Cikkek

Megalakult a Hatvani Református Kórus

A szép zene imádság

2009. október 31-én, a reformáció emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen három kórusművet énekelt a Hatvani Református Kórus.  Az énekkart 2009 februárjában indítottuk útjára. Az ötletet Tatai István lelkipásztorunk támogatta.

A kórus lelki életének két kiváló vezetője: Jang Bo Kyeung és Bodáné Csontos Gabriella. Ők vezetik a próbákat megelőző és lezáró közös imádságainkat. Ilyenkor imádkozunk egymásért, a próba sikeréért, kérjük az Urat, hogy legyen velünk és segítse a munkánk. A betegekért és a gondokkal küszködőkért is könyörgünk. Többször megtapasztaltuk már a segítségét.

Fél év nagyon rövid idő egy kórus számára. A csak vasárnaponként tartott másfél órás próbák általában nem lennének elégségesek a jó hangzáshoz. Valóságos csoda, hogy áprilisban már a Húsvétot képesek voltunk egyszerűbb kánonokkal ünnepelni.  Pünkösdre kétszólamú művekkel készültünk, majd augusztus végén négy éneket adtunk elő a gyülekezet előtt. A Reformáció Emléknapja után most az Adventre és a Karácsonyra öltöztetjük ünneplőbe a lelkünket.

A kórus összetétele nagyon vegyes.  A tagok közt van két egészen kislány, egy tizenéves nagylány, felnőtt nők, valamint egy férfi. Egyetlen tiszta profilú kar (gyermek-, női, vegyes kar) felállításához sem lennénk elegen, ráadásul le kellene mondani emberekről. Ez pedig lehetetlen. A gyülekezetben nagyon nagy szeretetet kaptunk, itt igazán jó, befogadó és elfogadó a légkör. Ezt pedig ebben a szűkebb közösségben is a legfontosabb elveink közt tartjuk számon. Az emberi értékeknek a szakmaiak előtt kell állniuk.

A szép zene maga is imádság. Benne kimondatlanul szólalnak meg legrejtettebb vágyaink. A tiszta hang és dal gyógyítani is képes: felüdíti az embert, a szomorúak megvigasztalódnak.  Hisszük, hogy amíg énekelünk, az Úr velünk örül. Biztosan tudjuk, hogy szemmel kíséri munkánkat és segít minket.

Félév elteltével lassan összeszokunk, kezdünk valóban baráti közösséggé formálódni. Nyitottak vagyunk, szívesen látnánk újabb, lelkes tagokat is, bárkit, aki kedvet érez hozzá.

Kővári Éva, karvezető

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 6, összesen: 296299