcsét, állampolgárok a maguk nyelvezetére fordították le a kormányzati politikából áradó gyűlöletet.
"Nem a mi személyünk a fontos, hanem az, hogy egyes emberek úgy gondolják, hogy az ő részéről jogos igény az, hogy elvágja a torkát egy ellenzéki frakcióvezetőnek, amit mond" - jegyezte meg.

A frakcióvezető leszögezte: a gyűlölet itt van a hétköznapjainkban, a gyűlöletet nem mi hoztuk be, hanem Gyurcsány Ferenc, és a gyűlölet csak akkor tud távozni a mindennapjainkból és a kormányzati politikából, ha Gyurcsány Ferenc is távozik.

---
Szerintem:
Na, jó nem csak ő hozta be, de a gyűlőletkeltés egyik fő motorja, amióta szinrelépett...

(Dec. 5-i népszavazásnál a Kettősállampolgárságról, minket, az IGEN-el szavazókat azzal vádoltak, hogy emotionálisan, érzelemből szavazunk, és ez nem jó, mert nem látjuk a fától az erdőt.
De mit kezdjünk a gyülőletből eredő zsigeri megoldásokkal, régi refexekkel? )

Azt vékkép nem hiszem, hogy vele együtt távozna a gyülőlet, de legalább egy kis megnyugvásban reménykedhetünk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 17:28 
Bentlakó

net2rist írta:
én NAGYON kivagyok... :(

Beírom egy kedves ismerősöm BRILLIÁNS novelláját, reakció SEMMI...

beírom az utalást, hogy egy Parókia fórumos majd egy évig támogatta anyagilag a szegény (TÉNYLEG szegény) határon túli magyart, reakció SEMMI.... (azt, hogy a kutyámat mér tartom láncon, meg hogy Felvidéket mér nem említette Bokros Lajos, HADD NE vegyem reakciónak...)

EZEKEN a baromságokon meg mindenki "érdemesnek tartja" mojolgatni, frontokat képezni, állóháborúba merevedbe beásni magát, homogenizálni, dehumanizálni, világmegváltani...

szörnyű :(

Elhiszem, hogy a vitánk szörnyű neked, csak éppen nem érted, hogy miről is szól. Merthogy nem érted, hogy miről is folyik a vita. Ennek oka, hogy fizikailag nem érzékelted, és akik vitatkoznak azok sem érzékelték, hogy milyen volt a református élet Magyarországon, és nem érzitek a magatok bőrén azt a különbséget, amely a multikulti világ, és a hagyományos református világ között van.

Az én korosztályom az utolsó korosztály talán, amely még látta, hogy milyen volt a hagyományos református magyar élet a maga valójában. Az én korosztályom az unokája annak a nemzedéknek, melynek református nagyasszonyát olyan tökéletesen alakította a Sulyok Mária a Kiálts városban Szabó Magdától.

A nagyszüleim korosztálya volt, amely tökéletesen beszélte, és érvényesítette az életében Kálvin magyar örökségét, amely még nem félelemmel nézett szembe a kommunistákkal, hanem daccal, mégha belehaltak is abba, amint a nagyapám. A szüleim korosztálya már más volt, őt már megtörte az, ami a szülőkkel történt. Az a korosztály volt, ahol az apát úgy küldte munkába a feleség, hogy menj dolgozni, és ha leköpnek töröld le, dolgozz tovább, mert itt vannak a gyerekeid, akiket el kell tartanod!

Én még nyolcadikos koromig nem ismertem a tv-t, és láthattam valamennyire a hagyományos életét a magyar embereknek, akikhez még nem jutott el a korszellem, a multikulti. Még láttam, hogy mi az, amikor az erkölcsi alapokon a vallási szabályok határozzák meg a közösség életét. És láttam a bizonytalanságot, amely főleg a férfiakat gyilkolja, a hagyományos élet szétfoszlását a tétova utódok keze között. A szüleim nemzedéke az, akik még tudják a régi szavakat, ismerik a keresztyén mondásokat, vallási szokásokat, mi már csak kapisgáljuk, mi is a válasz a kérdésekre.

A rend, az évszázados rend széthullott, a közösségeket összetartó szokások, a hagyomány már sehol, ahogy mondtam ma már csak multikulti van. A multikulti alatt nem valamiféle liberális eszmerendszert értek, hanem azt, amikor az embereknek nincs belső iránytűjük. Nincs egy közösségi világuk, amelynek hagyományos szokásai között találnák meg a választ az élet különböző kérdéseire. A multikulti az atomizált ember világa nálunk. Az atomizált embert a média irányítja jobbára, mivel nincs igazi közössége, ezéltal a valódi irányítója a média irányítója.

Ma már a tv-k által diktált eszmények szerint élünk, minden hagyományos emberi viszonylat, szokás, viselkedés oda van. Megpróbálunk felvenni új szokásokat, hogy a bennünk szorongó bizonytalanságot valamivel eltüntessük. Vagy 20 újságból olvashatjuk, hogy mi történt az úgynevezett sztárokkal. Ott tartunk, hogy még a vacsorázás módját is a televízióból tanulja az ország boldogtalan lakossága (lásd a most futó vacsorázó műsorok sikerességét). Gyermekeink meg már mindent jobban tudnak mindenkinél, pedig a tojáshéj még csak a fenekükön van.

Én, mint öreg, Sulyok Máriát még látó református nyilván morog, amikor a multikultis azomizáltságot istenítik egyesek. Ti meg megpróbáltok leradirozni a földről, mint egy rossz régi ceruzarajzot a papírról.

Nyilván fontos az a kérdés, amelyet felvetettél, hogy a határon túli magyarokat hogyan segítsük, egyáltalán hogy segítsük az elesetteket. De erre nem az a válasz, hogy tessék mindenkinek venni egy bérletet. A választ próbáltuk volna megadni dec. 5-én, még nem multikulti magyarok. Az igazi kérdés az, hogy a hagyományainkat megújítva hogyan tudunk a Biblia szellemének érvényt szerezni, képesek vagyunk-e ezt a szellemet hordozó közösséget alakítani ebben a multikulti, atomizált világban, ahol egy hagyományos református családon ennyire látványosan leírható a nagy magyar negatív változás, a szétesés, ahogy leírtam. Erre lehetőleg ne az atomizált multikulti legyen a válasz!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 17:43 
Bentlakó

nézd, most idenyomtál elém egy ISZONYATOS magas labdát (magyarságról beszélni ENNYIRE "magyarul"), de teljesen ÉRZEM azt, ami miatt annyira felindult vagy, hogy még elolvasni is elfelejtetted, mielőtt az "Elküld" gombot megnyomtad...

a szomorú inkább az, hogy én TELJESEN megértelek (én is tévé nélkül nőttem fel, egy hívő református-evangélikus-baptista családban, én is láttam, mit tesz apámmal a kommunizmus (végül megölte), én is foggal-körömmel kapaszkodok mindabba a VALÓS ÉRTÉKBE, amit tőlük kaptam)...

mégis... valahogy ELLENKEZŐ megoldásra jutottunk...

mint annó Jézus korában a zelóták és a farizeusok, vagy akár az esszéneusok... MIND ugyanarra a kihívásra válaszoltak, az OBJEKTÍV HELYZET mindnyájuk számára UGYANAZ volt...

a FORRADALOM, a TEOLOGIZÁLÁS vagy a KIVONULÁS helyett Jézus MEGTALÁLTA a megoldást: BEVONULT!!! de nem az ANTÓNIA-ERŐDBE, nem a POLITIKÁBA, hanem a TEMPLOMBA!!

valamerre errefele látom én is a megoldást, és LEHET, hogy te a "nagy lehetőségre" vársz, hogy végre "megmutathasd EZEKnek"... de meg vagyok róla győződve, hogy ott a Trón előtt NEM EZT fogja Jézus kérdezni, hogy "és MEGMUTATTAD NEKIK?" ... hanem.... de te is ismered a történetet...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 18:50 
Bentlakó

net2rist írta:
a FORRADALOM, a TEOLOGIZÁLÁS vagy a KIVONULÁS helyett Jézus MEGTALÁLTA a megoldást: BEVONULT!!! de nem az ANTÓNIA-ERŐDBE, nem a POLITIKÁBA, hanem a TEMPLOMBA!!

valamerre errefele látom én is a megoldást, és LEHET, hogy te a "nagy lehetőségre" vársz, hogy végre "megmutathasd EZEKnek"... de meg vagyok róla győződve, hogy ott a Trón előtt NEM EZT fogja Jézus kérdezni, hogy "és MEGMUTATTAD NEKIK?" ... hanem.... de te is ismered a történetet...

1. Nem mutattad meg, hogy hol a magas labda.

2. A frázis puffogtatásodat arról, miszerint a templomba kellett volna bevonulni, miközben azoknak a kőkemény Saulja vagy, akik még ott ülnek, abba kellene hagynod

3. Nem tudom honnan veszed ezt a "nagy lehetőség", meg "megmutatom ezeknek" baromságodat. De ez egy normál hozzászólás tőled, megszoktuk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 19:07 
Bentlakó

egyszer már megfogadtam, hogy DEHOGYIS próbállak valaha is megvédeni, megérteni

megint ráfaragtam... egyetlen jó dolog az egészben, hogy TISZTA A LELKEM, én MEGPRÓBÁLTAM....

rosta írta:
net2rist írta:

1. Nem mutattad meg, hogy hol a magas labda.

kijavítottad, most már magyarul van - köszönöm
rosta írta:

2. A frázis puffogtatásodat arról, miszerint a templomba kellett volna bevonulni, miközben azoknak a kőkemény Saulja vagy, akik még ott ülnek, abba kellene hagynod

nem egészen értem... de ha ezzel most leZSIDÓztál, akkor köszönöm :)
rosta írta:

3. Nem tudom honnan veszed ezt a "nagy lehetőség", meg "megmutatom ezeknek" baromságodat. De ez egy normál hozzászólás tőled, megszoktuk.

ez a "megszokTUK" lassan EGYSZEMÉLYES fejedelmi többessé kezd alakulni, vészesen fogy a levegő körülötted... de ez se az én problémám

mindenesetre köszönöm a reakciót, értem, és bocsánatot kérek! talán nem kellett volna reagálnom... többiek?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 19:28 
Bentlakó

Akkor ezt megbeszéltük. Értsd ahogy akarod.

Az igazság az, hogy nem is neked írtam a fentebbi hozzászólást, hanemcsak megfogalmaztam magamnak, és kerestem valakit, akinek a hozzászólásához beilleszthetem a mondandómat. Ma este megfogalmaztam magamban valami számomra fontosat a NemosineX, Centralparkkal való vitáim után, hogy értsék, mi is mozgat többek között a fórumon.

A levegőelfogyásról meg annyit, hogy például a te általad esetleg segítségül fújt levegő nem igazán éltet engem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 19:55 

rosta írta:
Akkor ezt megbeszéltük. Értsd ahogy akarod.

Az igazság az, hogy nem is neked írtam a fentebbi hozzászólást, hanemcsak megfogalmaztam magamnak, és kerestem valakit, akinek a hozzászólásához beilleszthetem a mondandómat. Ma este megfogalmaztam magamban valami számomra fontosat a NemosineX, Centralparkkal való vitáim után, hogy értsék, mi is mozgat többek között a fórumon.

A levegőelfogyásról meg annyit, hogy például a te általad esetleg segítségül fújt levegő nem igazán éltet engem.

az ige a Krisztus es a Szent Szellem mozgat minket...
nem mas
a tobbi hiabavalo....

mert nem EN elek hanem el bennem a Krisztus...

Biblia szerint semmi joga az embernek gyulolni..
meg nem bocsajtani lehet ...ennek viszont kovetkezmenyei vannak...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 20:22 

Visszaterve a 10 parancsolattal kormanyozni egy orszagothoz

ne lopj .......borton

ne olj....borton

ezzel mindenki egyetert ugye

de

ott van a hazassagtores...

ha az elso kettoert buntetes jar borton buntetes..

akkor a hazassagtoroknek is ott kell ulni mellettuk nem?

(hazassagtoro asszony megkovezese mielott valaki irna,,hogy az nem olyan bun)

kivancsi vagyok a szavazatok szamara ,amikor a 10 parancsolatot bevezetnek...

valaki lop elitelik torvenyesen ,gyilkolast szinten...
buntetett eloeletu lesz ...hivatalosan

akkor a hazassagtoresnel miert van csak ejnye ejnye terj meg ebbol nem lesz igy jo ??????

vagy csak legyen a 10 parancsolat a hagyomany 6 vagy 7 pontbol allo valami???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 27., szombat 21:51 
Bentlakó

Kedves Centralpark, ha valakinek az állítólagos segítsége sűrű cigaretta füstként fojtogatja az embert, és az nem kér belőle, az nem gyűlölet.

A Tízparancsolat kérdése.

Sajnos a mai világban Magyarországon az ország élete olyan, hogy ki van iktatva belőle a Tízparancsolat. Nem akarok annyira pesszimista lenni, hogy gyilkosságot is megúszhatnak egyesek, mert ez külön vitát indítana, de ma a gyilkosságon kívül minden pont büntetés, erkölcsi retorzió nélkül elkövethető az országunkban. Erre a kormányfőnk a példa. Olyan is az országunk. Viszont más boldogabb országokban minél inkább ragaszkodnak az országok lakói törvényi, és erkölcsi alapon a Tízparancsolathoz, annál inkább jobb ott az élet.

Például amíg nálunk többek között egy 100 milliós épületet szerzett meg privatizáció címén a Gyurcsány pusztán párttársi segítséggel, és lehetetlen leváltani a disznóságaiért, addig egy svéd miniszter nem fizette be a televízió díjat, és le kellett mondania. A lopás nálunk tehát szabad.

Amíg Clintont meghurcolták Amerikában, mert hazudott arról, hogy egy kis hölggyel pajzánkodott, addig nálunk az Öszödi beszédet igazságbeszédnek hívja a balliberális tábor. „Hazudtunk reggel, délben, este….stb”

A többit is hasonló módon kezelik nálunk. Olyan is az országunk. Ahol a Tízparancsolat írott szabálya szerint élnek az emberek, ott viszont jó élni.

Úgy látom, hogy valami olyasmire akarsz kilyukadni, mintha azt próbálnád mondani, hogy közvetlenül törvényekben nem lehet manapság a Tízparancsolatot beleírni a törvénykönyvekbe. Ez igaz, de ezt nem is akarja senki. Például a „Tiszteld apádat, és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön” parancsolatot soha nem fordították le a keresztyén világban a jog nyelvére, ha jól tudom. Mózes sem azt tette, hogy vette a Tízparancsolatot, és ezzel szabályozta közvetlenül az életet, hanem kiadta a törvényeit, amelyeknek alapja a Tízparancsolat.

Hogy érthetővé tegyem nulla jogi tudásommal a dolgot, például a nemzetközi jog alapja manapság az a közmegegyezés, hogy a népek önrendelkezési joggal rendelkeznek. Ez a közmegegyezés a középkorban nem volt meg, akkor a monarchiák közmegegyezéses jogaira épült a nemzetközi jogrendszer. Lényeg, hogy a törvényeknek van egy közmegegyezéses alapja.

Na a Tízparancsolat efféle közmegegyezéses alap immár kétezer éve a keresztyének számára, melynek alapján a jog, a törvénykezés működik, és ez közmegyezéses alap a keresztyén országok számára is. Közvetetten irányít, és nem közvetlenül, így némely eleme valóban nem fordítható le törvényekre, de az erkölcsi kérdéseire igen. A közmegegyezéses erkölcs, a társadalom erkölcsének az alapja a Tízparancsolat.

Amerikában egy elnökjelölt nemigen nyerhet választást azzal, hogy nem hisz Istenben. Nálunk ezt vígan megtehette Horn Gyula, és Gyurcsány. De hasonlóan problémás a keresztyén talajú országokban házasságtörés, a lopás, és a többi. Ha a törvények alá nézünk tehát, akkor ott találjuk az erkölcsöt, amely összetartja a társadalmat. Az erkölcsi közmegegyezés a legfontosabb egy ország életében. A keresztyén országokban ez a Tízparancsolatra alapul, míg mondjuk a muszlimoknál a Korán valamely verseire.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 28., vasárnap 06:57 
Bentlakó

net2rist írta:
én NAGYON kivagyok... :(

beírom az utalást, hogy egy Parókia fórumos majd egy évig támogatta anyagilag a szegény (TÉNYLEG szegény) határon túli magyart, reakció SEMMI.... (azt, hogy a kutyámat mér tartom láncon, meg hogy Felvidéket mér nem említette Bokros Lajos, HADD NE vegyem reakciónak...)
(

mióta ezt elolvastam, forog bennem egy gondolat, amit most leírok:

az, hogy hiányoltam a magyar testvérek felsorolásából a felvidékieket - egy keserű valóságnak adtam hangot, de ez maradjon a mi problémánk.

A lényegesebb: úgy gondolom, hogy itt a fórumozók közül ki-ki a maga helyén küzd, hajt, hogy elláthassa magát, a családját, bizony édes álomnak tűnik a szocival letűnt időbeosztás: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás- most a munka tölti ki a nap nagy részét, és mindennap hálát adok, hogy egyáltalán van.A leggyakoribb kérdés a találkozásoknál: hogy vagytok? van munkátok?

Ezentúl bizonyára mindenki látja a szűkebb környezetében, mikor, hol, kinek kellene segítséget nyújtani..
De: ha te előállsz egy konkrét programmal, amit úgy látsz, hogy ennek a fórumnak kellene támogatni, azt meghallgatom, és elgondolkozom rajta..

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 28., vasárnap 07:26 
Bentlakó

rosta írta:
Nem akarok annyira pesszimista lenni, hogy gyilkosságot is megúszhatnak egyesek, mert ez külön vitát indítana, de ma a gyilkosságon kívül minden pont büntetés, erkölcsi retorzió nélkül elkövethető az országunkban. Erre a kormányfőnk a példa. Olyan is az országunk.
Nos valóban ilyen, de ez már következménye az általános erkölcsi válságnak és nem oka.
Az erkölcsi válság pedig abból áll, hogy a lopás és egyéb bűn nem általánosan háborít fel embereket, hanem csak az a bűn amit a másik (politikai)oldal követ el. Egyeseket csak a balosok lopása bosszant, a jobbost észre sem veszi, mások meg pont fordítva.
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 28., vasárnap 08:38 
Bentlakó

exrefis írta:
Nos valóban ilyen, de ez már következménye az általános erkölcsi válságnak és nem oka.
Az erkölcsi válság pedig abból áll, hogy a lopás és egyéb bűn nem általánosan háborít fel embereket, hanem csak az a bűn amit a másik (politikai)oldal követ el. Egyeseket csak a balosok lopása bosszant, a jobbost észre sem veszi, mások meg pont fordítva.
ex

Az általános talajvesztés, a Tízparancsolat érvényességének elvesztése, az atomizált, médiavezérelt, multikulti társadalom által az igazság, az erkölcs relativizálása lenne elsősorban a probléma, és nem a politika. A politika csak annyiban lenne fontos, hogy amennyiben a társadalom, az elit a fenti problémákat érzékeli, majd megfogalmazza a társadalom érdekeit, akkor ennek ismeretében a politikának konszenzust kell teremteni a kérdésben, és megoldást kell adnia a problémákra.

Mindenki eldöntheti, hogy ez így van-e manapság a Gyurcsány korszakban, meg a „jöjjön el az én országom” korszakban. A baj az, hogy már az elit sem képes megfogalmazni a társadalom érdekét egységesen. Sajnos a társadalom érdekét, amelynek a megfogalmazása lenne a legfontosabb, amelyben konszenzust kellene létrehozni, az elit rétegei a saját érdeküknek megfelelően fogalmazzák meg, adják közre, és nem az ország, az emberek valós érdekének megfelelően.

A balliberális oldal az atomizált, médiavezérelt multikulti nagyszerűségét, és a fogyasztóiság mindent problémát megoldó receptjét ajánlja, amelyhez felhasznált gazdasági eszközök latin amerikanizálják az országot. Ez a valós probléma szerintem.

A másik oldal az alulról induló, nem médiavezérelt közösségi építkezést ajánlja. Ehhez úgy alakítaná a gazdaságot, hogy az versenyképesen segítse ezt. ez pozitív elmozdulást jelentene a jelenlegihez képest.

A megfogalmazott, gyökeresen eltérő ország érdek elméleteket a politika megosztottan támogatja. Nyilvánvaló, hogy a balliberálisok mögött álló pénzhatalom az atomizált, médiavezérelt multikultiban érdekelt, legalábbis eddig ez jött át.

Csak ennek a hatalomnak a bizalmával regnálhat még itt a hazug, tolvaj Gyurcsány, aki oly módon hazug, és tolvaj, miként ebben az országban utoljára talán csak a Marosán elvtárs volt csak, ha ismered még ezt a figurát.

Ahogy nézem Orbán utazgatásait, a nemzetközi, igazi hatalom, a pénzügyi hatalom továbbra sem támogatja a gyurcsányi garnitúra leváltását, gyanús, hogy 2010 utánra is marad itt minden. Az ország balliberális oldalról megfogalmazott érdekrendszere fog érvényesülni, az atomizált, médiavezérelt multikulti, társadalom véglegessé tétele, ezzel a latin-amerikai modell kialakítása. Ahol még az ivóvizet is, nemhogy a földet is privatizálni lehet. Ezzel teljes lesz az ország liberalizálása, kiszolgáltatottsága, ahol valamiféle nem ismert multicsoportok által támogatottak fogják jobb esetben uralni, irányítani, a rosszabbik verzió szerint visszaszorítani a bennszülötteket.

Gratulálhatsz sajátmagadnak is! :(

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra