Cikkek

Bizonyságtétel

Isten türelméről és soha el nem fogyó szeretetéről szeretnék bizonyságot tenni.

Szüleim vallásos emberek, már kisgyerekként rendszeresen elvittek a templomba. Isten nagy szeretetének köszönhetem, hogy hívő nagynéném segítségével már tizenkét éves koromban eljuthattam egy gyermek evangélizációs hétre.
Ott tudtam meg, hogy bűnös vagyok, de Jézus Krisztus azért halt meg, hogy nekem örök életem legyen.

"Magára vette szennyes ruhámat,
Megbékítette Istent, Atyámat.
Szerelmes szíve szakadt meg értem,
De eltörölte mind, mind a vétkem.-

Bűnbocsánatot kaptam, és Jézussal a szívemben, nagyon boldogan tértem haza.
Sajnos, ahol Isten munkálkodni kezd egy ember életében, ott azonnal támad a Sátán. Így történt velem is, én engedtem a csábításának, egy idő után hűtlenlettem Istenhez, és a magam útját kezdtem járni. Isten azonban úgy szeret, hogy nem mondott le rólam, Ő hű maradt. Sokszor figyelmeztetett, hívott magához, néha szelíd hangon, néha határozottabban. Tudom, hogy a bátyám halála is komoly figyelmeztetés volt, de kemény maradt a szívem és egyre távolodtam az Úrtól. A szüleim megértették a hívását és befogadták Jézust a szívűkbe.
Az Ő nagy szeretetét bizonyítja, hogy húsz évi hűtlenségem után elvezetett egy lelkigondozói hétre. Ott napközben Jézus visszajöveteléről beszélgettünk, esténként pedig a tékozló fiúról volt szó, és azt vettem észre, hogy minden ige nekem szól. Nagyon fontos lett az, hogy ha még aznap visszajönne Jézus, hova kerülnék: a mennybe, vagy az örök kárhozatra. A tékozló fiú történetében teljesen magamra ismertem: én is elhagytam az Atyát, és eltékozoltam, amit tőle kaptam. Éreztem, hogy tenni kell valamit, mert lehet, hogy soha többé nem lesz rá alkalom. Sokáig beszélgettünk egy lelkész testvérrel. Megvallottam bűneimet, és bocsánatot kértem az Úrtól, és újra átéltem a bűnbocsánat örömét. A másnap reggeli ige egy komoly ígéret volt, amiből megértettem, hogy Jézus ezután sem mond le rólam: -Meglévén győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó dolgot, elvégzi a Krisztus Jézusnak napjáig.- (Filippi 1:6)
Többször elgondolkoztam azon, az ének szavaival -Mért szeret Isten, mért szeret még?- Csak azt tudom rá válaszolni, hogy azért, mert Ő maga a szeretet. Azóta az Ő kegyelméből élek, ha gyakran elbukom is, Ő mindig felemel. Ad nehézségeket is, de ezzel is nevelni akar. Az elmúlt évben kemény próbák sorozatát engedte meg az életemben, amit csak az Ő segítségével, az Ő erejével tudtam elhordozni.
"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.- (Filippi 4: 13)
Nagy ereje van az imádságnak és a közösségnek, amit már sokszor megtapasztaltam. Szeretném Jézust még jobban megismerni, mert minél jobban megismerjük Őt, annál jobban tudjuk szeretni. Szeretném mind azért amit értem tett, hálából Őt szolgálni egész életemben. Kérem, hogy ehhez is adjon erőt!
Kérem az Urat, hogy nagyon sokan ismerjék meg Jézust személyes megváltójukként, hogy együtt tudjuk dicsőíteni és magasztalni Őt itt a földön, s majd egyszer a Mennyben. Izsoó Klára

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél