Cikkek

Szórvány-est Bátonyterenyén

Gyülekezeti életünkben már már hagyományként tartjuk számon a szórvány-napokat, hála legyen Istennek érte!

A 2003-as év folyamán két alkalommal is találkozhattunk, így a nyár elején Pásztón, és december
23-án Bátonyterenyén. Mi, akik szórványban élünk, mindig nagy kihívásnak tekintjük ezen találkozók szervezését. Tartunk az objektív nehézségektől, hiszen csekély létszámúak közösségeink, s a legtöbb helyen nincs templom sem, illetve alkalmas hely egy nagyobb közösség befogadására. DE, Péter apostol bizodalmával és hitével, MÉGIS megpróbáljuk újra és újra. Hiszen az Úr eddig még minden esetben megmutatta, hogy "nem a sokaság, hanem a LÉLEK- tesz csoda dolgokat. Ez történt Jobbágyiban, Pásztón, és most Bátonyterenyén is.
Közismert, hogy az említett objektív akadályok Bátonyterenyén hatványozottan együtt vannak. Ebben a kisvárosban az elmúlt évtizedekben legalább két generáció nőtt fel Isten és hit nélkül. Isten azonban a kövekből is tud fiakat támasztani! Döbbenetes igazság ez!
Én mindig csodálattal figyeltem bátonyi testvéreink hitéletét és munkáját. A maroknyi kis csapat a 90-es években kezdett életjelt adni magáról és azóta is egyfolytában bizonyít. Honnan a hitük, az erejük, a kitartásuk? Azt hiszem mindannyian tudjuk az erre adandó választ. Ebben az esztendőben a gyermekmunkára helyeztek kiemelt figyelmet. Ennek eredménye volt a gyermekek kis jelenete.
Imádkozzunk azért, hogy ezt a munkájukat nagy áldás kísérje! - Ezen a találkozón ismét átélhettük Isten jelenlétét, az Ő Szent Lelkét. Voltak bizonyságtételek, gyönyörködhettünk a koreai testvéreink csodálatos éneklésében és magunkra ismerhettünk a jelentben, melyet a vendéglátó bátonyi testvérek adtak elő igen bölcs humorral és lelkesedéssel!
Engem is megérintett a karácsony üzenete. Talán Balogh Mónika testvérünk táblarajza éreztette meg velem Isten végtelen nagy szeretetét. Köszönjük meg Urunknak, hogy még tart a kegyelmi idő, ma még mehetünk hozzá! Köszönjük lelkipásztorunknak, hogy keresi az erre alkalmas időket, helyeket. Köszönjük Nektek, bátonyi testvérek annak lehetőségét, hogy Nálatok ünnepelhettük a karácsonyt.
Nagy Péterné Csilla, Pásztó

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 290, összesen: 294787