Cikkek

Ismét úton ...

Szeptember 21 és 22-én a Kaiserswerth-i Diakonissza-anyaház vendégeként, sok külföldi meghívottal együtt Düsseldorfban jártam.

Az anyaház temploma felszentelésének 100 éves évfordulóját ünnepli, de itt és most tartja évi konferenciáját a rajnamenti evangélikus egyházkerület Gustav-Adolf-Werk templomépítő segélyszervezete is.
A vasárnap délelőtti ünnepi istentiszteleten imádsággal való részvételre kértek meg. Igehírdetéssel szolgált többek között Jeruzsálem evangélikus püspöke Dr. Munib A. Younan is. Különös élmény volt betekintést nyerni a palesztin keresztyén egyház életébe, mely sok feszültség, üldözés és megpróbáltatás közepette éli hétköznapjait.
A délelőtti istentiszteletet követően, a fás kertben felállított sok stand között én is állok a gyülekezeti életünket és munkánkat bemutató anyag kiállításával. Az arra jövők között van aki meg-megáll, nézelődik, magához vesz valamit az írott anyagból és a szórólapokból, ..., némelyekkel pedig beszélgetésbe is lehet elegyedni.
Az Intézet vezető lelkipásztornőjével, ki az Anyaház és gyülekezetünk között testvéri kapcsolatot vállalt fel, külön találkozáson került sorra az idős felebarátaink gondozásának kérdése
Szeptember 27 és 28 a következő fontosabb állomásunk. Most már sokak számára ismerős helyen, Radebeulban. Hans-Christoph és Sabine Postler, a Neufriedstein-i Idősgondozó otthon vezető munkatársai 25 éves házassági évfordulójukat, ezüstlakodalmukat ünneplik a templomban, istentisztelet keretében. Kérésükre, az igehírdetés alapigéje a Máté 7, 7 a hajdani esketési Igéjük volt : « Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek. » Másnap, vasárnap délelőtt éppen az őszi hálaadó istentisztelet alkalma. Ez alkalommal lehetőséget kaptunk a testvérgyülekezet köszöntésére is, amikor az Ige üzenetének átadásán túl megköszönhettük mindazt a támogatást, melyet a Pro Christ evangelizációs hét megrendezése tekintetében vehettünk, valamint mindazt, amit az ifjak nyári közös rendezvénye jelentett.
Jó volt útunk során sok ismerős atyánkfiával találkozni, megerősödni abban a tudatban, hogy gyülekezeti szolgálatunkban nem vagyunk egyedül, hanem sokan tusakodnak velünk együtt a további kibontakozás érdekében.

Kozma András lp.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél