Eeyore írta:
És azt sem értem, ha egyszer az egyik oldalnak megengeded, hogy fegyverrel védje magát a terroristák ellen, akkor a másik oldalnak miért nem; hiszen a palesztinok szemszögéből Izrael Állam az, amelyik elűzi és gyilkolja, terror alatt tartja őket. Ők is csak védekezni próbálnak az idegen betolakodók ellen, ez az ő szemszögük. Mint a magyarok a török megszállás ellen (ezt a példát is felhoztad).
Tibetnek is fegyverrel kéne levernie magáról a kínai elnyomást és így tovább.
Kedves Eeyore!
Már kifelytettem az véleményem. Kinek a szemszögéből..ez jó kérdés, és mi az igazság...? Önvédelem, fegyver, háború, hódítási szándék melyik oldalon, vagy minden oldalon, vagy átfedések.
Kik vétkeztek nagyobbat mindezekben? Nehéz mindig ebben igazságot tenni tökéletsen innen a "karosszékből"
Véleményem persze van, de ez nem tévedhetetlen.
És a Teremtőre bíznám végső soron az egészet.
Újra nem mennék bele ezekbe az indulatokat kavaró eseményekbe.
Sok az egymás félreértése, nomeg emberek vagyunk akik szeretjük a fiókokat és ebbe rakosgatni a dolgokat.
Idézet:
pauler
Aktív tag
--------------------------------------------------------------------------------
....és nő az erőszak, a gyűlölet, a bosszú vágy, a harag, a gyilkos indulatok és egyszer csak kitör és testet ölt a szívben lévő szándék és akkor ez ember kicsit felocsúdik, mi ez, mi történt, honnan ez a sok sebesült, honnan ez a sok véres hús és emberi testrész, honnan a vér a kezemen, hol vannak a szeretteim és hová kerültem én?
A Sátán pedig röhög, vad táncot jár, élvezi a megölteket és élvezi a gyilkos ember önmaga ellen forduló vádjait és önmarcangoló bűntudatát.
Csak ÉLET ne legyen, vigyoroja....
DE MINDEZEK FELETT OTT ÁLL A KERESZT.
Nincs más úton győzelem felette, csak Krisztus által.
Az apostok letették a fegyvereiket. Egy ideig még a köppenyeik alatt voltak, de aztán onnan is kikerült.
Úgy mentek a farkasok közé, mint a bárányok.
Na ez az az Út, amire nem lehet kényszeríteni senkit, mert bukás a vége!
Ezen az úton csak az indul el, akiben győzött a Krisztus.
Péterben, Pálban, Jánosban, Jakabban és a többi apostolban győzött a Krisztus.
Mentek harcolni a Sátán ellen és csodálatos győzelmeket élhettek át Jézus Krisztus vezetése alatt a Szent Lélek vígasztalása és világossága fényében.
Ez a keresztyénség, nem zsidó imádat, nem antiszemitizmus, hanem harc a Feltámadt oldalán az ellen, aki kezdetektől fogva emberölő volt és most is az.
Nem Izrael viselkedése zavar, hanem azok viselkedése, akik megkapták a kegyelmet, majd kegyetlenségre buzdítanak másokat.
Ezt nem tudom megérteni....
Kedves Literaty!
Köszönöm, hogy utána néztél ennek az embernek.
Igen, tudom, ha oda kerül a sor én magam sem számíthatok más megítélésre tőle, mint a zsidóság.
Csak azért, mert nem vagyok antiszemita, nem állok be ebbe a sorba (sem)
Péter