Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Presbiteri Eskü 2012

A 2011. december 11.én megválasztott presbiterek 2012. január 08.-án, ünnepélyes körülmények között, az Istentisztelet keretében tették le esküjüket. És bár az egyházi törvény csak az újonnan megválasztott presbiterekre írja elő az eskütételt, mi úgy határoztunk - ezáltal is közelebb kerülvén egymáshoz -, hogy mindannyian esküt teszünk. Ezt diktálja az önkormányzati képviselők megválasztásánál alkalmazott eljárás is, miszerint az eskütétel csak arra az aktuális ciklusra vonatkozik.

A 90. zsoltár első versszakának éneklése és egy nagyon szép, elgondolkodásra késztető Igehírdetés után került sor az eskütételre, amelyet a Tiszteletes Úr vezetett le.

A megválasztott presbiterek az Úrasztala köré álltak, a Tiszteletes Úr pedig felolvasta az alább olvasható Emlékirat-ot, amelyet a presbiterek az eskütevés után kézjegyükkel láttak el.

______________________________________

EMLÉKIRAT

Az 1612. június 20.-án megtartott Körmendi Zsinatra emlékezve a Dunántúli Református Egyházkerület 2012.-ben ünnepli fennállásának 400. évfordulóját.

Egyházkerületünk jubileumi évében, 2012. január 8.-án, Vízkereszt vasárnapján az Istentisztelet után megtartott Presbiteri/Gondnoki eskütételen kinyilvánítjuk hűségünket és elkötelezettségünket az Egyház Ura, Krisztus iránt, s az áldott Reformációban megtalált utat járó Reformált Szent Eklézsiánknak, a Darányi Gyülekezetnek.

Darány községben, az Úrnak 2012. évének január hónap 8. napján.

Esküvel, hittel megfogadtuk, kézjegyünkkel is ellátjuk:
______________________________________

Ezt követően a Tiszteletes Úr még két kérdést intézett a presbiteri elvárások és az ide vonatkozó egyházi törvények ismerete iránt, majd az eskütétel következett.

Az Istentiszteletet a Himnusz eléneklésével zárta a Gyülekezet, majd a Templom főbejáratánál készült néhány gyülekezeti csoportkép és itt lettek lefotózva a presbiterek a Tiszteletes Úrral.

Az Istentiszteleti Gyülekezet...

...és a megválasztott, esküt tett Presbitérium a Tiszteletes Úrral.

Isten áldjon meg minden alkalmat, ami az Ő segedelmének hívásával válik valóra!
______________________________________________

Alább megtekinthető az Istentiszteletről és az eskütételről készült néhány további fénykép:

Az Istentiszteleti Gyülekezet asszony-oldala...

...és a férfiak oldala, zászlókkal.

Nt. Heidfogel Pál felolvassa az Emlékirat szövegét...

Az eskütétel előtti kérdések feltétele...

...és a hitünk szerinti válaszok.

Eskütétel - a Tiszteletes Úr előolvas...

Asszonytestvéreink...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

Az Emlékirat aláírása...

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 44, összesen: 104972

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.