Cikkek

Énekkari kirándulás

Énekkarunknál már hagyománnyá vált, hogy minden évben részt veszünk egy kiránduláson, melyen egy-egy nevezetes várost, tájat látogatunk meg.

Ebben az esztendőben Szeged városába, és Ópusztaszerre kirándultunk.
Július 30-án 5 órakor indultunk Mátészalkáról autóbusszal, és 11órakor érkeztünk Szegedre. Városnéző túrán vettünk részt autóbusszal, mely a nagy meleg miatt igénybe vette szervezetünket, de a látottak kárpótoltak bennünket. Idegenvezetőnk bemutatta a város történetét. Elmondta, hogy építészetében a tiszai árvíz jelentős szerepet játszott, mert a földig rombolt várost, -külföldi segítséget is kapva- úgy építették újjá, hogy széles, egyenes utcái a mai kor követelményeinek is megfelelnek. A legrégebbi, ma is használatban lévő templom megtekintése után a fogadalomtételi templom /dóm/ teréről indulva, kétórás sétával folytattuk a város megismerését. Délután kb. 3 órakor jutottunk szálláshelyünkre, a Déri Miksa Kollégiumba. Innentől kezdve szabadfoglalkozás keretében ki-ki maga döntötte el, mivel tölti a nap hátralévő részét. Többen folytatták a város megismerését, és az elviselhetetlen hőséget hideg folyadékok fogyasztásával mérsékelték, mások az egyetem előtti téren fellépő dzsesszzenekart hallgatták. Voltak akik aludtak egyet, és csak később indultak útra és a Csárdáskirálynőt hallgatták meg a szabadtéri játékok előadásaként, és volt, aki a Dóm orgona bemutatójára fordította szabadidejét.
Másnap első közös összejövetelünk a reggeli áhítaton volt, ahol Mónus Béla nagytiszteletű úr Istentől kapott gondolatait hallgattuk meg, a napi igék válogatott versei alapján. Majd buszunkkal elindultunk Ópusztaszerre. Idegenvezetőnk elmondta a hely történelmét, és a múzeum kialakulásának történetét, majd megtekintettük a történelmi szoborcsoportot. Ezután a Feszty körképet csodáltuk meg, mely maradandó élménnyel gazdagított bennünket. A körkép megtekintése után az állandó kiállítások egy részét néztük meg, melyek múltunkról való ismereteinket gyarapították. A kiadós ebéd elfogyasztását követően haza indultunk. A nagy hőség ellenére is jó kedvvel, énekléssel érkeztünk haza.
Hálával köszönjük meg Istenünknek ezt a két szép napot, és a kirándulás szervezőjének áldozatos munkáját.
-egy résztvevő-



Nőszövetségi kirándulás Debrecenben

A Nőszövetség asszonyai autóbusszal kirándulni voltak Debrecenben. Megtekintették a Református Kollégiumot, a Déry Múzeumban a Munkácsy-trilógiát, énekeltek a Nagytemplomban, sétáltak a Nagyerdőn. Nagy örömükre Győri Márta is egész nap velük volt. Verssel, énekkel köszöntötték őt.
/L.L./

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél