Cikkek

Skót tábor a Lesi tónál

Lassan hagyománnyá vált, hogy az ifink nyaranta részt vesz a Lesi tói skót-angol táborokban.

Ezt a tábort skót és magyar fiatalok közösen szervezik. Skót részről az “Esten Europe for Christ Organization-, magyar részről pedig a kolozsvári Genézius Társaság. Kilenc éve vannak skót táborok Lesen a Máhánáim táborhelyen. A skót szervezők közül egyesek minden évben visszajárnak, de időről-időre új munkatársak is jönnek, van, hogy írek meg hollandok is. A magyar munkatársak közül sokan egyszerű táborozóként kezdték, s az évek során munkatárssá váltak. Vannak olyan hagyományai a tábornak, melyek évről évre továbbadódnak, mint például a TTv ( tábori tévé: tábori hírek, humoros események közvetítője), az angyalka-bárányka játék, vagy a tábortűznél szervezett humorestek.
Idén július 26-augusztus 2 között rendezték meg a skót tábort, és kb. nyolcvan résztvevője volt. Sajnos eléggé esős volt az idő, de ettől még kellemes volt az együttlétünk. Sőt a skótok, akik hozzászoktak a nagy záporokhoz, minket is arra bátorítottak, hogy kézilabdázzunk, focizzunk és kiránduljunk velük együtt az esőben.
Reggelenként és esténként áhítatot tartottunk. Ebben az évben a téma a tízparancsolat volt. Eleinte úgy tűnt, hogy ezek a parancsolatok távol állnak tőlünk, mert mi a szabadságot szeretjük, és nem akarunk szabályok szerint élni; de hamarosan meg kellett hogy győződjünk arról, hogy azoknak, akik az Urat követik, nem teher arra törekedni, hogy betartsák ezeket a parancsolatokat, hanem ez maga a szabadság. S főleg arra kellett rájönnünk, hogy ezekből a parancsolatokból egyet sem tarthatunk be a magunk erejéből, s hogy sokszor teszünk vagy gondolunk olyant - akaratunk ellenére is, tudatosan vagy tudattalanul -, amellyel ellenszegülünk Isten akaratának. A 2Mózes 20-ban megírt parancsolatok hazatérésünk után is útmutatók maradnak számunkra.
A táborban angol tudásunkat is gyarapítottuk. Naponta két angolórán vettünk részt. Így minden téren gazdagodtunk.
Összefoglalásképpen csak annyit mondhatok: jó volt!

Farkas Csilla

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél