Fiore írta:
Amikor váratlanul benyitok a szobába, és a férjemet imádkozva találom, nem az jut eszembe, hogy micsoda pipogya alak!- hanem akkor érzem mellette igazán biztonságban magam.
Adj hálát azért, hogy ilyen küzdő férjet kaptál az Úrtól. Én úgy látom, hogy sok gyülekezetbe járó keresztény férfinek nem igénye az otthoni imádság, azt "letudják" a gyülekezetben. Az meg, hogy ketten a feleséggel együtt küzdjenek imádságban, pedig szinte már kuriózumnak tekinthető. Én az ismeretségi körömben alig ismerek olyanokat, ahol a házastársak rendszeresen imádkoznak az étkezéskor elmondott hálaimán kívül.
Ez egyértelmű, nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy ilyen férjet adott. Persze vannak olykor nézetkülönbségek, összeütközések,teljesítetlen elvárások egymás felé- de a kibékülés után azzal nyugtázzuk, hogy jó nekünk együtt lenni.
De mondok valamit- első bejelentésnél az én hívő testvéri köröm és az ővé is kölcsönösen ellenezte ezt a kapcsolatot, s nagyon sötét jövőt valószínűsített.Ez arra volt jó, hogy újra és újra megvizsgáljuk, hogy valóban az Úr akarata-e az, hogy összekössük az életünket- én 3 évvel idősebb vagyok, s határon túli. Mi az Úr biztatásának engedtünk..
Az együtt imádkozásról- valóban nem egyszerű összehozni, hogy mindkettőnknek ideje is legyen, aránylag csend is legyen körülöttünk, de azért igyekszünk valahogy rendszeressé tenni.
Fiore írta:
Ez a lány egy kis közösségbe jár, ahol az évek során nem találkozott olyan férfival, akivel egymáshoz illettek volna.(Megjegyzem mivel anők fogékonyabban a lelki dolgokra, ezért általában kétszer annyian vannak mint a férfiak...
Mivel látta maga körül, hogy sok-sok lány süllyed bele a magány adta fájdalom érzésébe, elhatározta, hogy ő inkább a kesergés helyett a szolgálatra fordítja az energiáit. Ezért az elmúlt 10 évben csak a szolgálatnak élt.
Nagyon helyesen tette, ..,még az a meglepetés is érheti, hogy közben társat talál/ amit szívből kívánok neki.
Fiore írta:
Természetesen a belső értékek alapján szeretne választani, de ha egy férfi alacsonyabb nála - a korábbi évek tapasztalatai alapján - ő nem érzi jól magát, nem tud természetesen viselkedni. Ez egy defekt, de a "szerzek néki segítőtársat, hozzáillőt" nem lehet, hogy azért a külsőségekben is megnyilatkozhat???
Bizonyára nagy százalékban így van, de a kivétel erősíti a szabályt-/s hány külsőre álompár házassága futott már zátonyra- tehát a külső egyáltalán nem lehet garancia/ továbbra is csak azt tartanám kizáró oknak, ha a párt zavarná az, hogy külsőleg nem illenek össze.