Cikkek

Csön csön gyűrű - arany gyűrű

Na neee! Hagyjatok már,5 éves koromban játszottam ilyet utoljára az oviban. Gondolom, megfordult a fejedben ehhez hasonló reakció és joggal teheted fel a kérdést, hogy hogyan kerül ebbe az újságba ilyesmi, pláne egy húsvéti számba, amely javarészt Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról szól?! Hadd nyugtassalak meg, hogy nem játszani fogunk, sőt az sem játék, amit most fogsz olvasni...


Mi a véleményed az ékszerekről? Szereted? Talán viselsz is magadon pár nyakláncot, karkötőt vagy gyűrűt? Mit jelentenek számodra? Értékek. Olyan értékek, amelyet mindannyian szívesen hordunk, lehet kedves barátunktól kaptuk, netán nagyszülőktől örököltük...Nagyon sokan már-már divatot teremtettek ezekből a kis csillogó díszekből.

Most szeretném mégis felhívni a figyelmed, számomra két roppant értékes ékszerre és arra, hogy mit is jelentenek nekem ezek valójában. Az egyik: a kereszt. Biztos rengeteg emberrel találkoztál már, akiknek nyakában ott lógott egy kis kereszt, rajta Krisztus megfeszített testével.

Sokan csupán hagyományból, vallásosságból, pusztán erkölcsi okokból viselik. Tisztában vagy, mit jelent a keresztet a nyakadban viselni? Neked nyílván nem lehet nehéz, hisz nem húzza a nyakad, mert alig van pár gramm az egész, de Jézus háromszor is elesett, mikor az övét cipelte. Miért? Mind a te, mind az én bűneimet azon vitte. Neked semmibe sem kerül, hogy a nyakadba teheted, Jézus az életével fizetett érte. Belegondoltál már csak egy kicsit is abba, milyen drága kincseket hordoz ez a kereszt? Valamennyiszer felveszed, felvállalod azt is, hogy miért van rajtad, vagy csak egy lesz a többi holmid közt?

A másik nagyon kedves ékszerem: a gyűrű, amelynek ugyancsak van ekkora értéke, mint a keresztnek, és hiszem, hogy a te életedben is az lesz. Legelső gyűrűmet még emlékszem, nagymamámtól kaptam konfirmációmra. Mára már eljutottam odáig, hogy tudom: Jézus olyan gyűrűvel ajándékozott meg engem, amelyet soha senki nem vehet el tőlem. Tessék? Micsoda? Jézustól gyűrűt kapni? Igen! Tudod, amikor átadod az életed Istennek, elfogadod Őt személyes Megváltódnak és megtérsz Hozzá, Atyánk hozzád is így szól: "Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával." (Hós.2,21.) Nem semmi, igaz ?! Remélem, kezd már derengeni, hogy az a "gyűrű", amit Isten szeretne ajándékozni neked, nem más, mint az Ő végtelen szeretetének és hűségének a jelképe. Van még valami: Kíváncsi vagy arra, Urunk mit vésett bele a kettőtök közös gyűrűjébe? Figyelj!: "Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen"(Jer.31,3.) Kell ettől drágább bizonyíték Jézus szeretetéről? Szerintem nem!

Jó, jó, eddig oké, de a jegyességhez két személy kell. Igen, igazad van! Gyakorolhatod is! Valahányszor újra és újra kifejezed Isten iránti szereteted, hűséged, odaadásod és tiszteleted, egy-egy "jegygyűrűt" húztál Jézus ujjára. Ezzel tudsz Neki a lehető legjobban örömet szerezni. Na, hogy állsz? Kész vagy elfogadni a gyűrűt és a keresztet? Bátran fogod viselni, vagy ha jönnek a viharok az életedben, próbatételek, akkor lehúzod, mint mosogatáskor?

Hadd buzdítsalak most arra, hogy ne utasítsd el ezeket a drága kincseket!!! Isten feltétel nélkül adja szívesen neked is! Nekem bevált:)

Hidd el, akkor leszel igazán értékes ékszer Isten kezében, ha nem fogod ezeket mások előtt szégyellni, és úgy fogsz ragyogni, mint egy valódi aranygyűrű-és kereszt!

Tódi Melinda

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél