Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nyári hittanos tábor 2006-ban

Nyári hittanos tábor 2006-ban


Június 19-én, hétfőn reggel a gyerekek kíváncsian gyülekeztek a templomkertben. Vajon lesz-e olyan jó most is az egy hetes tábor, mint tavaly? Mi az, hogy még az időjárás is kedve-zett nekik, napfényes szép idő volt min-dennap, a gyerekek nagy örömére.
Reggelenként szorgos kezek készítette tízórai fogadta a tábor részt-vevőit. Az ebédet a Napközi Konyhán fogyaszthatták el s az uzsonnát a temp-lom udvarán kapták meg a gyermekek. Imával köszöntük meg az Úrnak a min-dennapi eledelt. Milyen nagy erő van abban, amikor hatvan gyerekszáj fenn-hangon egyszerre mond hálát az Úr Istennek.
Délelőttönként bibliai történeteket be-széltünk meg. A gyerekek feladatokat kaptak, melyből kiderült mennyire figyeltek a Szentírás tanításaira. Példát vehettek Dávidtól, aki kicsiny fegyveré-vel, de annál nagyobb hittel küzdött meg Góliáttal és győzött. Felismerhet-ték, akik jól figyeltek, hogy a kapernaumi századost is hite segítette szolgája gyógyulásában. A kicsik a nagyobbakkal vegyesen csoportokat alkottak s a pontgyűjtések során derült ki, melyik csapat a legügyesebb.
Mindenki a maga korosztályának meg-felelően a legtöbbet nyújtotta. A lelke-sedés nagy volt, ugyanis a legtöbb pon-tot szerzett csapat jutalomban részesült. Délutánonként sportversenyek és ma-nuális foglalkozások voltak. A gyerekek szabadidejükben is megtalálták a szá-mukra legmegfelelőbb elfoglaltságot. Nézhettek filmet, vagy az udvaron hintázhattak és játszhattak Nóé bárkájá-ban. Szombaton Kecskemétre mentünk kirándulni. A Vadaspark állatait néztük meg, azután a park előtt kialakított ját-szótéren töltöttünk el egy kis időt. Meg-tekintettük a Planetáriumot és a Játék-múzeumot is. Érdekes volt látni, milyen játékszerek voltak régen. Jókedvűen tértünk haza, a buszon sokat énekeltünk.
Vasárnap az istentiszteleten há-lát adtunk Gondviselőnknek az egész hét áldásaiért.

Köszönjük Istenünk, hogy itt voltál ve-lünk, Kérünk Édes Atyánk, vigyázz mindig reánk. Ámen.
Oláh Klára presbiter









Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.