Cikkek

"És ne szabjátok magatokat e világhoz...-

"És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok meg a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.- Róm 12,2


Istennek legyen hála és dícséret, mivel megengedte, hogy a Tóközi KisIfi megalakuljon. Közvetlenül konfirmációjuk után, átvehették bizonyságtételükre emlékeztető Emléklapot, és egyben szeretetteljes meghívást a KisIfi közösségébe .A meghívás nem csak szóban, hanem énekben is elhangzott: "Isten hív, te el ne küld, ő látja sorsodat, ne küld el, ha igéje mélyen a szívedbe hat ... Lásd ő szeret még így is szeret, elveszi bűneidet...- Hálásak vagyunk, mert sok fiatal, nem állt ellene a hívásnak. A KisIfi tagok száma akkor duzzadt meg, mikor lejárt a képességvizsga.
Nagy öröm volt számukra, hogy nyáron együtt táborozhattunk a Nyugati-Kárpátokban, a Lesi-tó mellett, a már jól ismert Peniel táborhelyen.
Mi a munkatársak kissé fáradtan és izgatottan vártuk a majdnem 50 fős, energia dús, kalandra vágyó ifjú sereget.
Mikor kinyíltak a mikrobuszok ajtajai, mint a ketrecből kiszabadult oroszlánkölykök, úgy rohantak a tábort birtokukba venni.
A tábor témája: milyen serdülőnek lenni? Hát egyáltalán nem könnyű, az biztos! A serdülőkor problematikáján belül, kitértünk a barátság kérdésére is. Mivel a tábortűz "heve- igencsak fölmelegítette az ifjak szívét, ők lettek a tábor eleven szemléltető eszközei. Voltak is parázs viták, éjszakai szerenádokkal fűszerezve!
Andris bácsi külön beszélt a barátságról és kapcsolatokról a Biblia tükrében. Így szó esett a barátságok alapjáról, a szeretetről. A tiszteletes úr kitért arra, hogy van önző szeretet, amely nem tud szeretni, hanem követel és ezért rövidtávú, s a végén utálatba csap át. Az igazi szeretet azonban, tud adni, lemondani, ajándékozni, úgy ahogyan ez tökéletesen megmutatkozik Istennek Jézus Krisztusban kiábrázolt szeretetében.
Külön volt a fiúknak és külön a lányoknak csoportos beszélgetés, amelyen többnyire a serdülőkorról, annak gondjairól és veszélyeiről beszélgettünk. A táborozásunkat betegség zavarta meg, és lerövidítette az eredeti táborozási időnket egy nappal, de ennek ellenére hiszem, hogy mindannyian megtapasztalhattuk Isten szeretetét és barátságát, mellyel megajándékozott mindannyiunkat az Úr Jézus Krisztusban.
"Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.-
Demeter Erdei Zoltán

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél