Cikkek

Hírek Urból

Balázs Zsuzsa misszionárus ez év augusztus hónapjában kelt leveléből néhány örömteli hírmorzsát teszünk közzé.


A Biblia fordítása

Urunk segítségével még ez évben megjelenik a teljes Újszövetség, és jövő év tavaszán remélhetőleg már u-testvéreink is olvashatják.
Ez év júniusában a fordítói bizottság felkért, hogy vegyek reszt a fordítás munkálatainak kezdeti szakaszaiban. Ebben a kezdeti fázisban a bibliai szöveg értelmének helyességét, a teológia hitelességet vizsgáljuk. Ehhez több nyelvismeretre és mély bibliai tudásra van szükség. Megtiszteltetés számomra ez a felkérés.
Imádkozzatok, kérlek, a nyomtatás részleteiért, hogy minden zökkenőmentesen haladjon.
Imádkozzatok értem is, hogy ezt az új munkát el tudjam végezni, az Úr adjon bölcsességet és képességet hozzá.

Miközben Miriammal és Nurgullel beszélünk az Istennek emberre vonatkozó tervéről, és folyamatosan olvassuk az Ószövetséget, egyre inkább megbizonyosodom annak igazságáról, amit lelki atyámtól többször is hallottam: amikor azon a sínen haladunk, amelyre az Úr helyezett bennünket, Ő olyan erőforrásokkal lát el, képességekkel ruház fel, amelyek saját erőnket, tehetségünket meghaladó dolgok elvégzésére is képessé tesznek. Ezt ékesen példázza az Ábrahám, Sára, Mózes, Józsué, Dávid... stb. élete.
A bibliafordítás erőm és képességem fölötti munkájára nézve ez egy nagyon jó példa.
Köszönöm, hogy imádkoztok Miriamért és Nurgulért.
Az Úr bőséggel megáldotta Miriamot. A tanulmányaiban elért eredményei alapján első fokozatú ösztöndíjat fog kapni. A szülei arra is ösztönözték, hogy jelentkezzen párttagnak (ide csak a legjobbakat veszik fel a párt tagjai közé), és miután felkészítő alkalmakon vett részt, végül is úgy döntött, hogy nem megy el a felvételi vizsgára.
A párttagság itt, ebben az országban nagyon sok előnnyel jár (főleg a munkahelyeken érezteti hatását), azonban a felvételkor meg kell hogy tagadják Istenbe vetett hitüket, majd pedig eskütétellel elkötelezik magukat az egyetlen és csalhatatlan pártnak. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Miriam nemet tudott mondani a csábító ajánlatnak.

Nurgullel is csoda történt, amikor Izsák feláldozásának a történetéről és annak jelentéséről társalogtunk. Beszélgetésünk végén Nurgul azt mondta, hogy hisz az Úr Jézusban és el akarja fogadni Őt megváltójának. Elmesélte, hogy kiskorában a szülei egy tanítót fogadtak számára, aki muzulmán teológiát végzett. Ez a diák azt tanította, hogy minden prófétában és minden szent könyvben hinniük kell, melyeket Isten küldött. Elámultam ennek hallatán, mert a legtöbb itteni muzulmán azt hirdeti, hogy nem szabad a Bibliát olvasni, nem szabad senki másban hinni, csak Allahban és az ő prófétájában, Mohamedben. Most megértettem, hogy miért nem jelentett Nurgul számára akadályt az, hogy a Bibliából olvastunk.
Azt is közölte velem, hogy miközben a muzulmán hitről szóló könyveket olvasta, nagyon összezavarodott, és úgy érezte, hogy bármit tesz, bűn.
Imádkozzunk érte továbbra is, hogy az ellenség ne lopja el a szívébe vetett magot, hanem meggyökerezzen és növekedjen benne.

Balázs Zsuzsa

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél