Cikkek

BABA-MAMA kör

Örömmel adunk hírt arról, hogy gyülekezetünkben "baba-mama kör- alakult. Mi, kisgyermekes anyukák ritkábban tudunk részt venni a gyülekezeti alkalmakon, de a testvéri közösségre ugyanúgy szükségünk van. Ezért gondoltuk, hogy rendszeresen találkoznunk kellene; megbeszélni örömeinket, gondjainkat. Egy ilyen közösségben sok kérdésünkre választ kaphatunk.

Szeretnénk azonban Isten Igéjére is figyelni. Nincs az életnek olyan területe, amelyről ne szólna a Biblia, így van ez az anyasággal is. Több anyaalakot bemutat a Szentírás; alkalmainkon beszélgetnénk róluk, szeretnénk tanulni az életükből. (pl. Éva, Sára, Rebeka, Sámson anyja, Anna, Mária, Zebedeus fiainak anyja, Timóteus anyja, stb.).
Amikor az egyiptomi fáraó leánya a gyermek Mózest átadta édesanyjának, ezt mondta: -Vidd magaddal ezt a gyermeket, és szoptasd! Megadom jutalmadat.-(2Móz. 2,9.) Valójában ugyanezt mondja Isten minden édesanyának, amikor gyermeket ajándékoz neki. Milyen gazdag is ez a jutalom! Megkezdődik már a várakozás örömével, és egyre növekszik gyermekünk fejlődését szemlélve.
Alkalmainkon életünk és gyermeknevelésünk fontos dolgairól beszélgetve jó lenne együtt meglátnunk, hogy anyai feladataink végzése közben valójában mennyei jutalmat nyerünk. És jó lenne azt is meglátnunk, hogy ha gyengének, alkalmatlannak érezzük is néha magunkat, az Igében mindannyiunk számára ott a nagy reménység: -a mi alkalmasságunk az Istentől van- (2Kor. 3,5).
Várjuk tehát az anyukákat -természetesen gyermekükkel együtt- minden hónap első hétfőjén, délelőtt!
Aki részt kíván venni alkalmunkon, kérjük, az alábbi telefonszámon jelentkezzen: 30-6456135

dr. Makrai Tiborné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél