Cikkek

Fel a Sionra!

Január közepén abban a csodálatos élményben lehetett részem, hogy feleségemmel és néhány testvéremmel eljuthattunk Izraelbe. Utunkat Isten a 122. zsoltárral bátorította és áldotta meg „Az Úr házába megyünk! Lábunk megáll kapuidban Jeruzsálem."

Már az első benyomásaim is megerősítettek abban, hogy Izraelben nem igazán mondhatja senki hitetlennek magát, még akkor sem, ha ateistaként és Isten nélkül éli életét. Az ország bibliai történelmében és modern jelenében is kézzelfoghatóan érzékelhető Istennek jelenléte. Ez a jelenlét nem csak lélekben érzékelhető koncentráltan. E föld kitapinthatóan hordozza Urunk hatalmának és erejének pecsétjeit. Számomra nagyon megérintő volt a Jordán folyónál tett látogatásunk, ahol Jézus is bemerítkezett. Ezen a helyen vonult be Józsué vezetésével Isten választott népe is a Kánaán földjére (Józsué könyve 3 rész). Feljebb haladva a Jordán völgyén láthattuk azt a helyet, ahol Isten megállította a Jordán folyását.

Meghatározó élmény volt a sírkertben sétálni és látni a Golgotát, illetve az ÜRES sírt. Ezen a helyen mélyen átjárt engem, hogy Jézus mit tett értem, értünk és a zsidó népért. Itt történt a történelem legnagyobb eseménye. Jézus szenvedett és meghalt értünk, de harmadnapon feltámadott és legyőzte a halált, hogy te, mi és a zsidó nép is, élhessen. Az ÜRES sír mellett egymás kezeit megfogva imádkoztunk és hálát adtunk megváltásunkért. Imádság közben megtapasztalhattam Isten atyai szeretetét és a Szentlélek lágy közelségét. Sok mindenről tudnék írni, mert rengeteg élményben  volt részem, de a hely szűkössége miatt sajnos nem írhatok le mindent. Elgondolkodtatott az a tény, hogy a kb 5,4 millió zsidó lakosságból mindössze néhány tízezer Jézust elfogadó messiási zsidó él Izrael területén. Rögtön elkezdtem azon gondolkodni, hogy miként lehetek részese annak a feladatnak, hogy ettől sokkal több zsidó ember fogadja el Jézust, mint Messiást. Testvéreim feladatunk van! Feladatunk, hogy szeressük Izraelt és a zsidó népet, amelyre Isten különleges szerepet bízott az egész üdvtörténetben. A zsidóságnak és Izraelnek még fel kell ismernie, hogy a Názáreti Jézus a Messiása. Ezért, ha imával és böjttel, vagy bármely fizikai szolgálattal feladatot tudsz vállalni a zsidó nép ébredése ügyében, azt kételkedés nélkül tedd meg.

„Kívánjatok békét Jeruzsálemnek! Legyenek boldogok, akik téged szeretnek! Legyen békesség falaidon belül, legyen boldogság palotáidban! Testvéreimért és barátaimért mondom: Békesség neked! Istenünknek, az Úrnak házáért is jót kívánok neked!" Zsolt 122 6-9

Kovács László

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 37, összesen: 290852