Cikkek

Awesome

Igen rendkívüli esemény tanúi lehettek május 5-én este, azok az emberek, akik megjelentek a mátészalkai református szeretet alapítvány meghívására érkezett Shirchadasj & band koncertjén, a Művelődési Központ színháztermében. A már huszonegyedik alkalommal Magyarországon koncertező kórus idei körútjának, -többek között Mezőtúr, Békéscsaba és a debreceni Református Nagytemplom után- egyik állomása Mátészalka volt.

A koncertet megelőzően Nagy György tiszteletes köszöntötte az előadókat, és rövid megnyitót mondott Bert Leewis, a kórus művészeti vezetője. Bert Leewis szavaiból kiderült, hogy a kórus tagjait nem gazdasági érdek, de még csak nem is az egyházi hovatartozás köti össze, -hiszen majd minden felekezet képviseltetve van a tagok által- hanem az ige és a szeretet ereje. A rövid bemutatkozás után a közönség nagy tapsa kísérte a holland vendégek majd két órán át tartó műsorát. A Shirchadasj & band repertoárja igen széles skálán mozog a zenei műfajok palettáján. Az est során hallható volt rock, szívből jövő dicsőítés és eredeti néger black gospel is. A műsorban szólót énekelt Angela Praag, Hans Praag, Jorieke Valkenburg, Brenda van den Brink és Leendert Berkhof.
A két napos mátészalkai tartózkodás során a vendégek nagy része a Baross Szakközépiskola Kollégiumában, a katólikus Colping vendégházban, a Fülöp tanyán valamint a Praag házaspár családunknál volt elszállásolva. A Praag család az esti beszélgetés során sok mindent elmesélt magáról. Láthattuk mekkora áldozatot tudnak vállalni azért, hogy az Isten iráni szeretet beköltözhessen a mi szívünkbe is. Különösen nagy áldozat ez a részükről, hiszen két kisgyermekükkel együtt járták az országot. A szatmári vendégszereteten kívül bizonyára ezért is lesz emlékezetes számukra a mátészalkai fellépésük, mert az egy éves kis fiúk itt tette meg első önálló lépéseit.
Ez úton meg is szeretnénk köszönni minden segítőnek és közreműködőnek az áldozatos munkáját és a Shirchadasj & band-nek a remek előadást! Reméljük, máskor is élvezheti majd műsorukat a mátészalkai közönség! Filep György
presbiter és családja

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél