Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hoogstede

Templombelső - Hoogstede

Jelentkezés a programra itt >>>

2018. szeptember 28. (péntek) – október 3. (szerda)

Hoogstede-i református testvérek látogatgatnak hozzánk lelkipásztoruk vezetésével

Tervezett program:

Szeptember 28. péntek

19.30 óra
Ferihegy érkezés

Szeptember 29. szombat

8.30 óra
Gyülekező Békásmegyeren

Visegrádi kirándulás autóbusszal

Szentendrei városnézés

Ebéd (kiránduláson)

15.00 óra
Csillaghegy: Almás Pite fesztivál

Csillaghegy: Biblia kvíz

19.00-21.30 óra
Romkocsma látogatás fiatalokkal

Szeptember 30. vasárnap

10.00 óra
Istentisztelet Csillaghegy, igét hirdet: Hermann Teunis

12.00 órától
Ebéd családoknál

Pest-Buda séta

Nosztalgia villamos

Legenda hajó

Október 1. hétfő

8.30 óra
Gyülekező Csillaghegy

Kálvin tér (református templom)

Ráday Biblia múzeum, Egyházkerületi székház

Ebéd

15.00 óra
Parlament és belvárosi séta

Október 2. Kedd

8.30 óra
Gyülekező Békás

Láthatatlan kiállítás

Bazilika

Rozsa fagyi

Könnyű ebéd

Széchenyi fürdő

18.00 óra
Búcsú vacsora Trófea étteremben

Október 3. szerda

6.00 óra

Ferihegy, hazautazás

 

 

*********         *********         *********

Hoogstede-i református gyülekezet lelkészének karácsonyi köszöntése:



Kedves Testvérek az Úr Jézus Krisztusban!

Ezúton küldjük Nektek szívélyes üdvözletünket Hoogstedeből. Hálatelt szívvel tekintünk vissza a 2017-es esztendőre, több okból is:
- Idén, a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából emlékeztünk a reformáció maradandó jelentőségére, amely a maga korában megújítóan hatott mind az egyházi életre, mind pedig a saját keresztyén életünkre.
- Szeptemberben találkoztunk mindkét budapesti gyülekezetbéli vendégeinkkel, akikkel közösen tekintettünk vissza a testvérkapcsolatunk elmúlt 25 évére.
- Októberben és novemberben felújítottunk a templomunkat és az ünnepélyes átadó Istentiszteletre december 3-án kerülhetett sor a megszépült falak között. A megújult templomunkról készült képeket a megküldött leporellón láthatjátok. Szívből köszönjük azokat a köszöntéseket és jókívánságokat, amelyeket ennek alkalmából Budapestről érkeztek.
- Azért is hálásak vagyunk, hogy az elmúlt év folyamán számos alkalommal megtapasztalhattuk egyen egyenként és gyülekezetként egyaránt az Úr áldásait és megtartó szeretetét.
Ugyanakkor tudjuk, hogy a világon sok aggódó ember van, pl. Szíriában, Ukrajnában és számos más országban, ahol zavargások vannak; látjuk a szükséget szenvedő menekülteket, akik segítséget keresnek; és aggódunk a világunkban az idegenekkel szembeni növekvő félelem jelei miatt. Mindezt és még ennél is sokkal többet vigyünk imádságban az Élő Úr elé.
Az elkövetkező esztendőre a Jelenések könyve 21,6 igeversét választottuk vezérigének: „És ezt mondta nekem: Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” Ebben van benne az értékes ígéret számunkra és minden ember számára, miszerint Isten a jövőben is jóléttel akar megajándékozni minket.
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Isten gazdag áldását kívánjuk a 2018-as esztendőre!
Szeretettel köszöntünk benneteket Hoogstedeből a presbitérium nevében:
Hermann Teunis

 

 

HOOGSTEDE-I FOTÓFAL VAN KÉSZÜLŐBEN


Kedves Testvérek!


A Hoogstede-i Óreformátus Gyülekezettel fennálló testvérkapcsolatunknak idén ünnepeljük a 25. évfordulóját. Erre a jeles alkalomra a német testvérek egy különleges ajándékkal készülnek, amelynek elkészítésében a magyar, csillaghegyi és békási testvérek aktív közreműködésére is számítanak. 
Egy olyan fotófal elkészítésén dolgoznak, amely feldolgozza az elmúlt 25 közös év közös pillanatait, élményeit. Ezért kérjük a Testvéreket, hogy gyűjtsék össze régi fotóikat, amelyeket szívesen megosztanának, és küldjék el 2017. május 30-ig a szednelli@gmail.com címre. Tárgy mezőbe írják be: 'Hoogstede Fotófal'. A fényképeken / fényképekhez világosan adják meg a felvétel időpontját, helyszínét, képen szereplők nevét.
Amennyiben a képek papír alapon állnak rendelkezésre, akkor is e-mailben jelezzék, hogy egyeztessünk egy időpontot az átvételéről a digitalizáláshoz.

*******************************************************************

 

2016. szeptember 23 (péntek) – 26. (hétfő)

Hoogstede-i református testvérek látogatgatnak hozzánk lelkipásztoruk vezetésével


Segítséget kérünk
1, pénteken a terítéshez, mosogatáshoz, takarításhoz. Jelentkezni lehet a gyülekezeti e-mailon.
2, vasárnap délután a szeretetvendégséghez süteményt, és konyhai segítséget szívesen fogadunk!

A tervezett program:

Péntek délelőtt: érkezés a repülőtérre, onnan utazás Csillaghegyre
Péntek ebéd: Csillaghegyen a gyülekezeti teremben a Hoogstede-i vendégek részére
Péntek délután: séta a belvárosban, késő délután fürdő látogatás, visszaérkezés Csillaghegyre
Péntek este: vacsora a vendéglátóknál

Szombaton: német vendégeink a békásmegyeri gyülekezettel közösen megy Ócsára kirándulni, hazafelés városnézésen vesznek részt

Vasárnap délelőtt: istentiszteletek Csillaghegyen és Békásmegyeren
Vasárnap ebéd: a vendéglátóknál
Vasárnap du. 3 órától 5-ig: közös program Csillaghegyen
Vasárnap du. 5 órától a fiatalok (vendégek és kísérőik) belvárosi sétán vesznek részt, az idősbbek a vendéglátókkal töltik az estét
Vasárnap vacsora: a vendéglátóknál

Hétfő délelőtt: közös program Békásmegyeren
Hétfő ebéd: Békásmegyeren a vendégek részére
Hétfő du.: indulás a repülőtérre, elutazás

 

 

*****     *****     *****

Hírek Hoogstede-ből - 2015. augusztus
Cserediák kapcsolat épül Csillaghegy-Hoogstede között
Kérjük Isten gazdag áldását erre a bimbózó kapcsolatra, és ezzel egy hosszú távú baráti és gyülekezeti kapcsolata alapjainak a letételére! A sikeres családi 'csereprogram' jó például szolgálhat a vállalkozó kedvű családok számára. Isten áldja meg a német testvéreket nagylelkű vendégszeretetükért és befogadásukért!

Új lelkész Hoogstede-ben ...

Ahogyan arról már korábban említést tettünk, 2015. tavaszán Christoph Heikens Tiszteletes elbúcsúzott Hoogstede-től, így a gyülekezet azóta kutatott új lelkész után. 2015. júliusban találtak rá a megfelelő jelöltre, Hermann Teunis Tiszteletes személyében, akinek a presbitérium július 26-án felajánlotta a hivatalt. Teunis Tiszteletes születése szerint a Hoogstede-i Közösség tagja, gyakorlatilag azonban a szomszédos Eimlicheimer-i Gyülekezet tagja volt. Tanulmányai végeztével az ostfrieslandi Irhove-i Gyülekezet lelkésze lett. 2015. augusztus 09-én osztották meg velünk is az örömhírt, miszerint Teunis Tiszteletes elfogadta Hoogstede felkérését, és 2015. őszén fog hivatalba lépni.

Adjunk hálát a Istennek, hogy meghallgatta a Hoogstede-i testvéreink imádságát, és Lelkészt küldött hozzájuk a gyülekezet vezetésére!

 

Hurrá, utazunk!

Több, mint 20 éves múltra visszatekintő testvérkapcsolatunk ápolásának keretében, az idei évben ismét a magyar csapat kel útra, látogatást tenni a holland-német határ mentén. Történetünkben először, az idei évben repülővel fog utazni a békásmegyeri-csillaghegyi, 20 fős delegáció. Augusztus 19-én hajnalban fogunk gépre szállni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan a járatunk egészen Dortmundig repít bennünket, alig két óra leforgása alatt. Itt fognak várni bennünket német testvéreink, akik azonnal egy kis kirándulásra visznek bennünket. Az előttünk álló napokban színes és gazdag programok, életre szóló élmények, nagyvonalú testvéri vendégszeretet és valódi testvérközösség megélésében lesz részünk. A közös áhítatok és biblia foglalkozások alkalmával a „Mi Atyánk ..."-kal, mint mindannyiunk közös imádságával fogunk részletesen foglalkozni, hogy azt ne csak automatikus mondjuk, hanem a sorok mögé nézve szívünkből átélhessük. Az érzékeny búcsúra augusztus 24. hétfő korahajnali óráiban fog sor kerülni, ezt követően pedig kis csapatunk a délelőtti órákban fog landolni Ferihegyen...

Isten áldja az utazókat, és a német-magyar testvérek közösségét!
Szederkényi Kornélia (testvér gyülekezeti kapcsolattartó)

 

2015. augusztus 20. hetében: Látogatás Hoogstede-be

2015-ben a magyar reformátusok látogatják meg a testvérgyülekezet tagjait. A látogató csoporthoz lehet csatlakozni! Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik a következő évben maguk is szívesen fogadnának német vendéget, vendégeket.

 

kirándulás vendégekkel

Közös dunántúli kirándulás csoportképe - 2014.

Gyülekezetünk, a békásmegyeri refomátusokkal közösen, rendszeres kapcsolatot ápol a Hoogstede-i (Németország) egyik református gyülekezettel (Evangelisch-altreformierte Kirchengemeinde Hoogstede). Évente történnek többnapos látogatások a gyülekezetek tagjai részéről. Csillaghegyen Szederkényi Kornélia tartja ébren ezt a szép eseménysorozatot. Alább az általa fogalmazott felhívás található. Honlapunkon külön menüt kapnak a Hoogstedei-i utazással, és gyülekezettel kapcsolatos hírek.

2014. október 2. – 2014. október 8.
HOOGSTEDE-I REFORMÁTUS TESTVÉREK LÁTOGATÁSA

 

Csillaghegyi információ a szervezéshez:

Német testvéreinket, békási testvéreinkkel együtt 2014. szeptember 5-én, vasárnap 16 órától látjuk vendégül Csillaghegyen, a gyülekezetünkben. Szeretnénk az együttlét alkalmából a kávéházban szokásos dolgok mellett, hidegtál jellegű hústállal és salátával megvendégelni mindazokat a testvéreinket, akik részt vesznek ezen a közös együttléten.
Ezért kérem, hogy aki ebben közre tud működni úgy készüljön, hogy hozzon magával akár süteményt, akár egy hústálat, vagy salátát 15:30 körül. Kb 40-50 főre készülünk.
Aki segíteni tud, vagy bármit hozna kérem, hogy jelezze nekem akár telefonon akár emailban, hogy tudjuk mire számíthatunk
Köszönöm azoknak akik már jelentkeztek.
Minél többen vegyünk részt az alkalmon. Ritkán adódik, hogy kedves német és békási testvéreinkkel tölthetünk el egy délutánt együtt.

Áldás, Békesség!

Ligeti Zsuzsa

 

2013-as események:

hoogstede_plakát


Kedves Testvérek!

Örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy idén mi utazunk ismét Hoogstede-ba
2013. augusztus 12 (hétfő) - 20 (kedd) között.
Az utazás gondolatköre idén a 450. éves Heidelbergi Káté köré fog fűződni.
Kérem, osszátok meg az információt és a jelentkezést a csillaghegyiek részéről én várom.
Kérem, a jelentkezők adják meg a teljes nevüket, telefonszámukat, e-mail címüket. (Ha egy családból többen jönnének, akkor mindenki nevét kérem megadni!)


Áldás, békesség!
Kornélia

Fontos információk!

Sikerült jó buszos ajánlatot találni és szép és kényelmes buszt (34+2 fő) hozzá. 24 főből áll a csoportunk (16 fő Békásmegyer, 5 fő Csillaghegy, 3 fő Dunamocs),Prága - Drezda útvonalon megyünk és jövünk. Nagyobb szünetet odafelé Prágában és Eisenachban, Wartburg várában (Luther számüzetésének és az Újszövetség németre fordításának helyszíne), visszafelé Lutherstadt-Eislebenben (Luther szülővárosa és halálának helyszíne) és ismét Prágában tartanánk. A buszköltség az útvégi elszámolásnál derül ki, de a kalkuláció szerint belül marad az eredetileg általam hirdetett 40.000 Ft határon.A belépődíjak ezen kívül értendők.

Utas és balesetbiztosítást mindenki egyénileg köt.

Közbenső szállást oda és vissza cseh területen, a német határ előtt találtam Usti nad Labem-ben 2 ágyas szobában reggelivel 15 EUR/fő/éjszaka tarifával,ez 9.000 FT alatti összeg.

Örülök annak, hogy minden elrendeződik és nemsokára egy szép útra indulhatunk együtt.
Ha bármi kérdésed adódik, kérlek írj, vagy telefonálj. Augusztus 4.-én, vasárnap istentisztelet után szeretettel várom rövid megbeszélésre az utazókat,akik szívesen eljönnek, vagy kérdésük van.

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 95, összesen: 931625

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.