Cikkek

Fiatal házasok találkozója

November 22-én este párommal a fiatal házaspárok találkozóján vettünk részt sok más házaspárral együtt. Mivel Erdélyből származunk, nem sok ismerősünk volt a lelkészcsalád meg a segédlelkészpár kivételével, de nekik köszönhetően és a kedves fogadtatásnak, hamar feloldódtunk, segített a halkan szóló zene is, a szépen megterített asztal, amely oly meghitt, családias hangulatot árasztott.

Egy rövid bemutatkozás után játékra került sor, melynek neve “házastársi párbaj-. Hát jó kis móka volt, sok mindenre fény derült, például mennyire jól ismerik egymást a szemben ülők. Egyszerű kérdésekre kellett írásban választ adni a férjnek és a feleségnek is külön-külön, aztán egyeztettek és pontoztak. A legmagasabb pontszámot elért házaspár ajándékot kapott.
Aztuán Gary Chapman: Egymásra hangolva című könyve került bemutatásra, amely az öt szeretetnyelvre hívja fel figyelmünket és arra, hogy milyen fontos a szeretetnek a hétköznapokban való alkalmazása. Nagyon találó példákkal fűszerezték mindezt és tudom, egy-egy kép felmutatásakor bizony magunkra ismertünk és azt gondoltuk, ez igen, rólunk is, nekünk is szól!
Hát ezért érdemes elolvasni, tanulmányozni, elgondolkodni rajta, mert úgy hiszem egy kis odafigyeléssel sok kellemetlenségtől szabadulhatunk meg, melegebb, meghittebb lesz a családi élet, a párkapcsolat, így derűsebbek, vidámabbak leszünk.
Az összejövetelt egy finom vacsora zárta.
Szeretnék köszönetet mondani a meghívásért, kellemes perceket töltöttünk el.
Egy bibliai idézettel zárom e sorokat, kérem, fogadják szeretettel:

“Az Isten szeretet; és aki szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.-
(1 János 4,16)
Békességet Istentől:

Szacsvai Ferencné Ildikó
Domoszló

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél