Cikkek

VISZ

Mi is az a VISZ?


A Vasárnapi Iskolai Szövetség (VISZ) Gyermekevangélizációs Közösség 1989-ben alakult protestáns hitvallású felekezetközi egyesület, amelynek célja, hogy szóban és írásban eljuttassa a Magyarországon élő gyermekeknek a Jézus Krisztusról szóló örömhírt.

Hisszük, hogy a misszió az Egyház feladata. Ebben a fontos szolgálatban szeretné a VISZ a helyi gyülekezeteket és a hívő embereket segíteni. Célunk, hogy minél több gyermeknek hirdessük az evangéliumot, és ebben segítsünk másoknak is tanfolyamainkon, különböző előadásokon, szemináriumokon, konferenciákon, illetve irodalmi (főleg oktató) anyagaink terjesztésével.

Minél több gyermeknek egyszerűen, de hatékonyan akarjuk hirdetni Isten Igéjét. Bátorítani akarjuk őket, hogy engedjék érvényesülni a Szentlélek munkáját életükben. Isten Igéjének hirdetésére alkalmasnak tartunk minden gyülekezeti vagy családi alkalmat, azaz a vasárnapi iskolát, a gyermekistentiszteletet, bibliaórát, a családi áhítatot, hétvégi csendesnapot, kirándulást, gyermektáborokat, stb. A bibliamagyarázat célja, hogy a gyermek megtanulja, illetve megértse a legfontosabb evangéliumi igazságokat Istenről, a bűnről, Jézus Krisztusról, a Megváltóról és az új életről, valamint hogy a Szentlélek által mindez személyessé váljon. A tanítás hatékonysága érdekében hasznosnak tartunk mindenféle szemléltető eszközt (flanel, képek, film, dia, stb.)
A még meg nem mentett gyermeket arra akarjuk segíteni, hogy a Megváltóról szóló üzenetre válaszoljon a Jézus Krisztus személyébe és művébe vetett teljes bizalommal. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek konkrét, döntésre szóló meghívást kapjanak a bibliai tanításban. Biztosítani akarjuk a gyermekek részére a segítő, lelkigondozói beszélgetést.
A már megmentett gyermeknek abban akarunk segítséget nyújtani, hogy a megértett bibliai igazságokat saját életére alkalmazza. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermek konkrét segítséget kapjon arra nézve, hogy hogyan növekedhet a hitben, hogyan követheti Jézus Krisztust és hogyan lehet egy közösség tagja.
Célunk hívő emberek felkészítése a fentiek szerinti hatékony szolgálatra. Feladatunknak tekintjük, hogy azokat a tanítókat, akik a gyermekek között az Igét hirdetik, a fentiek szellemében tanítsuk. Ennek érdekében tanfolyamokat, továbbképző alkalmakat, rendszeres, a közös felkészülést szolgáló alkalmakat szervezünk.
A gyermekmissziót végzőket iratmissziós szolgálat fenntartásával támogatjuk célkitűzéseinknek és hitvallásunknak megfelelő oktatási és irodalmi anyagok, folyóiratok, traktátusok, könyvek és egyéb segítő eszközök terjesztésével. A vasárnapi iskolai tanítók, vezetők és segítők részére irodalmat, énekanyagot, flanelábrákat és más szemléltető anyagokat készíttetünk, beszerzünk és terjesztünk.
Minden hitre jutott gyermeket olyan helyi gyülekezetbe szeretnénk eljuttatni, mely őket a keresztyén életben tovább segíti, a lelki növekedést biztosítja. Senkit sem bátorítunk arra, hogy a saját gyülekezetét elhagyja, inkább segíteni akarjuk, hogy a hívő gyermekek élő hitű gyülekezetek gyermek- és ifjúsági közösségeibe beépüljenek.
A főfoglalkozású gyermekmunkásokat (vasárnapi iskolai tanítókat) segítjük és irányítjuk a fenti célkitűzések megvalósításában.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél