Cikkek

Tábori beszámolók

Garai gyermektábor


Immáron második alkalommal rendeztük meg garai gyermek-táborunkat. Buszunk július 17-én gördült be a református üdülő mellé, ahol két kiskutyával többen várták érkezésünket. Tavalyról megszokott kecskebékáink hiánya meleg, száraz időt jelzett előre. Másnap reggel a vérszomjas szobavizit után indult a kincs-keresés, bár a mi esetünkben a kincsek fejtörők voltak, melyek a heti témából egy fontos igazságot emeltek ki: "Bartimeus hitte, Jézus a megígért Messiás-. De e történetet nemcsak hallottuk, hanem érezhettük, tapasztalhattuk a saját bőrünkön. Bekötött szemmel közlekedve megéreztük mennyire hátrányos helyzetben éltek és élnek ma is a vakok. A történet eljátszásával mi is a jerikói forgatag szereplőivé válhattunk, de arra is rájöhettünk, hogy azóta nem sok változott, hiszen ma is kiálthatunk hittel Jézushoz, akinek van hatalma minket meggyógyítani, Hozzá, aki Budapest zaján át is meghallja az övéi kiáltását. Az alkalmak mellett minden napra más program jutott. Kirándultunk Bajára, csapatversenyben próbálhattuk ki magunkat. De idén sem maradhattak el a nagy sikert aratott merített papír és gyertyakészítés az alapítványnál dolgozó fogyatékkal élőkkel, táncház és a vízipisztoly csata. Utolsó este csoportok előadása mellett finomságokkal is megörvendeztettük egymást, hiszen kicsik és nagyok egyaránt szorgoskodtak az ételek elkészítésében. A hazaindulás napján már mindenki díjával a nyakában térhetett haza szép emlékekkel és, reméljük, lelki növekedéssel.
Deme Krisztina

Napközis hittantábor

Idén augusztusban is megrendezésre került Keresztúron az immár 5. évét ünneplő napközis hittantábor, melyet Csordás Klári és férje, János hívott életre.
Reggelente kb. 25 gyermek gyűlt össze a gyülekezet asztalainál, hogy elfogyasszák az asszonytestvérek által elkészített reggelit. Óvodástól-felsősig mindenféle korosztály képviseltette magát az alkalmakon, amelyek bontásban zajlottak. A reggelit áhítat követte, majd csendes beszélgetés, elmélkedés következett. Idén Dániel könyvét tanulmányozták a gyerekek. A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén is indult biciklis csapat, hogy felfedezze kerületünk szépségeit, így jutottak el a gyerekek a Naplás tóhoz és a Kiskárosi horgásztóhoz. Az ebédet strandolás követte, s bár az idő nem volt felhőtlen, mégis a lubickolás volt a hét slágere. A napot áhítat és finom uzsonna zárta. A hetet pénteken délután egy, a szülőkkel eltöltött alkalom zárta, ahol a gyerekek megkísérelték bemutatni, hogy mi történt velük a héten.
Gyermekek és segítők egyaránt elmondhatjuk, hogy jól telt a hét, s kíváncsian várjuk a 6. hittanos tábort!
Kelemenné Marcsu

"Jungle Jamboree" - Angol napközis tábor Keresztúron

Idén első alkalommal tartottunk Keresztúron angol napközis tábort, a Szentírás Szövetség szervezésében. A tábor témája a dzsungel volt, amit a dekorációval és a programokkal igyekeztünk megidézni.
A napi programban szerepelt reggeli torna, ének tanulás, kézműves foglalkozás, kiscsoportos beszélgetés, bibliai aranymondások megtanulása, kvíz és sok játék. A bibliai tanítás keretében közösen dolgoztunk fel részeket Lukács evangéliumából
A táborban 23 gyerek vett részt, akiknek három csoportban zajlott az angol oktatás. A nyelvórákat és a foglalkozások egy részét két angol lány - Katie és Lydia - tartotta, így a igazán gyakorolhattuk a nyelvet és a kommunikációt. Ízelítőül álljon itt egy a napi aranymondások közül:
Do everything without complaining, so that you may become pure. (Philippians 2:14)
Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy tiszták legyetek. (Filippi 2,14)
Ritter Vera

Csendeshétvége, Velence

Csendeshétvégét szervezett a (lélekben) fiatal felnőttek bibliaórájának csapata, idén ősszel, október 6-8-ig Velencére.
Gyülekezetünk nem először járt erre, ifjaink pár évvel ezelőtt többször is pihentek itt. Péntek délután a 40 fős táborhelyre kb. 38-an érkeztünk. Örömmel láttuk a tűzrakóhellyel felszerelt füvesített nagy udvart, a szépen felszerelt konyhát. A tábort közös vacsora nyitotta Péter szavaival: "Uram, kihez mehetnénk?-(Jn.:68). Azután ismerkedős, ’Hogy vagy?’ beszélgetés kezdődött. Szombat délelőtt nagyszerű hajókiránduláson vettünk részt, körbehajókáztuk a Velencei tavat. Az élményt csak tetőzte a gyönyörű napsütés, amely fittyet hányt meteorológusra és naptárra, s amely egyébként elkísért bennünket egész hétvégén. Délután a Bence-hegyre látogattunk föl, ahonnan nagyszerűen belátni a Velencei tavat. Az este tűzgyújtással és sok-sok énekléssel telt. A másnap délelőtti istentiszteleten a helyi lelkész Pápai Szabó György prédikált, s a mi rögtönzött kórusunk énekelt hegedű és gitárkísérettel. Ebéd után ’morzsaszedegetés’ gyanánt mindenki egy szóba sűrítve elmondta, mi volt számára legfontosabb élmény a hétvégén. Ilyen szavak hangzottak el: megismerés, billenés, éneklés, harmónia. Délután sötétkék felhők kezdtek gyülekezni az égen, ezzel is mintegy jelezve, a hét véget ért. Hazautazáskor mindenkinek fájt egy kicsit a szíve, mert nem csak a háztól, nem csak a nyárutótól búcsúztunk, hanem egy Isten közelségét megérző, kovácsolódó közösségtől is búcsúztunk.
Isten tegye áldottá ezt az együttlétet.
Kelemenné Marcsu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél