Cikkek

Játszótér épült

a Kálvin János Református Általános Iskolában

"A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak.
Olyankor tanulják, hogy mi az élet- (Michel Butor-francia író)

A Kálvin János Református Általános Iskola 4 éve rendezi meg Jótékonysági estjét. A tanulók és a pedagógusok áldozatos munkájának köszönhetően a színvonalas műsorok évről-évre egyre több vendéget vonzanak az előadásra.
Az alapgondolat, ami elindította ezeknek az esteknek a szervezését az volt, hogy egy Református Iskolának kötelessége bekapcsolódni és növelni Mátészalka város kulturális életének színvonalát.
Látva az első év sikerét elismerésben és anyagi bevételben is. Így évről-évre megrendeztük Jótékonysági estünket. Az eddigi estek bevétele: 2,500.000,- Ft, amit eddig jó gazda módjára tudtunk őrizni és gyarapítani. Persze ehhez az kellett, hogy legyenek olyan hívő presbiterek, dolgos kezek, akik az iskola felújítási munkálatainál segítenek. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy a Jótékonysági est bevétele kerüljön vissza oda, azokhoz, akik ezért nagyon sokat dolgoztak. Ezért szeretnénk az iskola udvarán egy EU-s szabványnak megfelelő játszóteret kialakítani. A gyerekek a nevelők és a szülők örömére. A beruházás 2,250.000 Ft, amely csak a játszó eszközöket tartalmazza. A játszótér kialakításának másik része, pl. esési felületek kialakítása, esővíz elvezetés, a mi feladatunk volt.
Szeretnénk megköszönni azt a sok segítséget, melyet kaptunk a gyülekezeti tagoktól, szülőktől, presbiterektől a fa kivágásánál, eltakarításánál, udvarrendezésénél, világítás javításában, s játszótér felállításánál.
Külön köszönetet szeretnénk még mondani a helyi vállalkozóknak, cégeknek, a Mátészalkai Református Szeretet Alapítványnak a felajánlott 250.000,-Ft és a Johannita Segítő Szolgálatnak a 200.000,- Ft. támogatásáért, Kerékgyártó Sándornak és családjának és persze mindazoknak, akik segítségükkel, imádságukkal támogatták iskolánkat.

Baktiné Illés Éva
igazgató

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél