Idézet:
De az a panaszom ellened, hogy eltûröd Jezábelt, azt az asszonyt, aki prófétának mondja magát és tanít, és eltántorítja szolgáimat, hogy paráználkodjanak és bálványáldozati húst egyenek; pedig adtam neki idõt, hogy megtérjen, de nem akar megtérni paráznaságából. Íme, betegágyba vetem õt, és a vele paráználkodókat nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikbõl
Nagy bőséggel lehet találni csak a youtube-on is Jezábel szellemével foglalkozó videókat (angol nyelvűeket). Némelyik elég ijesztő. Van, amelyik gyakorlati tanácsokat is ad a szellem felismeréséhez. Lehet, hogy már mindenki tisztában van rajtam kívül ezekkel, de ha mégsem, itt felsorolok néhányat:
- ne a szellemi ajándékokat figyeljük, hanem a gyümölcsöt valaki életében;
- Jezábel szelleme gyűlöli az alázatot és a bűnbánatot;
- viszálykodást szít, manipulál, ellenőrzése alatt tart; lelki eunuchokat nevel Jézus követőiből;
- teljes mértékben önző és hiú, Jézus és a megtért közé áll, nem Jézusra mutat, hanem magának sajátítja ki a hívőt, elerőtlenít, önállótlanná tesz stb.
- önmagát imádja; még ha vigasztal is, rendkívül büszke magára; nem tűr ellentmondást
- panaszkodik, kritizál, érzelmi zsarolással él
- nőkben nyilvánul meg leggyakrabban, akiknek a célja elcsábítani és leuralni a férfiakat, többek között a gyülekezetek takintélyeit.
A Jezábel szelleméről szólók nagyrészt megegyeznek a fő jellemzőkben, és abban, hogy a Mária-kultusz a pogány anyaistennők bálványimádatának túlélése.
Kérdésem van számos ezzel kapcsolatban. Most csak kettő:
1) Honnan tudják ezt ezek az emberek ilyen részletesen körülírni ezt a szellemet egyetlen igevers alapján? Nem amolyan hasbaakasztós magyarázat-e ez is?
2) Hogyan lehet, hogy - amit Erika is kérdezett - Krisztus vére védelmében lévő újjászületett hívőre hat ez a szellem?