Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Kötetek

0.1 Kiadvány – Tájékoztató (Dia)
A Kiadvány - Tájékoztató kötet ismerteti a 2020 évi második közreadás részeit, mint:

  • Bevezetés,
  • Kötetek,
  • Függelék részében:
  • - Betűrendes énekjegyzék,
  • - Szerző- és forrásmutató,
  • - Jelmagyarázat,
  • - Használat,
  • - Nyomtatás,
  • - Énektanulás,
  • - Felhasználhatóság.

1.0 Kötet – Életrajz, képek (Dia)
Az 1. kötet egy rövid életrajzi összefoglaló, mely képekkel illusztrálva mutatja be Dr. Czakó Jenő (1901-1958) életét és felsorolja írásait. Formátuma: Dia (1024x768);
A közreadó honlap Czakó Jenő dr. életéhez tartozó képeknek külön is helyet ad.
Jelen 2020 évi második kiadás az életrajz, illetve képalbum előtt tartalomjegyzéket is közöl.

2.0 Kötet – Énekvers szövegek (Dia)
A 2. Kötet a szerző kézirat füzetéből vett és általa írt, fordított, ill. komponált művek szövegét és adatait tartalmazza,
továbbá ez a 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.
Ez a szövegkönyv támogatja szavak keresését is az énekversek szövegében, ellentétben a kottás énekgyűjteménnyel, ahol a szöveg szótagokra tördelt. A szövegkönyv hasznos lehet lelkészeknek, gyülekezeti munkásoknak adott témájú énekek keresésére, ha ügyesen választják meg a témához illő keresőszót. De az egyházi ének szakembereit is segítheti adott szempont szerint éneklésre alkalmas énekek kiválasztásában. Formátuma: Képernyő/Dia (1024x768). Jelen 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.

3.1 Kötet – Kottás énekversek + Igeversek (Dia)
A 3.1 Kötet a 2. Kötet kottás változata. 80 éneket tartalmaz, ebből 25 kánon. A gyűjtemény énekkedvelő hívek, gyülekezetek részére megtekintés, meghallgatás, tanulás céljából készült a képernyő, kivetítő dia formátumára optimalizálva, (1024x768) képpont méretben.
A 3.1-es változat az énekművekhez kapcsolódó bibliai igeverseket is tartalmazza.
A kottás művekhez meghallgatható MIDI hanganyagot is csatoltunk a tanulás elősegítésére, elhárítva a kottaolvasási nehézségek akadályait is.
Ez a 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.
Amennyiben bármi okból a PDF-be épített hangzó anyagot nem tudná megnyitni és meghallgatni, arra az esetre külön is mellékeljük egy becsomagolt, itt letölthető: 6.0-Hangzo enekek_MIDI.ZIP nevű fájlban a hangzó MIDI fájlokat.

3.2 Kötet – Kottás énekversek + MIDI hanganyag (Dia)
A 3.2 Kötet a 2. kötet kottás változata. 80 éneket tartalmaz, ebből 25 kánon. A gyűjtemény énekkedvelő hívek, gyülekezetek részére megtekintés, meghallgatás, tanulás céljából készült a képernyő, kivetítő dia formátumára optimalizálva, (1024x768) képpont méretben.
A 3.2-es változat az énekművekhez kapcsolódó bibliai igeverseket már nem tartalmazza.
A kottás műveihez meghallgatható MIDI hanganyagot is csatoltunk a tanulás elősegítésére, elhárítva a kottaolvasási nehézségek akadályait is.
Ez a 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.
Amennyiben bármi okból a PDF-be épített hangzó anyagot nem tudná megnyitni és meghallgatni, arra az esetre külön is mellékeljük egy becsomagolt, itt letölthető: 6.0-Hangzo enekek_MIDI.ZIP nevű fájlban a hangzó MIDI fájlokat

3.3 Kötet – Kottás énekversek – Füzet (A5)
A 3.3 Kötet is a 2. kötet kottás változata. 80 éneket tartalmaz, ebből 25 kánon. A gyűjtemény énekkedvelő hívek, gyülekezetek részére készült, A5-ös formátumú füzet kinyomtatása és a füzetből éneklés céljából. Ezért ez meghallgatható (hangzó MIDI) anyagot nem tartalmaz.
A füzet oldalaira két dia került egymás alá.
A füzetet 30 db A4-es ívre, kétoldalasan, egyben nyomtassuk ki. - Az első 5 ívet középen hajtsuk félbe, majd V alakban úgy foglaljuk egymásba, hogy a helyes oldalrendben lapozható füzet jöjjön létre. - Ismételjük a műveletet 5 ívenként, amivel további 20 oldalas füzetek jönnek létre, mígnem a maradék 5 (vagy kevesebb) ívből is füzet lesz. A füzeteket oldalszámozásuk rendjében kell egymás után úgy sorba rendezni, hogy egybekötve könyv legyen belőlük. Az első és utolsó füzet legelső, illetve legutolsó oldalát az elülső, illetve hátsó borító lapjához lehet ragasztani a strapabíróbb használat érdekében. De a bekötést akár könyvkötőre is bízhatjuk.
A nyomtatáshoz részletes információ található még a 0.1 Kiadvány - Tájékoztató kötet Függelék részében a Nyomtatás fejezetben.
Jelen 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.
A PDF fájlok megtekintésére az ingyenesen hozzáférhető AdobeReader program használatát javasoljuk.
Ez támogatja a beépített hangzó MIDI fájlok lejátszását is.

4.1 Kötet – Ihletett változatok + MIDI hanganyag (Dia)
4.1 kötet az énekgyűjtemény kiegészítő kötete, olyan művekkel, melyeket dr. Czakó Jenő valamely műve nyomán, műve által ihletvemás szerzők, más változatban írtak (át), de forrásukat tekintve Czakó Jenő dr. valamelyik művéhez köthetők. Erre azért voltunk figyelemmel, mert több egyházzenei kiadványban művei megmásítva, illetve hiányosan vagy tévesen dokumentálva jelentek meg. A más változatok bizonyára a jobbítás szándékából születtek, de ilyenkor illene feltüntetni a forrást is, amely nyomán az új változat készült. A tárgyilagos dokumentáláshoz tartozna még az is, hogy ha valaki az igazítás, jobbítás igényével nyúl egy másik szerző művéhez, az a változatához bátran adja a nevét is. Ilyen hiányosságok elkerülését ösztönzendő, gyűjtöttük össze a Czakó Jenő nyomán ihletett változatokat is. Formátuma: Képernyő/Dia (1024x768).

4.2 Kötet – Ihletett változatok – Füzet (A5)
A 4.2 kötet, a 4.1 kötet füzet változata, mely nyomtatás céljára készült, épp úgy, mint a 3.3-as kötet. Hangzó MIDI anyagot nem tartalmaz.
Nyomtatása is azzal azonos módon végzendő, különbség csak a kisebb terjedelemből adódik. Formátuma: A5-ös füzet A4-es ívekre nyomtatva.
A nyomtatáshoz részletes információ található még a 0.1 Kiadvány - Tájékoztató kötet Függelék részében a Nyomtatás fejezetben.
Jelen 2020 évi második kiadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.

5.1 Kézirat füzet – (Fakszimile)
Az 5. kötet csoport a 2020 évi második kiadástól lett a közreadás része, ami a 2014 évi első kiadásban még nem szerepelt.
Az 5.1 kötet, Czakó Jenő kézirat füzetét elsőre „fakszimile" másolatban közli, ami azonban így is hasznos forrás lehet karvezetők, kántorok, kutatók számára. A közreadás nem csak bárki részére ad hozzáférést már a feldolgozása előtt is, hanem a szerzői kézirat füzet feldolgozását is előkészíti.
Az már látható, hogy a feldolgozásban összesen 174 szerző-/forrás és 212 név (kezdősor, cím) adatát, 170 mű (37 kánon, 117 harmonizált, 20 egyszólamú mű) adatát kell kezelni. Az első kiadás az egyszólamú műveket szinte teljes számban (1-80) felölelte, de a harmonizált művek jó részét idáig csak a kézirat füzet őrizte. A feldolgozás során tehát az esetleg eddig kiadatlan, illetve közreadásra érdemes harmonizált műveket kell még csokorba szedni. 21 művet Czakó J. harmonizált. Sajnos sok (72) műnél nincs dokumentálva a harmónia szerző személye.
Ez a 2020 évi közreadás tartalomjegyzéket, valamint szerző- és forrásmutatót is közöl.

Ebbe a tárgykörbe tartoznak még a füzettel együtt előkerült, egyéb források is, mint:
Kék énekfüzet"; „Evangéliumi kánonok"; Révészné - „Új énekek"; és Ádám Jenő - „Harmonizált művek" című források.
Ezek közlése is indokolt lehet itt „fakszimile" másolatban, további 5.12 - 5.15 kötetszámokkal jelölve.

5.2 Harmonizált művek + MIDI hanganyag (Dia)
5.3 Harmonizált művek – Füzet (A4)
Az 5.2 és 5.3 kötetek a kézirat anyagot feldolgozó, kiválogató, nyomdai kivitelű, harmonizált műveket tartalmazzák majd, ha elkészülnek.
Ide soroljuk azokat a műveket, melyeket maga Czakó Jenő dr. harmonizált, vagy amiket Czakó Jenő olyan művéhez, melyben ő a szöveg vagy dallam szerző, más harmonizált. Ezek kórusművek vagy zongora letétek, melyeknek kórusok, kántorok vehetik hasznát.
Közreadásukat az előbbiekhez hasonlóan tervezzük:
Az 5.2 kötetet + MIDI hanganyaggal, (Dia) képernyőre, kivetítőre.
Az 5.3 kötetet - Füzetben (A4) nyomtatható formában.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 20, összesen: 28635

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.