Cikkek

A gyermekmegőrzőről

Ez a szolgálat a kisgyermekes családok számára indult segítségül, hogy a szülők nyugodtan eljöhessenek istentiszteletre, mert addig vigyázunk gyermekeikre, játszunk velük. Az eltelt évek során sok mesés-, mondókáskönyvet olvastunk, építőkockával, játékszőnyeggel játszottunk, rajzoltunk, színeztünk, képes játékkal tanultunk az évszakokról, állatokról, vetítettünk diafilmet, gyurmáztunk, énekeltünk és memóriajátékot játszottunk.

Vannak gyermekek, akik időközben ebből az óvodáskorú csoportból már kinőttek, ők már a gyermekistentiszteleten vesznek részt.
Közben eljutott gyülekezetünkhöz több olyan könyv, segédanyag, amely ötleteket ad ahhoz, hogyan adjuk át az evangéliumot óvodáskorú gyermekeknek és segít abban, hogy játékosan megismertessük őket bibliai fogalmakkal, igazságokkal.
A jó pásztor történeténél báránykákat készítettünk, a teremtés történeténél faliújságra tett képekkel ábrázoltuk a hét nap eseményeit.
Karácsony közeledtével arról beszélünk, hogy Jézus a legnagyobb ajándék, akit Isten hozzánk való szeretetéből küldött el ebbe a világba.
Kiszínezhető képekkel, ismétlőjátékkal, betlehemes kirakóval segítjük, hogy a gyermekekben megmaradjanak ezek az ismeretek.
Nagyon szeretnek a kicsik együtt lenni ezeken az alkalmakon, örömmel beszélnek róla otthon és lelkesen mutatják az általuk készített dolgokat, színezett képeket.
A gyermekmegőrzőben hetenként felváltva hatan szolgálnak gyülekezetünkből (3 anyuka, 3 leány). Szeretettel látunk és várunk még több óvodás korú gyermeket is.

Gergely Erika

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél