Cikkek

Gyermektábor Novajidrányban

Június 25 és 30 között Novajidrányban táboroztattunk 33 gyermeket. Illés próféta történetének feldolgozását végeztük el, a Királyok első könyve 18-21 fejezet, valamint a II. könyv 2. fejezete alapján. Minden napnak volt - a történethez kapcsolódóan - egy vezérgondolata: Isten gondoskodik rólad, Isten hall téged, Isten megért téged, Isten igazságot tesz, és Isten haza visz.

A hét kiemelt igéje, aranymondása a Zsolt 118:6 volt: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nékem.
A kiemelt gondolatokhoz kapcsolódóan énekeket tanultak a tanulók, amiről hazatérve számot is adtak: Jöjj, mondjunk hálaszót, Új szívet adj, Jöjj, Izráel, Ne félj, Az úrtól béke tereád, Eldőlt a szívemben, Csak nyisd ki a szíved, Ne csüggedj lelkem, Áldásoddal megyünk...
A délutánok idején a nagy hőség ellenére - sikerült kirándulásokat tenni a környékre. Kisvasúttal felmentünk Lillafüreden túl Garadnáig, megnéztük a boldogkőváraljai várat, Regéc várát, jártunk Vizsolyban és Göncön. Hazafelé útba ejtettük Telkibányát. Hisszük, hogy sok élménnyel gazdagodtak a gyermekek, és reménykedünk, hogy az elvetett mag jó talajba hullt. A lelki táplálék mellé Isten gazdagon gondoskodott a testi táplálékról is.
Szeretettel megköszönünk minden adományt, a táborért mondott imádságokat, és köszönjük Istenünknek ezt az elkészített áldott alkalmat a tanításra, nevelésre.
A táborban szükséges munkát végezték: Nagy György lelkész, felesége Anett tiszteletes asszony, Konczné Jeszenszky Éva, Banda Istvánné, Földvári Zsuzsanaa tanárnők, Nagy Sándorné és Losonczi Léna. Segítőnk volt két ifis is: Tódi Melinda és Antal Zita.
Losonczi Léna

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél