Cikkek

Bizonyságtétel

Bizonyságtétel


"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.- Fil. 4:13.

Vallásos családban nőttem fel. Apám, nagyapám, dédapám református egyházi gondnokok voltak. Templomba járó családom volt. Elkerültem 14 évesen otthonról, más áramlatok értek.
Negyven évig voltam a pedagógus pályán, első és második osztályokat tanítottam. Vallásomat nem gyakoroltam, de hitemet nem tagadtam meg.
A nyugdíjba menésem után korán elveszítettem férjemet. Nehezen viseltem ezt a próbát. Ez "pálfordulat- volt életemben. Ez a próba közelebb vitt az Úrhoz. Ott találtam vigasztalást.
Kezdtem templomba járni, bibliaórákra, hol emberek és Isten szeretete vett körül. Megtapasztaltam az Úr gondoskodó, irgalmas szeretetét. "Gondviselő jó Atyám vagy- - mondja az ének. Mind közelebb kerültem az Úrhoz, éreztem, hogy fogja a kezem, segít a nehézségek megoldásában. "Te tanítsz engem az élet ösvényeire- / Zsolt. 16:11./
"Taníts engem a Te akaratodat teljesíteni...- /Zsolt. 143:10./
Négy éve újabb próba elé állított az Úr. Elveszítettem 37 éves fiamat. Fájdalommal, de mint hívő ember könnyebben viseltem ezt a próbát. " Az Úr adta, az Úr elvette...- Jób 1:21.
"legyen meg a Te akaratod...- Zsolt.143:10., Máté 6:10.
Egyre jobban érzem az Úr kegyelemből adó szeretetét. "Kegyelemből tartattatok meg, hit által. /Ef. 2:8. / Ézsaiás próféta szavai mindig békességet és nyugalmat adnak. / Ézs. 43:1. /
Naponként imában kérem és köszönöm meg az Úrnak a "lelki békémet-.
Ő kárpótolt az "elveszett- évekért. Lukács 19:20. "Mert azért jött az Embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.-
Fokozatosan formál a közösségben: istentisztelet, bibliaórák, evangelizációk, csendes napok, könyvek, folyóiratok, bibliaiskola tanításaival.
"Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska- Jóel 2:25.
A "langymeleg-, "sáskaette-, eltékozolt évekért.
Kérem a Megváltó Uram segítségét, hogy szolgálni tudjak a családomban, barátok között, a gyülekezetben. Jakab apostol szavaival 1:22-23: Az Igének hallgatója,...megtartója....tovább adója tudjak lenni. Gondolatomban, beszédemben, cselekedetemben a Te utadon járjak. "Hagyd az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti. /Zsolt. 37:5./ Jézus beszédével szolgál nekünk: az Ő beszéde Lélek és Élet.
Pünkösd ünnepére készülve kérem a Te Szentlelkedet, szálljon le rám is a drága ajándékaival, újjászülő. Megszentelő, üdvözítő kegyelmével, és ez növekedjék bennem.
Megváltó Uram!
Légy betegségemben orvosom, halálomban biztatóm, halálom után megdicsőítőm és boldogítóm. Hallgass meg Fiad, az Úr Jézus Krisztus nevében! Ámen.
Fodor Lászlóné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél