Cikkek

Bizonyságtétel

"Ez az Én szolgám, akit támogatok,

az Én választottam, akiben gyönyörködöm.-
( Ézsaiás 42,1).

Megtiszteltetés volt számomra, mikor a Forrás hírlevél szerkesztő munkatársa felkért a bizonyságtételemre. Ezen kérésnek boldogan teszek eleget.

Ha múltamra visszatekintek a következőket tudom leírni. Református szülők harmadik gyermekeként születtem. Szüleim egyszerű, de tisztességes becsületes emberek voltak. Istenbe vetet hitüket mindig ápolták, és ebben a hitben neveltek fel bennünket. Odafigyeltek ránk, hogy az Istenhez vezető keskeny útról le ne térjünk. A dolgos hétköznapok után a vasárnap, Istennek szentelt nap volt mindannyiunk számára.

51. éve élek férjemmel boldog házasságban. Az Úr adott nekünk egy szeretőszívű, hálás gyermeket és két drága unokát. Őket is Istenbe vetett hitben neveljük. Isten több próbatétel elé állított. Volt két súlyos életmentő műtétem az elmúlt időszakban, és jelenleg is szívbeteg vagyok. A hitemet soha nem hagytam el, mindig azt mondtam: Uram, legyen, ahogy Te akarod.

A teljes Jézus Krisztushoz való fordulásom 1989 tavaszán történt, amikor férjemmel a harangozói állást elfogadtuk. A mindennapi Isten házában való ténykedésem és az ige hallása, amit a ma már két nyugdíjas lelkészünk szórt a gyülekezetünk szívébe, az én szívem ajtaját is megnyitotta a mi Urunk Jézus Krisztus végleges befogadására. Hálatelt szívvel köszönöm meg naponkénti kifogyhatatlan szeretetét, amivel elesettségemben igéje által újra meg újra megvigasztal. "Ne félj, mert Én veled vagyok, ne csüggedj, mert Én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.- (Ézsaiás 41,10).

Istenem igéje erőt adott a váratlan betegségek elfogadására. Elfogadtam, tudva azt hogy az áldott orvos ezt a betegségeket is a javamra fordítja az életemben. Már nem félek semmitől, hisz Ő fogja a kezem mindenkor. "De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.- (Ézsaiás 40,31). Igen. Erőm megújult futok, de nem fáradok el. A Bibliát mindennap olvasom a vezérfonal szerint. Mindig szól hozzám az Úr igéje által, és igyekszem követni parancsait.

A mi jó Atyánk alkalmasnak talált a presbiteri szolgálatra. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem lelkipásztoraimnak és a gyülekezet minden tagjának a belém vetet bizalmukat. E szolgálattal végzem a fogadalmam szerinti munkámat (beteglátogatást végzek családoknál, és a kórházban. Beteg úrvacsorai sákramentumok kiszolgálásánál a segítségére vagyok a tiszteletes úrnak. Keresztelésnél igés lapot adok a gyerekeknek és a szülőknek. Gyászolóknak őszinte részvéttel címmel, benne vigasztaló szavakat adok át. Ünnepnapokon igés kártyákkal köszöntöm a gyülekezeti testvéreket. Lakóhelyem környezetében a Jó Atyám segítségével beindíthatjuk a házi bibliaórákat is.)

Mindezen szolgálatok megtételéért hálát adok a mi Urunknak a kapott erőért, időért, naponkénti kegyelméért, szeretetéért, amit mindennap megtapasztalok, és a szeretett férjemnek a szolgálataimban való segítségéért és támogatásáért.

Lévai Mihályné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél