Cikkek

Legutóbbi számunk óta történt:

- Június 5-én a Hú-Ha, az Ifi, a Fiatal Házasok köre és a Gedeon Társaság közös családi délutánt szervezett Tiborszállásra.


-A Nőszövetség asszonyai Debrecenbe kirándultak autóbusszal. Az országos Nőszövetség nyári konferenciáján is többen képviselték gyülekezetünket. Szeptember végén a Nőszövetség szervezésében Tivadarra készülnek gyülekezetünk asszonyai egy egész napos csendes napra.
-június 11-én az egyházmegyei missziói napon 32 gyülekezeti tagunk vett részt.

-június 12-én délelőtt az újtelepen tartottunk ovis tanévzárót, délután pedig a hitoktatásban résztvevő gyermekeknek hittanos tanévzárót.

-június 18-án Kálvin János Általános Iskolánk diákjai szolgáltak gyülekezetünk közösségében tanévzáró ünnepi istentisztelet keretében, melyet a Szamos Televízió is közvetített. Az igehirdetés szolgálatát nt. Bartha Gyula esperes úr végezte.

-június 25-én 3 kántorunk vett részt a Debrecenben megrendezett kántorképzős találkozón.

-június 30-án gyülekezetünk ifjúsága vett részt a Vásárosnaményban rendezett ifjúsági napon, melynek a témája a "Lelki nagytakarítás- volt.

-július 4-6 között a Kálvin János Általános Iskolában és annak udvarán rendeztük meg nyári gyermektáborunkat, melyen naponta mintegy 120 gyermek vett részt.

-július 7-12 között ifjúságunk kereste fel kerékpártúra keretében Szatmár-Bereg nevezetességeit. A túra a Prope flumina magna nevet viselte. /Nagy vizek mentén/

-július 19 és 23 között idén is megrendezésre került a Csillagpont ifjúsági találkozó.

-július 25-30 között 33 gyermek és 10 felnőtt részvételével rendeztük meg nyári hittanos táborunkat Novajidrányban. A gyermekek hazatértük után rövid műsorral szolgáltak a vasárnapi istentiszteleten a hét anyaga alapján.

-augusztus 1-én a presbiteri jelölő-, és választási bizottság megtartotta első ülését, készülve az idén sorra kerülő presbiterválasztásra.

-augusztus 14-én a két lelkipásztor szolgálatával kerül megrendezésre a presbiteri imanap, melyen együtt imádkozhattunk országunkért, egyházunkért, gyülekezetünkért.

- Augusztus 19-én Kossuth téri templomunk adott helyet annak a Nyírbátori Zenei Napok keretében megrendezett koncertnek, amelyen a Marosvásárhelyi Filharmonikus Zenekar és neves szólisták léptek fel.

- Augusztus 27-én délelőtt 9 órára iskolánk pedagógusai ismerkedő "Isi-zsúrra- hívják az első osztályba beiratkozott gyermekeket és családtagjaikat az iskola emeleti első osztályos tantermébe a Nagykárolyi út 5. sz. alá.

- Augusztus 28-án délelőtt 10 órakor Kossuth-téri templomunkban ünnepi istentisztelet keretében kerül sor a Kálvin János Református Általános Iskola tanévnyitójára. Iskolánk Isten kegyelméből 119 tanulóval az ötödik tanévét nyitja meg.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél