Cikkek

Betekintés szórványaink életébe (1. rész) Apc

Hatvanhoz jelenleg 11 szórványközpont tartozik. Szórványközpont alatt azt értjük, hogy az adott szórványban rendszeres összejöveteleink vannak, s oda a környező településekről is bejárhatnak emberek.

A szórványgondozás a múltban a lelkipásztor mellett főleg az ifjú teológusok és segédlelkészek dolga volt. Ők kerékpárral, máskor vonattal látogatták a közösségeket, tartottak hitoktatást és istentiszteleteket. Az ifjak a kemény fizikai terhelés miatt nem bírták sokáig, ezért gyorsan váltották egymást. Anekdoták terjedtek el az állva tanuló teológusról, aki csak azért nem ült le, mert akkor rögtön elaludt volna a kimerültségtől. - Megjegyzem, teológus koromban egyetlen komolyabb kérésem volt csak Isten előtt szolgálati helyemmel kapcsolatban: Hatvanba semmiképpen nem szerettem volna kerülni. Isten azonban máshogy látta a dolgot: az elkészített időben megértettem: „engem is várnak a szigetek".

Apc az anyagyülekezettől 20 km-re található. Minden hónap negyedik vasárnapján du. fél 5-kor tartunk itt házi istentiszteletet Zoó Erzsébet hittestvérünk otthonában. Létszámunk 4-7 fő között mozog. Szeretem a vidám kis közösséget. Isten békessége és öröme lakik mindig köztünk. Az igehallgatás mellett Kálvin életét tanulmányozzuk, majd személyes életkérdéseinket beszélgetjük át.

A közösség különleges színfoltja Irénke néni. A derűsarcú idős asszony a Biblia szeretete mellett még egy különleges dologban jeleskedik. Naprakész minden Forma 1-es dologban. Nincs olyan hazai vagy nemzetközi futam, amiről ne tudna. Nyomon követi az összes versenyző karrierét, név szerint ismeri az élmezőnyt, s a pontos eredményeket is.

Hálásan köszönjük kedves házigazdánk Erzsike néni befogadó szeretetét és az egész közösségnek hitben való kitartást és győzelmet kívánunk!

T. I.

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 126, összesen: 294625