Cikkek

Bibliaismereti verseny

Mátészalkán a Lorántffy Zsuzsanna Református Nőszövetség minden évben szervez valamilyen vetélkedőt, versenyt az iskolák hitoktatásban részt vevő tanulóinak. Volt már rajzverseny, ahova 128 db. rajz érkezett, s a legjobbakból kiállítást rendeztünk a gyülekezeti termünkben. Volt ének- és szavalóverseny, a múlt héten pedig bibliaismereti vetélkedő, melyen 48 gyermek vett részt 10 csapatban. Az állami iskolák tanulói éppúgy, mint a Kálvin János Református Általános Iskolába járók igen széles tájékozottságot mutattak a Szentírás ismeretéből mindnyájunk örömére. Élvezték a sok játékos feladatot, a rejtvényt, találós kérdéseket, példázatfelismerő képeket, a személyek, tárgyak, állatok kitalálását egyaránt. Elhangzottak szavalatok a Bibliáról, tanultak énekeket, igéket. Szívből énekelték együtt a szülőkkel a Nem hagyjuk el a Bibliát kezdetű gyermekéneket. A szervezők egy kis Biblia-kiállítással is meglepték őket. Érdeklődéssel tekintették meg a héber, latin és görög nyelvű kiadásokat a sok magyar nyelvű Biblia mellett.

A vetélkedő végén a Nőszövetség asszonyainak a szeretetvendégségével lehetőség nyílt a szülőkkel, felkészítő hitoktatókkal, lelkészekkel, tanárokkal való beszélgetésre is. A bőséges ajándékokról is gondoskodott az Úr. Kaptak könyveket, műsoros kazettákat, plüss játékokat, műanyag vonalzókat és édességet is az igés kártyák mellé.
Áldjuk a mi Urunkat, Istenünket minden alkalomért, melyet elkészít számunka. Ez az alkalom is jó volt arra, hogy ne szűnjünk meg imádságban hordozni gyermekeinket, és meg ne fáradjunk az értük való munkálkodásban.
Losonczi Léna -nőszöv. elnök

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél