Cikkek

Bizonyságtételek

Folytatjuk Bagi László lelkipásztor bizonyságtételének közlését. A befejező harmadik rész címe:


A kegyelemi ajándékok.

Elkezdtek működni bennem a kegyelmi ajándékok. A nyelveken szólásról külön lehetne beszélni. Úgy kaptam, hogy előtte senkit sem hallottam így szólni. Nem igaz az a sok zagyvaság, amit róla terjesztenek. Nem igaz, hogy őrjöngés, kiabálás, eksztázis stb.
Végül még néhány szó a gyógyulásról és gyógyításról. A többi karizmáról most nem szólok. Egy asszony keresett meg a szomszédos gyülekezetből. Isten azt mutatta neki, hogy hozzám jöjjön a makacs lábfájással. Nem tehettem mást, mint imádkoztam érte. Később többször is találkoztam vele. Bizonyságot tett, hogy akkor végleg elmúlt makacs lábfájása.
Egy téli reggel frissen leesett a hó, így a tíz km-re lévő iskolába reggel 7 órára vonattal indultam és 4 km-t gyalog tettem meg. Amikor hittanórát tartottam, éreztem, hogy elönt a láz. Ez az influenza kezdete. Az utolsó km-en szinte vonszoltam magam. Kiérve az állomásra, amíg a vonatot vártam, így imádkoztam: Uram, nekem ma este Szabadszálláson "Az Úr a te gyógyítód- címmel kell szolgálnom. A Te ügyedért, kérlek gyógyíts meg engem, ne kelljen azt kihirdetni, hogy a gyógyításról szóló előadás elmarad, mert megbetegedett a lelkész. Mire a vonatra felszálltam, megszűnt a láz, a gyengeség.

Bagi László



Apró csodák

Szerény ruhatáramat fel kellett volna újítani, de nem volt miből. Váratlanul egy távoli rokonommal futottam össze, aki elmondta, hogy lánya szívesen átadná néhány feleslegessé vált ruhadarabját. Nagy örömmel válogattam, melyek közül a legtöbb olyan volt, amire nekem éppen szükségem volt. Külön ráadás volt, hogy a méretek is stimmeltek. Ami pedig még ennél is nagyobb boldogság volt, hogy a kapott ajándékból egy másik nehéz sorsú családnak is tudtam segíteni.

S. J.



A szelíd szó csontot tör

Nyugdíjasként is gyakran imádkozom egykori munkatársaimért. A nyár folyamán visszahívtak helyettesíteni, mert a szabadságolások miatt felgyülemlett a munka a hivatalban. Főnököm, aki kissé ideges alkat, valakivel éktelenül kiabálni kezdett. Élet - és munkahelyveszélyes ilyenkor egy kis beosztottnak bármit is mondani. Mégis, hiszem, hogy az Úr indítására, az Úr fegyelme alatt kinyitottam a számat, s ennyit mondtam: Kedves "M.-, amit most tesz, az árt az egészségének és árt a környezetének is. Nagy meglepetésünkre, vezetőnk elcsendesedett, - talán a szívéig ért a megimádkozott mondat. A munkaidő leteltével öröm töltött el, hogy szeretetben válhattunk el egymástól, áldást kívánva életére.

Erzsike




Bízd az Úrra!

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik teljesen az Úrra tudták magukat bízni. Nekem is sikerült időnként minden gondomat az Atyára vetni, de sajnos elég sokszor azon vettem észre magam, hogy aggodalmaskodom. Igazán örülhetünk, hogy olyan Istenünk van, aki szeretettel vezetget az úton akkor is tovább, ha bukdácsolunk! Hadd mondjam el, mi is történt velem néhány napja.
Régóta álmodoztam egy bicikliről. Régi vágyam volt, de eddig még nem tudtam venni. Aztán valahogy mégiscsak sikerült előteremteni rá egy kevés összeget, de ennyiért sehol sem lehetett kerékpárt kapni a környéken. Végső megoldásként eszembe jutott, hogy egy távoli rokonunknak vidéken van kerékpárszaküzlete, hátha az ő árai kedvezőbbek lennének. Felhívtuk őt, és kiderült, hogy van egyetlenegy bicikli, amelyik nagyon jó minőségű és igen kedvező ára is van! Megbeszéltük vele, hogy rögtön ki is viszi a boltból és félreteszi nekem. Az Úr megőrizte a biciklit! De amikor másnap érte mentünk, akkor néztem csak igazán: a kerékpár színe (ezüst és bordó) pont az a két szín volt, amilyen eddig a legjobban tetszett! De a történetnek még nincs vége. Két nappal később egy idegen férfi egyszerűen csak odalépett hozzám és a kezembe nyomott egy térképet kerékpárutakról, és a következőt mondta: "Szeret biciklizni? Ha igen, tessék, ez ingyen van!- Az Úr is azt akarja, hogy biciklizzem!- gondoltam örömmel.
Igaz, még nem tudom, mire kellett ez a kerékpár konkrétan, de tudom, hogy az Úr most akar ezzel használni valahogy. Mindenesetre az már kiderült, hogy igen könnyen kijuthatok így a Margit-szigetre, ahol nagyszerű lehetőség nyílik például imádkozásra. Dicsőség az Úrnak mindenért.

Magos János




Istennek gondja van ránk

Regényeket lehetne írni arról, hogy szeret bennünket Isten. Nemrég sikerült újra tapasztalnom, hogy ha keressük az Urat, Ő viszonozza és megoltalmaz, megsegít bennünket. Egy hétköznap például ellátogattunk egy gyülekezetbe, ahol az alkalom végén az Úr arra indított, hogy valamivel többet adakozzunk, mint amennyit szoktunk. Biztosak voltunk benne, hogy ez kedves lesz az Úr előtt, hisz tényleg az utolsó forintjainkat dobtuk a perselybe. Na de sosem gondoltam volna, hogy ennyire! Nem sokkal később egy ismerősünk rendkívül kedvező percdíjas telefonszolgáltatást ajánlott nekünk ingyen mobiltelefonnal!
És minderre miért volt szükség? Az igazság az, hogy az utóbbi időben nagyon sok lelki kincset kaptam Istentől, és ezeket rögtön akartam is továbbítani a szeretteimnek. Erre a legalkalmasabb eszköz a telefon volt, mivel Pesten tanultam. Szüleim ugyan nem mondták, de elég nagy terhet jelenthetett nekik a magas telefonszámlák kiegyenlítése. Azonban az Úr még erre is talált megoldást! Mit fűzhetnék még hozzá? Nem fantasztikus az Istenünk?

Kis Viktória

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 135, összesen: 294634