Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. dec. 29., péntek 23:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Petra írta:
Ha megházasodok, akkor sem lesz templomi esküvőm. Úgy érzem, álszentség volna. Az pedig még rosszabb.

Ebben egyetértünk. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 29., péntek 23:38 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
megérkeztek a menetrendszerű féltéglák... találatjelző lelkesen csilingel!!!
(közben az EGYETLEN EMBERNEK szánt és eléggé periférikus beírásom elterelte a figyelmet a jóval ÁLTALÁNOSABB érvényű, újabb beírásról, ott egyedül endi jelzett "találatot"... na sebaj)

akkor most az erős bokánmotiválásnak engedve .... magyarázkodok :)

nemtom TECCETTEK-E FIGYELNI, hogy KINEK írtam! nem egy ELKÖTELEZETT KERESZTÉNYNEK javasoltam, hogy "a sok hülye minek töri magát ilyen-olyan ceremóniával, bürokratikus megterheléssel, ahhoz, hogy házastársakká legyenek, mikor csupán össze kell feküdni, oszt la -> férjfeleségek"

hogy HAZABESZÉLJEK: ezt nyilván a SAJÁT GYEREKEIDNEK is előadtad, hasonló hangnemben, kedves figyelő... és a KÖZISMERT SIKERREL... (bocs, ez durva volt, nem szeretnék többet idáig süllyedni, de ha túlzásnak érzed: olvasd vissza, miket mondtál eddig velem kapcsolatosan... én nem akarok ebbe belemenni, egyszerűen FÁJ nekem ez a "gyümölcs")

na vissza a tárgyra...

tehát:
mint LE is ÍRTAM: az "összefekvés" nem jelent se polgári jogi, se egyházjogi szempontból házasságot... nem is javasolnék ilyen "próbaházasságosdit" egyetlen elkötelezett kereszténynek se... sőt...

és ezzel együtt... ezt az "intézményt" ismeri a Biblia is, egész RÉSZLETES szabályozást olvashatunk az 5Mózes 22-ben:
"23. Ha szűz leány van jegyben egy férfiúval, és megtalálja azt valaki a városban, és vele hál:
24. Vigyétek ki mindkettőjöket annak a városnak kapuja elé, és kövezzétek meg őket kővel, hogy meghaljanak. A leányt azért, hogy nem kiáltott a városban, a férfit pedig azért, hogy meggyalázta az ő felebarátjának feleségét. Így tisztísd ki a gonoszt Izráelből."

vagyis... ha valaki JEGYES, már AZ IS "házasságnak" számít, a jegyesség alatti "félrelépés" is azonos elbírálás alá esik a házasság alattival, ÁMDE:

"28. Ha valaki el nem jegyzett szűz leánynyal találkozik, és megragadja azt, és vele hál, és rajta kapják őket:
29. Akkor a férfi, a ki vele hált, adjon a leány atyjának ötven ezüst siklust, a leány pedig legyen feleségévé. Mivelhogy meggyalázta azt, nem bocsáthatja el azt teljes életében."

az 50 ezüstpénzt be lehetne vezetni ;) de EGYÉBKÉNT rendkívül szimpatikus számomra a VÉGE az utasításnak :)

amúgy ... a jegyességgel kapcsolatosan érdekes "gyakorlati végrehajtási utasításokat" tapasztaltam, éppen a református egyházban:
ELMÉLETBEN természetesen "MINDEN TILOS, a házasságba TISZTÁN kell belemenni"... ugyanakkor GYAKORLATBAN nagyon sok helyen megengedik a "minden, csak AZ nem" szintjét (amit monnyuk személy szerint, lelkigondozási tapasztalat alapján is én eléggé károsnak érzékelek)

szóval... SOKAT lehetne erről még beszélni, szívesen teszem is... és ELNÉZÉST kérek mindazoktól, akik azt vonták le, hogy én a "házasság ellen" vagyok (ISTEN ŐRIZZ!!! hiszen ÍRTAM saját 20 éves boldog házas múltamat... de nem csak rólam van szó, LÁTOM a rombolást, amit ezügyben végez az ördög...)


mindazonáltal, amit PETRÁNAK írtam (és minden hasonló helyzetű "szentségtelen" gyaurvau fiatal párral kapcsolatban írnék), továbbra is fenntartom:

az ELKÖTELEZETT kapcsolat Isten előtt egyértelműen házasságnak minősül, és ennek megfelelően kéretik kezelni (pl. harmadik személy részéről, vagy akár a VÁLÁS kérdésében)... és PERSZE: amint lehet (ÉN EMLÉXEM a körülményekre!!!): házasodjatok össze :) ({)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 06:15 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
net2rist írta:
ott egyedül endi jelzett "találatot"... na sebaj)

Engem is érdekel a téma, és valszeg bele is fogok dumálni. :)
Kezd el, mert a puszta bejelentésre nem tudunk reagálni.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 10:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
Net2rist mondta:

az ELKÖTELEZETT kapcsolat Isten előtt egyértelműen házasságnak minősül, és ennek megfelelően kéretik kezelni (pl. harmadik személy részéről, vagy akár a VÁLÁS kérdésében)... és PERSZE: amint lehet (ÉN EMLÉXEM a körülményekre!!!): házasodjatok össze

1.) Én egy darab, oszthatatlan ember vagyok. Meggyőződésem, "tanácsaim" csupán egyfélék, így azonosak minden fajta kérdező számára. (Más kérdés, hogy, ha én köztudottan a "Ne ölj!" parancs szerint rendeztem be az életem - vélhetően egy bérgyilkos nem kér tőlem tanácsot. Vagy, ha kér, nem csodálkozhat az álláspontomon).
2.) Aranyos dolog ez az ELKÖTELEZETT kifejezés. Se hal, se hús. Ha a másik mellett házassági szándékkal el vagyoik kötelezve, akkor ugyan mi gátol abban, hogy mindennemű törvényesítésnek is eleget tegyek? Amikor én házasságra léptem, boldog voltam, büszke voltam, még véletlenül se akartam ezt eltitkolni, alternatív megoldással felcserélni. Nagyon is ország-világ előtt akartam mutatkozni ebbéli elhatározásommal.
3.) Igen, hasonló vehemenciával képviseltem gyerekeim előtt is e kérdést. Miután ők is sokkal inkább a világhoz alkalmazkodnak - sajnos -, módom volt megtapasztalni Jézus szavainak igazát: "Senki sem próféta a saját házában"
Ebből persze nem az következik, hogy "módosítani kell Isten üzenetén, törvényein, mert ma már nem olyan világot élünk". Jaj nekünk, ha eszményeinket, eszméinket a rossz gyakorlathoz igazítjuk. Jaj nekünk, mert erről szól az egyháztörténelem tragédiája. Jézus nem tette lejjebb a mércét, a "lécet", amikor a Mennyei Kenyérről, Önmagáról beszélve, tanítványainak nagy része is elhagyta. A főparancs is azt igazolja: vagy teljesen vagy sehogyse. A MINTHA, A MAJDNEM SÁTÁNI BECSAPÁSOK. A "mi fér még bele?" gondolatszikra már a felépítmény, sőt az alap likvidálását kezdi meg.
4.) Az idézett Igék nem arról szólnak: mely pillanattól kezdve van szabadság a testi kapcsolatra, közösülésre. A házasságot, mint intézményt és jogtulajdont védelmezik.
A szűz elcsábítása, vagy megerőszakolása éppen nem azt látszik feltételezni, hogy egyébként is házasságra kívántak lépni, csak valamit elsiettek... A megoldási előírás a baj orvoslását célozza.
5.) Ha Isten Igéjében a nemi kapcsolatot kizárólag a házasságban engedélyezi, s minden egyéb ilyet paráznaságnak ítél, akkor már csak azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha az egyesülés az egymás örömének legális gyümölcse (kell hogy legyen), akkor hogyan is lehetne egy gyümölcsérett állapotot előrehozni és zölden vagy virágjában élvezni azt, ami nem időszerű, nem teljes, nem beérett?

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 11:14 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 27., hétfő 20:01
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: London
Net!
Engem érdekelne ez a normálispasi képző!
Bár nem vagyok pasi! :*:
Mi is ez?
Miből áll?
Hol?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 13:07 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
kedves figyelő! mostani beírásomra is vonatkozik az "útálom, ha kiderül hogy igazam van" érzés... csak SACCOLTAM a gyerekeiddel kapcsolatban, oké, nem alap nélkül, a külföldi ezt "educated guess"-nek mondja... mit mondjak, NEM VAGYOK BOLDOG, hogy bejött... :(

ha már itt vagyunk: tudjátok hogy lehet LEGJOBBAN kiszúrni egy buldoggal?
ha adsz neki egy marék földimogyorót...

én most akkor felkínálnék figyelőnek egy marékkal:
bizonyítsd már be légy szíves a bibliából (NEM az EURÓPAI KERESZTÉNY KULTÚRA, hanem a BIBLIA alapján), hogy a TÖBBNEJŰSÉG BŰN

köszi!


na... menjünk tovább: KÖSZI a további visszajelzéseket, ex, baranka :)

ha képet akartok alkotni a probléma súlyosságáról, olvassatok bele "testvérfórumonkon" a vonatkozó házasságos topicba... most nem tudok épp belépni, le van dögölve, úgyhogy akkor MÁSOLOK ide egy magánbeszélgetésemből, ami már a "normálispasiképző" (némileg amorf) keretei között zajlott:

Idézet:
"Ebben a témában elég peches vagyok. A gyülekezetünkben az összes korombéli lány világi fiút választott engemet meg szépen ejtettek. Úgy hogy hoppon maradtam. Persze ők is mert most kezdődnek a bajok. De hát nem tanul az ember hiába a példa a jó bizonyságtétel."
[21:27] [c=36]Pappaya d ' Lhorry[/c]: hát igen
[21:27] [c=36]Pappaya d ' Lhorry[/c]: ez így van
[21:28] [c=36]Pappaya d ' Lhorry[/c]: sajnos
[21:28] [c=36]Pappaya d ' Lhorry[/c]: egyre többilyennel találkozom
[21:28] Net2rist_kelele_PC!: ezt válaszoltam neki:
[21:28] Net2rist_kelele_PC!: hümmmm...

szép dolog az, mikor az embernek "igaza lesz"...

én mégis azt tanácsolnám: gondolkozz(unk) el azon, mi volt a baj VELED... HÁTHA még nem késő... nem csak AZOK a lányok léteznek a világon...
[21:28] Net2rist_kelele_PC!: mire ő:
[21:28] Net2rist_kelele_PC!: Én próbálom keresni a bajt bennem de nem találom. Elkéstem! Gyorsabbak, szebb szemüek szép szavuak voltak nálam a világi fiuk és kész és ez volt akkor a fontos. Én nem vagyok ékesszóló a csábitás müvészét nem tanultam. Talán rámenősebbnek kellett volna lennem? Lehet hogy ez volt a baj. Na de mindegy a multat már nem lehet visszahozni. Így kellett lennie.
[21:29] Net2rist_kelele_PC!: ééééés.... ÍGY fejezi be:
[21:29] Net2rist_kelele_PC!: Hát már lassan amiotat megtértem 12 éve imádkozom. És hát ez az eredmény. 38 évesen már elég kicsi rá az esély. Akár hogy néztem környezetemben a hívők 30 alatt már házasságban élnek. Talán lehet hogy az a bajom hogy nagyon szeretnék egy társat és evvel puskáztam el mindent. De lehet hogy nem. Majd lesz valahogy. De lehet hogy megkapnám azután meg már nem is lenne jó vagy nem erre számítottam és végül csak megbánom az egészet.
[21:30] Net2rist_kelele_PC!: uhhhh


jönnek-jönnek a visszajelzések, hogy ÉLŐ PROBLÉMA, amire rátapintottam :) szívesen folytatom akár ITT is a beszélgetést (kockáztatva a SZAKÉRTŐI SZAKVÉLEMÉNYEKET... dehát... ez is olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá :D )

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 13:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kedves Net!

Ezt írtad tegnap este Figyelőnek:

bocs, ez durva volt, nem szeretnék többet idáig süllyedni,


akkor mi ez a keveredés, amit most előadtál?!
/nem tudom, h. az influenzától forog-e a gyomrom jobban vagy a beírásodtól?/

kérlek szépen , legyél már egyértelműbb. Ugyan minek kellene a többnejűséget elemezni, tézis-antitézis... bibliai alapokon, mikor mindenki előtt világos, h. mi a helyes?

A lényeget, az üzenetet mondd el,de ne ilyen polgárpukkasztó módon, könyörgöm, mert belezavarodom.

Net, eddig meg voltam győződve, h. ugyanazt mondod, mint Figyelő, csak más stílusban. Világosíts fel, hogy hogy is van ez?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 22:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
mindenkitől elnézést kérek, figyelőtől még egyszer külön is...


tőled is, erika... nagyon sajnálom, hogy úgy érzitek, nem helyénvaló a tradícióknál MÉLYEBBEN megnézni egy-egy dolgot a Biblia fényében...

nem akarok most - közismert hibámnak engedve - sértődötten visszavonulni... sőt... amit leírtam, most is vállalom, figyelő lényegében vissza is igazolta az előzetes sejtéseimet... TÉNYLEG nem akarok ezen rugózni...

Idézet:
akkor mi ez a keveredés, amit most előadtál?!
/nem tudom, h. az influenzától forog-e a gyomrom jobban vagy a beírásodtól?/

köszönöm, tőled nem vártam ilyen szintű "értékelést"... de tényleg köszönöm az őszinteséget

Idézet:
Net, eddig meg voltam győződve, h. ugyanazt mondod, mint Figyelő, csak más stílusban. Világosíts fel, hogy hogy is van ez?

örülök, hogy FELMERÜLT, hogy TALÁN nem ugyanazt mondom! (mondjuk lassan talán te vagy az egyetlen, aki ezt hitte...)

Idézet:
Más kérdés, hogy, ha én köztudottan a "Ne ölj!" parancs szerint rendeztem be az életem - vélhetően egy bérgyilkos nem kér tőlem tanácsot. Vagy, ha kér, nem csodálkozhat az álláspontomon



ha ugyanazt mondanám, mint figyelő, akkor a következőt mondanám Petrának (BOCS, Petra, SZEMLÉLTETEK, ez NEM az én véleményem):
"Kedves Petra! én köztudottan a "Ne paráználkodj!" parancs szerint rendeztem be az életemet, tehát te, mint PARÁZNA NŐSZEMÉLY vélhetően nem kérsz tőlem tanácsot. Vagy, ha mégis: nem csodálkozhatsz az álláspontomon..."

kedveseim! Figyelő számára a lényeg:
"... hogy minden száj bedugassék, és az egész világ Isten ítélete alá essék."

az én számomra pedig:
"18. Mindez pedig Istentől van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;
19. Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek ígéjét.
20. Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.
21. Mert azt, a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne."


ennél MARKÁNSABB különbséget ELKÉPZELNI SE TUDOK

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 22:57 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Hopsz a többnejűséget én sem értettem , hogyan jön ide? :shock:
Kevés hozzá a virtuális memóriám! Lécci ha fontos bontsd ki érthetőbbre!
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 23:04 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
többnejűség úgy jött ide, hogy PÉLDA arra, hogy mennyire a TRADICIÓINK vezérelnek (és közben azt mondjuk, hogy a BIBLIÁT követjük)

a biblia ugyanis (SE az ó- SE az újszövetség) NEM TILTJA a TÖBBNEJŰSÉGET (nyilván nem is AJÁNLJA!! sőt.. PRESBITEREK és PÜSPÖKÖK esetében tiltja... de ENNYI!!!)

PRÓBÁLTAM érzékeltetni, hogy mennyire nem ISTEN SZEMÉVEL, hanem a KERESZTÉNY KULTÚRA szemével nézünk....

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 23:13 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Én azt hittem arra gondolsz: ...és lesznek ketten egy testté!
Nem hárman nem négyen stb! Mert én ebben elég tíltást érzek és csodálkoztam ettől hogyam ment el a többnejűség felé a dolog! :shock:
Salamon 700 feleség?
Az már bünti? :*:
nem is az az igazi bünti, tudod mi a többnejűség igazi büntetése? :-D
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamás12 2006. dec. 30., szombat 23:18-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 23:18 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
no ... helyben vagyunk:
Idézet:
Mert én ebben elég tíltást érzek
- én meg azt ÉRZEM, hogy nyilván BELE LEHET MAGYARÁZNI a tiltást, és NYILVÁN az EGYNEJŰSÉG Isten eredeti akarata (ez FEKETÉN-FEHÉREN benne van az újszövetségben, de az általad idézett ószöv. ige is erre utal)

viszont... ott van az "a ti szívetek keménysége miatt" kitétel...


amúgy... ha már itt vagyunk, és teológuskodunk: Salamon igenis MEGSZEGTE a KIRÁLYra vonatkozó törvényt:

5móz 17:
Mikor bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked, és bírod azt, és lakozol abban, és ezt mondod: Királyt teszek magam fölé, miképen egyéb népek, a melyek körültem vannak:
15. Azt emeld magad fölé királyul, a kit az Úr, a te Istened választ. A te atyádfiai közül emelj magad fölé királyt; nem tehetsz magad fölé idegent, a ki nem atyádfia.
16. Csak sok lovat ne tartson, és a népet vissza ne vigye Égyiptomba, hogy lovat sokasítson, mivelhogy az Úr megmondta néktek: Ne térjetek többé vissza azon az úton!
17. Sok feleséget se tartson, hogy a szíve el ne hajoljon; se ezüstjét, se aranyát felettébb meg ne sokasítsa.
18. És mikor az ő országának királyi székére ül, írja le magának könyvbe e törvénynek mását a Lévita-papokéból. (ezt már DÁVID se tette meg!!!)
19. És legyen az ő nála, és olvassa azt életének minden idejében, hogy tanulja félni az Urat, a te Istenedet, hogy megtartsa e törvénynek minden ígéjét, és e rendeléseket, hogy azokat cselekedje.
20. Fel ne fuvalkodjék az ő szíve az ő atyjafiai ellen, se el ne hajoljon a parancsolattól jobbra vagy balra, hogy hosszú ideig éljen az ő országában ő és az ő fiai Izráelben.

_________________
/mT


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára net2rist 2006. dec. 30., szombat 23:23-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 23:22 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Én úgy tudtam hogy első feleségül a békesség miatt az egyiptomi hercegnőt vette el!
Már az elég volt!
Lovak és szekerek száma meg volt szabva azt tudom !Magyarázatok szerint , hogy ebben is Isten kegyelméből nyerjenek csatát ne a maguk erejében bízzanak!
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamás12 2006. dec. 30., szombat 23:27-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 30., szombat 23:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
a KÉT feleség nem volt a KIRÁLYNÁL se tiltva (Dávid kb HATÁRESET volt, a tíznél kevesebb feleség korabeli viszonyok között még nem számított kirívóan SOKnak)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 31., vasárnap 05:52 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
net2rist írta:
mindenkitől elnézést kérek, figyelőtől még egyszer külön is...


tőled is, erika... nagyon sajnálom, hogy úgy érzitek, nem helyénvaló a tradícióknál MÉLYEBBEN megnézni egy-egy dolgot a Biblia fényében...

nem akarok most - közismert hibámnak engedve - sértődötten visszavonulni... sőt... amit leírtam, most is vállalom, figyelő lényegében vissza is igazolta az előzetes sejtéseimet... TÉNYLEG nem akarok ezen rugózni...

Idézet:
akkor mi ez a keveredés, amit most előadtál?!
/nem tudom, h. az influenzától forog-e a gyomrom jobban vagy a beírásodtól?/

köszönöm, tőled nem vártam ilyen szintű "értékelést"... de tényleg köszönöm az őszinteséget

Idézet:
Net, eddig meg voltam győződve, h. ugyanazt mondod, mint Figyelő, csak más stílusban. Világosíts fel, hogy hogy is van ez?

örülök, hogy FELMERÜLT, hogy TALÁN nem ugyanazt mondom! (mondjuk lassan talán te vagy az egyetlen, aki ezt hitte...)

Idézet:
Más kérdés, hogy, ha én köztudottan a "Ne ölj!" parancs szerint rendeztem be az életem - vélhetően egy bérgyilkos nem kér tőlem tanácsot. Vagy, ha kér, nem csodálkozhat az álláspontomon



ha ugyanazt mondanám, mint figyelő, akkor a következőt mondanám Petrának (BOCS, Petra, SZEMLÉLTETEK, ez NEM az én véleményem):
"Kedves Petra! én köztudottan a "Ne paráználkodj!" parancs szerint rendeztem be az életemet, tehát te, mint PARÁZNA NŐSZEMÉLY vélhetően nem kérsz tőlem tanácsot. Vagy, ha mégis: nem csodálkozhatsz az álláspontomon..."

kedveseim! Figyelő számára a lényeg:
"... hogy minden száj bedugassék, és az egész világ Isten ítélete alá essék."

az én számomra pedig:
"18. Mindez pedig Istentől van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;
19. Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek ígéjét.
20. Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.
21. Mert azt, a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne."


ennél MARKÁNSABB különbséget ELKÉPZELNI SE TUDOK


Elnézést kérsz?
Nem bocsánatot!
Erika kisbetű - elképzelni, csupa nagy és a többi általad fontos az nagy betű, de aki Isten képére teremtetett az kicsi.

miért?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 348 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség