Cikkek

Polgármesteri díjjal tüntették ki Tornalja lelkésznőjét

Tornalján (Szlovákia) a "Városnapok- alkalmából, 2004. október 14-én a városi művelődési ház nagytermében ünnepi képviselőtestületi ülés keretében adták át immár ötödik alkalommal az arra érdemeseknek a "Polgármesteri díjat-. A polgármester és a képviselők javaslatai alapján az idén kilencen kapták meg a megtisztelő kitüntetést, köztük a tornaljai református gyülekezet lelkipásztora: Nagytiszteletű Fazekas Ágnes.

A díjat elsősorban a helyi református gyülekezetben végzett áldozatkész munkájáért kapta, de e díjjal elismerték azt a jelentős tevékenységét is, amelyet a Tornalján működő három történelmi egyház ökumenikus tevékenységének megerősítésében vállalt.
A lelkésznő évek óta tevékenyen kiveszi a részét a városi ünnepek megszervezéséből. A református gyülekezet temploma ad otthont a március 15-i és az október 6-i megemlékezéseknek ünnepi istentiszteletek keretében.
Minden évben tanévnyitó istentisztelet nyitja a tanévet, és tanévzáró istentisztelet keretében adnak hálát a tornaljai gyermekek, szülők és pedagógusok a gondviselő Isten véghetetlen szeretetéért és a Szentlélek vezetéséért.
A kitüntetés átadásakor méltatták a lelkésznő áldozatos munkáját, melyet a hittanos gyermekekkel, a fiatalokkal kapcsolatban végez. Munkájának sokoldalúságát bizonyítja, hogy nemcsak a gyermekekkel foglalkozik, de példaadó módon, fáradhatatlanul látogatja az időseket, a betegeket is. Emellett ellátja még a királyi, a szárnyi, a gömöri és a méhi gyülekezetek lelki gondozását is.
A méltó elismerés alkalmából az október 17-i vasárnapi istentiszteleten Iván László és Koncz Gusztáv gondnokok köszöntötték a lelkésznőt a gyülekezet nevében is.
Minden elvégzett munkáért legyen hála a mindenható Istennek, aki szolgálatra hív el, erőt ad, és Szentlelkével vezet minket!
"Soli Deo Gloria-

/Mgr. Iván László gondnok/
Kapcsolódó linkek

http://users.freestart.hu/betalok/private/december5.htm

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél