Cikkek

Iskolánk hírei

Jótékonysági est iskolánkért


A Kálvin János Református Általános Iskola március 18-án rendezte meg immár 4. alkalommal a jótékonysági estjét.
Az est alapgondolata a Galata 5,22 volt: "A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.-
Az iskola tanulói a színpadon teljes létszámban megjelenve szívből előadott versekkel, énekekkel jelenítették meg, szóltak valamennyiről és ébresztettek gondolatokat a nézőkben. Diákjaink a sokszínű érdeklődésüket, tehetségüket, változatos, színes műsorszámokban mutathatták meg a közönségnek:
A népmesék fordulatos világát, humorát több versenyen is szép eredményeket elért tanulóink tolmácsolásában hallhattuk, megteremtve ezzel a vidám hangulatot már a műsor elején. Zenét tanuló tehetséges diákjaink-akik erre az alkalomra kamaraegyüttessé alakultak- a 370. dicséretet szólaltatták meg. Pompás díszletek között, színes korhű jelmezekbe öltözve nagy átéléssel, szerepükkel teljesen azonosulva mutatták be tanulóink a "Királyi mennyegző" c. színpadi jelenetet. A jókedv fokozásáról a 2. osztályosok néptáncfűzére, tánca gondoskodott, melyet a derűs hangulatú, modern formába csomagolt " Hallgatni arany" jelenet követett. Az est első részét az 5. osztályosok modern tánca zárta.
A műsor második részében a Debreceni Református Kollégium Énekkara, a Berkesi Sándor Liszt Ferenc-díjas karnagy által vezetett KÁNTUS bűvölte el a hallgatóságot csodálatos énekével.
Az iskola tantestülete és diákjai köszönetet mondanak mindazoknak, akik közreműködésükkel, jelenlétükkel, anyagi támogatásukkal hozzájárultak a jótékonysági est sikeréhez.
A rendezvény bevételét az iskola az udvarának korszerűsítésére használja fel.
Istené legyen érte a dicsőség!
Kertes Lászlóné - 4. osztályos tanítónő

Szolgálat Ópályiban

A Kálvin János Református Általános Iskola tanulói és mi, tanítók Isten iránti hálaadásunkat és szeretetünket abban fejezzük ki hogy időszakonként Mátészalkán kívüli gyülekezetekben szolgálunk énekekkel, versekkel.
Március 5-én vasárnap délután a 2. osztályos diákokkal együtt Ópályiban a Református Egyházközségben tettünk látogatást és vittük magunkkal az örömüzenetet.
A helyi gyülekezet nevében Veres Imre lelkipásztor és felesége köszöntött minket, vendégeket. Nagytiszteletű asszony prédikációjában kiemelte, hogy milyen csodálatos dolog, ha a gyerekek már ilyen korban az Isten szolgálatában állnak. Fontos, hogy hitüket nap, mint nap erősítsék. Erre jó példának emelte ki magát az iskolát, amelybe járnak.
Ezután az istentisztelet folytatásaként a gyerekek versekkel, énekekkel, az idősek számára jól ismert arany ABC-vel köszöntötték a gyülekezetet. A szülőkkel együtt szép számmal összegyűlt hallgatóság meghitten hallgatta a gyermekek bizonyságtételeit.
A lelki táplálékot követően mindenkit nagy szeretettel vártak a gyülekezeti teremben lévő szeretetvendégségre.
Hisszük, hogy ezeken az alkalmakon a Mennyei Atyánk áldása van, és szolgálatunk megerősíti az Ővele való kapcsolatot.

Balkánszkyné Oláh Erika 2. osztályos tanítónő

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél